Eliminovat bezpečnostní rizika na území České republiky
Před hlavní lázeňskou a turistickou sezonou Všudybyl požádal o rozhovor náměstkyni ministryně pro místní rozvoj České republiky pro řízení Sekce regionálního rozvoje Ing. Kláru Dostálovou.
Před hlavní lázeňskou a turistickou sezonou Všudybyl požádal o rozhovor náměstkyni ministryně pro místní rozvoj České republiky pro řízení Sekce regionálního rozvoje Ing. Kláru Dostálovou.
Již tradičně hotel Adria a Triton Restaurant slavil Vánoce nadvakrát. Štědrý večer 24. prosince a pravoslavné Vánoce 6. ledna. Pro pravoslavné připravil dvanáctichodové menu dle receptů pradávné ruské kuchyně. Stromeček byl ozdoben ručními ozdobami a kolem něj dárky pro děti i dospělé. Hosté mohli využít hotelových služeb i při odvozu na pravoslavnou bohoslužbu v kapli sv. Mikuláše. Šéfkuchař Adrie pan Michal Novák se na příjezd hostů pečlivě připravil: „Menu jsme sestavili ve spolupráci s našimi ruskými klienty a pravoslavnými věřícími žijícími v Praze. Podávali jsme tradiční kuťju (kaši z pšenice vařenou s medem, rozinkami, mákem a ořechy), která vedle vzvaru (kompotu ze sušeného ovoce) na slavnostní tabuli nesmí chybět. Tyto pokrmy mají hlubokou symboliku. Kuťja se odedávna podávala na pohřbech a vzvar při narození dítěte. Pravoslavní si jimi připomínají narození a smrt Krista.“ Po celý vánoční večer v krápníkové restauraci panovala přívětivá slavnostní vánoční atmosféra, umocněná decentní klavírní produkcí. „Byli jsme ohromeni vůní a barevností jídel. Prožít tento slavnostní večer v srdci Prahy, a přitom tradičně rusky, byl nevšední zážitek. Rádi se za rok vrátíme,“ řekl jeden z hostů.
Menu:
Kuťja s ovocem a medem
Ruské vejce s uzeným lososem
Ryba v aspiku se salátem Šubej
Grilovaný lilek a hřiby na smetaně
Blinčiky s lososovým kaviárem a zakysanou smetanou
Soljanka se zelím
Pelmeně se skopovým masem,
Hovězí svíčková „Stroganoff“ podávaná s tmavým chlebem
Šašlik z kuřete, pečený brambor
Roláda z vepřového masa s červenou řepou
Kisel z borůvek s jablkovým želé
Variace zákusků