Eliminovat bezpečnostní rizika na území České republiky
Před hlavní lázeňskou a turistickou sezonou Všudybyl požádal o rozhovor náměstkyni ministryně pro místní rozvoj České republiky pro řízení Sekce regionálního rozvoje Ing. Kláru Dostálovou.
Před hlavní lázeňskou a turistickou sezonou Všudybyl požádal o rozhovor náměstkyni ministryně pro místní rozvoj České republiky pro řízení Sekce regionálního rozvoje Ing. Kláru Dostálovou.
TOP HOTEL Praha & Congress Centre
patří k největším hotelových komplexům v Evropě. Pod jednou střechou
zde host najde vše, co může potřebovat během svého pobytu mimo domov.
Hotel nabízí ubytování v 1020 4* pokojích, stravování
v 5 restauracích a občerstvení ve 3 barech. Konferenční centrum se
skládá z 5 sálů a 14 salónků s celkovou kapacitou 5000 míst.
Neobvykle široká paleta doprovodných služeb hotelu čítá Wellness centrum
s bazénem a posilovnou, Beauty salón, bowlingovou hernu, tenisové kurty,
kasino, obchody, japonskou zahradu se zpívající fontánou a další
atraktivity.
ALBION hotel
je situován v klidné části Prahy 5 uprostřed vilkové čtvrti a
rozsáhlé zeleně. Hosté se během chvilky mohou ocitnout v historickém
centru města či v nákupním a zábavním centru Anděl. Cílem ALBION hotelu
je uspokojit svojí nabídkou služeb i náročnou klientelu. V hotelu je
plánováno 300 pokojů 4* kategorie, 2 restaurace, Lobby bar a konferenční
centrum pro 400 delegátů. Počítá se s vybudováním sportovního a
relaxačního centra a parkovou úpravou okolí hotelu. Termín otevření
nového ALBION hotelu je březen 2006.
Hlavním tématem desátých vydání Všudybylu je gastronomie.
Rozhovor s generální ředitelkou TOP HOTELu Praha slečnou Martou Šnoblovou
jsem proto začal připomenutím jednoho z ohlasů. Na Czech Horeca Summit
2005 mne oslovil předseda Svazu českých a moravských výrobních družstev
pan Jan Wiesner a vyprávěl, jak TOP HOTEL Praha 26. října exceloval
v sídle Evropské unie v Bruselu. Na to jsem konstatoval, že den poté,
27. října, také v Berlíně. Zúčastnil jsem se tam totiž recepce, kterou
pořádali Jeho Excelence velvyslanec České republiky ve Spolkové republice
Německo Dr. Boris Lazar s manželkou.
V Bruselu jsme cateringově zajišťovali první Tematický večer České
republiky věnovaný české kultuře. Byl pořádán při příležitosti
našeho nadcházejícího státního svátku v Evropském sociálním a
hospodářském výboru pod patronací prezidentky a generálního sekretáře
tohoto výboru. Zúčastnilo se jej na čtyři sta osobností všech členských
zemí Evropské unie. S místem konání jsme se obeznámili s předstihem,
takže jsme mj. měli informace, že předešlé tematické večery byly
pořádány ve skromných měřítcích. Rozhodli jsme se tedy pojmout akci
velkoryse. Byli jsme si totiž vědomi, že v Bruselu reprezentujeme nejen
úroveň TOP HOTELu Praha, ale České republiky jako takové. Naši
šéfkuchaři – teplé kuchyně, pan Josef Svoboda, a studené kuchyně, pan
Petr Vodolán, i ostatní personál odvedli špičkové výkony. Plně
zhodnotili naše očekávání, tedy i investice, které TOP HOTEL Praha
vkládá do jejich profesního růstu – vzdělávání a účasti
v odborných soutěžích. Účastníci se pochvalně vyjadřovali
i o úpravě a zdobnosti tabule, což dokládá, že investice TOP HOTELu
Praha do lidských zdrojů se vyplácejí. Pokud se totiž naši zaměstnanci
zúčastnili některé z takto zaměřených gastronomických soutěží,
např. ve vyřezávání melounů, zpravidla obsadili některé z prvních
tří míst.
Ani ne za 24 hodin po začátku bruselské recepce jsme se potkali na
vámi velkoryse zajištěném rautu na české ambasádě v Berlíně.
Musím přiznat, že to byl logistický oříšek. Někdo přelétával letadlem
a část našich lidí přejížděla auty – cca osm set kilometrů. Ihned po
rautu po půlnoci z Bruselu vyjížděla auta do Berlína. Zde jsme již
tradičně zajišťovali gastronomickou stránku recepce při příležitosti
státního svátku České republiky pro zhruba šest set diplomatů. No a
samozřejmě také pro vás…
19. října bylo v TOP HOTELu Praha posvícení. Atmosféru
středověkého tržiště připomínal muž s ohnivými kousky, kejklíři a
cimbálová kapela Šajtar. Hosté měli možnost ochutnat typické
posvícenské speciality, jako je husa, zvěřina, uzené selátko,
zabijačkové lahůdky či domácí koláčky. K pití se nabízela moravská
vína, slivovice i medovina…
Slavnostní ukončení hlavní turistické sezony pořádáme každoročně.
Tentokrát jsme je koncipovali v duchu podzimního posvícení. Večerem
provázel Aleš Cibulka. Kromě gastronomické části dámy i pánové
potleskem ocenili i módní přehlídku podzimní kolekce paní Heleny
Bedrnové a ukázky aranžování sušených květin. Během večera jsme
vyhlásili tři obchodně nejúspěšnější partnery TOP HOTELu Praha za
uplynulou sezonu, cestovní kanceláře Jerome Travel, Kompas Praha a Special
Tours Prague. Šanci vyhrát ceny ale díky tombole měli všichni, kdo
odevzdali vizitky. Zástupci cestovních agentur a kanceláří uvítali
prohlídku nově zrekonstruovaných částí hotelu i možnost odběru nových
propagačních materiálů v šesti jazykových mutacích.
2. listopadu jsme se u vás v TOP HOTELu Praha potkali na Czech Horeca
Summitu. Měl perfektní atmosféru včetně večerního rautu ve foyer TOP
CONGRESS HALL.
Horeca Summit se u nás nekonal poprvé. Letos poprvé se ale jeho ústřední
děj odehrával v nové kongresové hale. Již tradičně zde byli
vyhlašováni vítězové odborných soutěží, jako např. firmou Bohemia Sekt
nejlepší sommeliér. Nově zde proběhla barmanská soutěž a soutěž
kuchařů a cukrářů.
A kde jsme se nepotkali, to bylo vyhlášení „Miss Aerobic“.
Letos jsme zde už ale měli vyhlašování několika „miss“. Vyhlášení
vítězek soutěže „Miss Aerobic“ bylo v TOP HOTELu Praha poprvé,
ačkoliv to byl už desátý ročník. Vzhledem k dobrým ohlasům doufáme,
že spolupráce bude pokračovat i v příštích ročnících.
Nejen již zmíněné akce plní lidmi TOP CONGRESS HALL, ale např.
i vrcholné boxerské zápasy. A domnívám se, pokud by se Praze podařilo
pořádat letní olympijské hry, že by mohla být využívána v rámci
menších sportů, jako je vzpírání apod.
Už samu skutečnost, že hl.m. Praha ohlásilo svůj zájem kandidovat na
pořádání letní olympiády, vnímám jako správný marketingový tah
v rámci zahraničního obchodu cestovního ruchu. Nicméně si myslím, že
Praze chybí dostatečná infrastruktura a další zázemí. Ale zpátky
k hale. TOP CONGRESS HALL byla koncipována jako multifunkční. Proto jsme
rádi, že se ujalo i pořádání sportovních akcí, boxerských zápasů
apod. Vedle vyhlašování „TýTý“, různých „miss“ atd. bych ráda
vyzdvihla spousty prestižních kongresových akcí, školení a sympozií,
které se v TOP CONGRESS HALL uskutečnily. Výrazně nám v tom pomáhá
skutečnost, že jsme opět (již čtvrtým rokem) obhájili certifikát jakosti
ISO 9001:2000.
TOP HOTEL Praha je místem, kam lidé rádi chodí, a to i za
relaxem…
Je pravdou, že nás navštěvuje mnoho lidí z blízkého i vzdáleného
okolí. Wellness i sportovní sektor jsou koncipovány tak, aby kdokoliv, kdo
k nám přijde, měl co největší soukromí. Co se týče dopravní
dostupnosti, od příštího roku plánujeme zavést vlastní shuttle bus mezi
hotelem a stanicí metra „Chodov“, jež bude vyplňovat mezery
v intervalech městského autobusového spoje č. 115.
Prý budete mít další hotel…
Nebudeme. Už máme! Koupili jsme jej na Praze 5. V současné době v něm
probíhají rekonstrukční práce. Chceme jej otevřít v březnu 2006 jako
hotel Albion s kapacitou tři sta pokojů. Měly by v něm být standardní
pokoje a apartmány, dva konferenční sály, pět salonků, restaurace a
centrální recepce propojující oba hotelové objekty. Bude na úrovni čtyř
hvězd obdobně jako TOP HOTEL Praha.
V prostoru pod TOP CONGRESS HALL vzniklo moderní velké
parkoviště. Co dalšího je či bude v TOP HOTELu Praha nového?
Parkoviště tam bylo už předtím. Nicméně dali jsme mu formu a úroveň
odpovídající TOP HOTELu Praha. Disponuje tisícovkou parkovacích míst.
Nejen parkoviště, ale celý hotel se mění k lepšímu. Hotelovým provozem
vydělané peníze se vrací zpátky, což se odráží na vzhledu a vybavení
hotelu. Tj., buď zrekonstruujeme další jeho část, nebo něco přistavíme.
V září jsme v zadním (východním) sektoru areálu začali stavět
Pivovarskou restauraci. Budou v ní podávány snídaně a polopenze. Zároveň
zde budou jídla servírovaná a la carte. Pivovarská restaurace bude mít
400 míst a bude stabilně využívána pouze jako restaurace. Otevřeme ji
nejpozději v březnu roku 2006. Hodně děláme i pro bezpečnost hostů a
jejich majetku. Během letošního roku proběhlo oplocení celého hotelového
areálu. Aplikovali jsme kartové zámky na další dvě budovy komplexu TOP
HOTELu Praha. Kartovým systémem bude disponovat i náš druhý pražský
hotel Albion.