Eliminovat bezpečnostní rizika na území České republiky
Před hlavní lázeňskou a turistickou sezonou Všudybyl požádal o rozhovor náměstkyni ministryně pro místní rozvoj České republiky pro řízení Sekce regionálního rozvoje Ing. Kláru Dostálovou.
Před hlavní lázeňskou a turistickou sezonou Všudybyl požádal o rozhovor náměstkyni ministryně pro místní rozvoj České republiky pro řízení Sekce regionálního rozvoje Ing. Kláru Dostálovou.
Máte
rádi tradiční česká jídla? Chcete vyzkoušet regionální speciality nebo
zajít do stylově zařízené hospůdky nebo restaurace? Cílem projektu
„Stezky dědictví“ je poskytnout zážitek z regionální gastronomie. Je
do něj zařazeno víc než sedmdesát restaurací na jižní Moravě,
Vysočině a v Praze, které mají v nabídce regionální speciality včetně
tradičních alkoholických i nealkoholických nápojů z domácí produkce.
Jsou prověřovány odborníky, kteří je opakovaně navštěvují. Pokud
splňují kritéria, jsou zapsány do „Průvodce dobrými restauracemi“ a
dostanou označení „Stezky dědictví“. Kritéria se týkají interiéru
podniku, personálu, formy a rozsahu nabídky jídel, použitých surovin a
přípravy jídel. Základem je, aby podnik nabízel minimálně čtyři hlavní
jídla regionální nebo české kuchyně. Jídla ani přílohy nesmí být
připravovány z polotovarů. Musí být ze surovin vyprodukovaných
v tuzemsku. Jídla složená ze sezonních surovin nemohou být podávána mimo
hlavní dobu produkce těchto surovin. Co se týká alkoholických nápojů,
minimálně jeden typ piva musí být regionální nebo tuzemský a čtvrtina
vín českého nebo moravského původu. „Stezky dědictví“ realizuje
společnost ECEAT ve spolupráci s partnery.
Foto: ECEAT
Redakce Všudybylu děkuje popularizátorům a výrobcům českých tradičních regionálních zvěřinových a rybích jídel, cateringové divizi společnosti Lesy Hluboká nad Vltavou, za souhlas s otištěním ilustračních obrázků.