Eliminovat bezpečnostní rizika na území České republiky
Před hlavní lázeňskou a turistickou sezonou Všudybyl požádal o rozhovor náměstkyni ministryně pro místní rozvoj České republiky pro řízení Sekce regionálního rozvoje Ing. Kláru Dostálovou.
Před hlavní lázeňskou a turistickou sezonou Všudybyl požádal o rozhovor náměstkyni ministryně pro místní rozvoj České republiky pro řízení Sekce regionálního rozvoje Ing. Kláru Dostálovou.
Festival Ostravování, který se uskutečnil 7. a 8. dubna 2017 v Clarion Congress Hotelu Ostrava, je projektem, který odráží stále rostoucí boom gastro scény, jejž Ostravsko v posledních letech zažívá. I díky tomu se festivalu zúčastnilo mnoho zajímavých hostů. Festival byl určen jak odborníkům z oboru, tak i milovníkům jídla, bloggerům či zvídavým studentům středních a základních škol. Zkrátka všem nadšencům do dobré gastronomie.
Hlavního organizátora festivalu, ředitele Clarion Congress
Hotelu Ostrava a předsedu krajské sekce Asociace hotelů a restaurací České
republiky Ing. Radima Beneše, jsem oslovil: Pane řediteli, jsme na prvním
ročníku festivalu Ostravování. Festival na mě působí rodinnou
atmosférou.
Říkám tomu nultý ročník. Ostravsko je rázovitý kraj a vlastně všichni
se tu známe. Hotelové školy, hoteliéři a restauratéři. Takže máte
v podstatě pravdu – má určitou rodinnou atmosféru.
Líbí se mi, že zde vystavují regionální producenti a
restauratéři.
Na tom je festival postaven. Chtěli jsme ukázat, že naši kuchaři jsou
vynikající a že umějí svou práci velmi dobře prezentovat. Patří
zkrátka k české špičce.
Plánujete rozšíření festivalu pro příští rok? Tedy na,
jak sám říkáte, první ročník?
V současné době neplánujeme nic. Členská základna musí vše vyhodnotit.
Uvidíme, jak celý festival dopadne, a pak rozhodneme, co dál.
Máte pro festival podporu města nebo kraje?
Tento festival organizuje krajská sekce Asociace hotelů a restaurací České
republiky pod záštitou Moravskoslezského kraje a primátora města Ostravy
Ing. Tomáše Macury. Nicméně jsme nikoho o finanční příspěvek
nežádali. Myslím, že v dnešní době klepat někomu na dveře a žádat ho
o peníze je pod úroveň nás hoteliérů a restauratérů. Máme svou hrdost.
Takže finanční příspěvek zvenku nebyl žádný.
Ještě mi prosím řekněte, na co se mohli návštěvníci
festivalu těšit.
Oba dny na třikrát degustační menu, pokaždé samozřejmě od jiného
šéfkuchaře. Třikrát denně probíhala také komentovaná degustace pivních
a vinných specialit. To po celý den doplňovala pódiová vystoupení a
workshopy zajímavých osobností české gastronomie. Vystoupili například
šéfkuchař Grand Cru restaurantu Jan Punčochář, král vín Branko Černý
nebo lektorka rostlinné stravy raw food Eva Benek.
S Radimem Benešem hovořil Martin Kainc.