Eliminovat bezpečnostní rizika na území České republiky

Před hlavní lázeňskou a turistickou sezonou Všudybyl požádal o rozhovor náměstkyni ministryně pro místní rozvoj České republiky pro řízení Sekce regionálního rozvoje Ing. Kláru Dostálovou.


Archiv vydání

2024 | 2023 | 2022 | 2021 | 2020 | 2019 | 2018 | 2017 | 2016 | 2015 | 2014 | 2013 | 2012 | 2011 | 2010 | 2009 | 2008 | 2007 | 2006 | 2005 | 2004 | 2003 | 2002 | 2001










































Lednový Klubový den ACK ČR

Lednový Klubový den Asociace cestovních kanceláří České republiky se konal 30.1.2013 ve studiu Chefparade v pražské holešovické tržnici. Měl za cíl vyzkoušet, jak se dá spojit prezentace gastronomie s teambuildingovou atmosférou a vytvořit zážitek pro domácí a zahraniční klienty.

Chefparade začínala v Maďarsku. Od roku 2007 je i v Praze. Prezentuje se především jako škola vaření. Nabízí však víc, než kurzy pro dospělé i děti, a to nejen pokud jde o českou regionální, ale i kdejakou zahraniční kuchyni. Zabezpečuje programy pro zážitkové skupiny, incentivy a nejrůznější party. Neměli jsme představu, jak takový kulinářský teambuilding zabere. Avšak čekaly nás tři hodinky zábavy kolem skutečného vaření, které chytlo i ty, kdo se k plotně nehrnou. Studio v Holešovické tržnici má tu výhodu, že si účastníci mohou část ingrediencí koupit přímo tam. Recepty na příslušný pokrm i pracovní pomůcky jsme našli u kuchyňských ostrůvků. Každý jsme si, samozřejmě, musel umýt ruce a dostal firemní zástěru. Pak už to bylo na vlastní, resp. týmové tvořivosti, decentně dozorované šéfkuchařem. Učit se vařit mohou jednotlivci nebo větší počet lidí, z nichž společné dílo a hravá soutěživost mezi týmy vytvoří dobrou partu. Profesionálové cestovního ruchu z řad členů ACK ČR samozřejmě debatovali i na téma kterým klientům, z jaké země takový neotřelý kulinářský zážitek nabídnout. Recepty jsou v řadě jazyků, mistři kuchaři-instruktoři hovoří hlavními evropskými jazyky a zážitková turistika je in.
Eva Mráčková