Eliminovat bezpečnostní rizika na území České republiky
Před hlavní lázeňskou a turistickou sezonou Všudybyl požádal o rozhovor náměstkyni ministryně pro místní rozvoj České republiky pro řízení Sekce regionálního rozvoje Ing. Kláru Dostálovou.
Před hlavní lázeňskou a turistickou sezonou Všudybyl požádal o rozhovor náměstkyni ministryně pro místní rozvoj České republiky pro řízení Sekce regionálního rozvoje Ing. Kláru Dostálovou.
Lednový Klubový den Asociace cestovních kanceláří České republiky se konal 30.1.2013 ve studiu Chefparade v pražské holešovické tržnici. Měl za cíl vyzkoušet, jak se dá spojit prezentace gastronomie s teambuildingovou atmosférou a vytvořit zážitek pro domácí a zahraniční klienty.
Chefparade začínala v Maďarsku. Od roku 2007 je i v Praze.
Prezentuje se především jako škola vaření. Nabízí však víc, než kurzy
pro dospělé i děti, a to nejen pokud jde o českou regionální, ale
i kdejakou zahraniční kuchyni. Zabezpečuje programy pro zážitkové
skupiny, incentivy a nejrůznější party. Neměli jsme představu, jak
takový kulinářský teambuilding zabere. Avšak čekaly nás tři hodinky
zábavy kolem skutečného vaření, které chytlo i ty, kdo se k plotně
nehrnou. Studio v Holešovické tržnici má tu výhodu, že si účastníci
mohou část ingrediencí koupit přímo tam. Recepty na příslušný pokrm
i pracovní pomůcky jsme našli u kuchyňských ostrůvků. Každý jsme si,
samozřejmě, musel umýt ruce a dostal firemní zástěru. Pak už to bylo
na vlastní, resp. týmové tvořivosti, decentně dozorované šéfkuchařem.
Učit se vařit mohou jednotlivci nebo větší počet lidí, z nichž
společné dílo a hravá soutěživost mezi týmy vytvoří dobrou partu.
Profesionálové cestovního ruchu z řad členů ACK ČR samozřejmě
debatovali i na téma kterým klientům, z jaké země takový neotřelý
kulinářský zážitek nabídnout. Recepty jsou v řadě jazyků, mistři
kuchaři-instruktoři hovoří hlavními evropskými jazyky a zážitková
turistika je in.
Eva Mráčková