Eliminovat bezpečnostní rizika na území České republiky
Před hlavní lázeňskou a turistickou sezonou Všudybyl požádal o rozhovor náměstkyni ministryně pro místní rozvoj České republiky pro řízení Sekce regionálního rozvoje Ing. Kláru Dostálovou.
Před hlavní lázeňskou a turistickou sezonou Všudybyl požádal o rozhovor náměstkyni ministryně pro místní rozvoj České republiky pro řízení Sekce regionálního rozvoje Ing. Kláru Dostálovou.
V brněnském hotelu Voroněž a v prostorách budovaného Národního
vzdělávacího centra CBA se 29. a 30. dubna 2017 uskutečnila výroční
konference České barmanské asociace, na které byla zvolena nová
viceprezidentka CBA – Monika Mecová.
Vítězem dvacátého ročníku soutěže Mattoni Grand Drink se stal Jan Lukas
s drinkem Eco-ttoni. Tento českokrumlovský barman tak bude Česko
reprezentovat na letošním mistrovství světa v míchání nealkoholických
drinků.
V exhibičním vystoupení baristů Captain Bucanero Professional Mistr Kávy
se nejlépe vedlo Adamu Troubilovi.
Novou disciplínu – párování čaje s jídlem – nabídla soutěž sekce
Czech Teatenders, která byla národním nominačním kolem na čajové
mistrovství světa. Nejlépe uspěl Karel Veverka s kombinací japonského
zeleného čaje Gyokuro a marinovaného lososa s koprem.
Odpoledne-večerní program gradoval exhibiční soutěží dvacítky
tuzemských top barmanů – Grand Prix CBA. Absolutním vítězem se stal
Tomáš Ricciardi z pražského Black Angel’s, který porotě ve složení
Alex Kratěna, Jiří Němec a Miloš Danihelka servíroval signature drinky
Womanizer a Pepper Journey.
„Hodnotitelé se shodli na vysoké úrovni výkonů. Alex Kratěna dokonce
prohlásil, že se zde dozvěděl mnoho nových inspirativních věcí. V sále
vládla perfektní atmosféra. Přišlo na třináct set lidí, tedy ještě
víc než loni,“ konstatoval prezident CBA Aleš Svojanovský. Bonbónkem
nedělního programu byla performance světoznámého barmana Alexe Kratěny na
téma „Proč je důležité mít nervy“. Pozitivní stres podle výzkumů
lidi posiluje a posouvá dál. Alex Kratěna hovořil i o budování svého
nového londýnského podniku a nadaci P(our), jejímž je spoluzakladatelem.
Konferenci protnulo hledání českého národního koktejlu. Návštěvníci
prostřednictvím žetonů vybírali jednu ze dvou variant, kterými byly
Moravský kohout a Beton.
Vyhlášení pohárů
Barman roku 2016, kategorie Flair Professional – Martin Vogeltanz
Barman roku 2016, kategorie Classic Professional – Jan Teska
Barista roku 2016, kategorie Mistr kávy Professional – Kamil Hégr
Poděkování za přínos oboru barmanství se dostalo pedagožce Soukromé
střední školy gastronomie, Svídnická, Praha, Ivetě Švédové.
Gastronomickou osobností byl vyhlášen ředitel divize konferenčních a
hotelových zařízení Akademie věd ČR Vratislav Minár.