Eliminovat bezpečnostní rizika na území České republiky

Před hlavní lázeňskou a turistickou sezonou Všudybyl požádal o rozhovor náměstkyni ministryně pro místní rozvoj České republiky pro řízení Sekce regionálního rozvoje Ing. Kláru Dostálovou.


Archiv vydání

2024 | 2023 | 2022 | 2021 | 2020 | 2019 | 2018 | 2017 | 2016 | 2015 | 2014 | 2013 | 2012 | 2011 | 2010 | 2009 | 2008 | 2007 | 2006 | 2005 | 2004 | 2003 | 2002 | 2001










































Avšak toto mi bylo divné, že jedné a též píšťalky zvuk jedněm se tak hrubě líbil, že se skákání zdržeti nemohli; druhým tak se mrzutý zdál, že uši zacpávali a v stranu běželi; aneb poslouchali a rozkvílíc se usedavě plakali. I řekl sem: „Totoť jest potvorného cosi, jak to jedna a táž píšťala jedněm tak sladce, druhým tak trpce zní.“ Tlumočník dí: „Rozdílnost ne zvuku, než sluchu to působí. Nebo jakož pacientům jedno a též lékařství nejednostejně operuje1, jak čí nemoc, tak tato, jaká jest čí vnitř passio2 aneb k věci náklonnost, takový zevnitř3 o ní zvuk, sladký neb hořký.“

Jaká jest čí vnitř passio aneb k věci náklonnost


Jan Amos Komenský, Labyrint světa a ráj srdce L.P. 1624


1léčení, lék působí 2vlastnost 3venku


Česká kuchyně je tak zdravá a nápaditá, jak jí kdo umí uvařit. To, čeho se nám v Česku nedostává, není rozmanitost a kvalita tradiční kuchyně historických zemí – Čech, Moravy a Slezka, ale sebevědomí leckterých nás samotných. Často nedoceňujeme odkaz předchozích generací a ani své vlastní možnosti a snažíme se přizpůsobovat víc, než je zdrávo. Více hrdosti by rozhodně neškodilo nejen české gastronomii. Skuteční profesionálové by totiž měli perfektně zvládat nejen mezinárodní a českou kuchyni, ale měli by mít i náklonnost k zemi, v níž se narodili.
 

Jaromír Kainc,
nakladatel Všudybylu