Eliminovat bezpečnostní rizika na území České republiky
Před hlavní lázeňskou a turistickou sezonou Všudybyl požádal o rozhovor náměstkyni ministryně pro místní rozvoj České republiky pro řízení Sekce regionálního rozvoje Ing. Kláru Dostálovou.
Před hlavní lázeňskou a turistickou sezonou Všudybyl požádal o rozhovor náměstkyni ministryně pro místní rozvoj České republiky pro řízení Sekce regionálního rozvoje Ing. Kláru Dostálovou.
A vedou mne na druhou síň, kdež já očím a uším plno vnady
spatřím: zahrady rozkošné, rybníky a obory, zvěř, ptactvo, ryby, muziku
všelijakou libou a tovaryšstva veselého houfy: ani sobě skáčí, honí se,
tancují, štvou, fechtují, hry provodí a nevím co víc netropí. „Toto
není stojatá voda,“ dí tlumočník. „To pravda,“ dím já, „ale nech
mne, ať sobě na to pohledím.“ Podívaje se pak, řekl sem: „Vidím, že
se žádný těch kratochvílí nenají a nenapije: nýbrž unavě se každý
běží v stranu, jiným zase něčím vyražení hledaje. Malá mi se to zdá
rozkoš.“ – „Hledáš-li tedy v jídle a pití rozkoše,“ dí on,
„poďme sem!“ Takž vkročíme na třetí síň; kdež, aj, spatřím plné
stoly a tabule hodujících, ani před sebou všeho hojnost mají a veseli
sou.
Jan Amos Komenský, Labyrint světa a ráj srdce, l.
P. 1623
Pravá,
klasická česká kuchyně je hodně podobná francouzské. K ní se dnes znovu
přibližuje, protože jsou zde opět k dostání všechny potřebné suroviny.
Ta česká se dá dělat na stejně špičkové úrovni jako francouzská nebo
italská. Jsem přesvědčen, že kuchyně se nedají škatulkovat. Buď je
kuchyně špatná, nebo dobrá, a je jedno, kterému národu či zemi je
přisuzována. Záleží na přístupu a dovednosti personálu, kvalitě a
zpracování surovin.
Jaroslav Sapík