Eliminovat bezpečnostní rizika na území České republiky
Před hlavní lázeňskou a turistickou sezonou Všudybyl požádal o rozhovor náměstkyni ministryně pro místní rozvoj České republiky pro řízení Sekce regionálního rozvoje Ing. Kláru Dostálovou.
Před hlavní lázeňskou a turistickou sezonou Všudybyl požádal o rozhovor náměstkyni ministryně pro místní rozvoj České republiky pro řízení Sekce regionálního rozvoje Ing. Kláru Dostálovou.
V rámci GO a Regiontour se v Brně konal 22. ročník mezinárodního
mistrovství Česka mladých kuchařů, cukrářů a číšníků Gastro Junior
Brno – Bidvest Cup 2016. Soutěžilo přes osmdesát žáků ze čtyřiceti
škol Česka, Itálie a Slovenska. Porota soutěže cukrářů, jíž
předsedala viceprezidentka Asociace kuchařů a cukrářů ČR (AKC) pro obor
cukrář Pavlína Berziová, udělila první místo Tomáši Horkému
ze Soukromé hotelové školy Bukaschool v Mostě, druhé Denise Tomanové
ze Střediska praktického vyučování hotelu InterContinental v Praze,
třetí Lence Štěpánkové z Odborné školy a Středního odborného
učiliště, Polička. Kuchaři pracovali s tajnými surovinami pod dohledem
poroty, jíž předsedal viceprezident AKC pro obor kuchař Marek Svoboda.
V této kategorii zvítězil Jan Vybíral z mostecké Bukaschool. Na druhém
místě skončil Petr Rataj z Hotelové školy, Plzeň, a na třetím Tomáš
Stoupa ze Střediska praktického vyučování hotelu InterContinental.
V soutěži číšníků a servírek zvítězila Pavla Střílková ze
Střední školy Brno, Charbulova. Další příčky obsadily Denisa Svatošova
z Integrované střední školy Moravská Třebová a Marie Mašatová
z Albrechtovy střední školy v Českém Těšíně. Ocenění jim předal
předseda Asociace číšníků Radek Bušina. Marie Mašatová si odvezla
i Cenu Jaroslava Flódra „Objev roku“, kterou jí předala předsedkyně
brněnské pobočky AKC Eliška Dernerová. V letošním ročníku poprvé
došlo k vyhlášení nejúspěšnější školy. Podmínkou udělení ceny
bylo splnit úkoly na výbornou a obsadit všechny obory kuchař, cukrář a
číšník. Nejlépe si vedla Střední škola Brno, Charbulova, druhá
skončila Hotelová škola, Frenštát pod Radhoštěm, a třetí Soukromá
hotelová škola Bukaschool. Na závěr, za přítomnosti prezidenta AKC a
kontinentálního ředitele Světové asociace kuchařů WACS Miroslava Kubce,
byl za ohromného potlesku do „Síně slávy“ uveden zasloužilý gastronom
Ing. Jindřich Žydek.
Připravila Eliška Dernerová