
Eliminovat bezpečnostní rizika na území České republiky
Před hlavní lázeňskou a turistickou sezonou Všudybyl požádal o rozhovor náměstkyni ministryně pro místní rozvoj České republiky pro řízení Sekce regionálního rozvoje Ing. Kláru Dostálovou.
Před hlavní lázeňskou a turistickou sezonou Všudybyl požádal o rozhovor náměstkyni ministryně pro místní rozvoj České republiky pro řízení Sekce regionálního rozvoje Ing. Kláru Dostálovou.
K oslavám Mezinárodního dne kuchařů – 20. října se
v letošním roce rozhodly připojit Agentura CzechTourism, Asociace hotelů a
restaurací České republiky, Asociace kuchařů a cukrářů České
republiky, Česká federace potravinových bank, Městská část Praha 1 a
řada dalších partnerů. Oslavy, pod záštitou první dámy paní Livie
Klausové a pražského primátora MUDr. Pavla Béma, se konaly v Praze na
Ovocném trhu. Byly jedinečnou příležitostí ochutnat speciality a seznámit
se s mistrovskou prací kuchařů českých hotelů a restaurací. CzechTourism
svou propagační činnost v roce 2007 zaměřil především na pět témat,
typických pro turistickou destinaci Česká republika: „Bohatství
historie“, „Aktivní dovolená“, „Zážitková dovolená“, „České
medicínské lázeňství“ a „Kongresový, korporátní a incentivní
cestovní ruch“. Regiony Slezska, Moravy a Česka disponují řadou
vynikajících gastronomických specialit, skýtajících kulinářské
zážitky. Proto CzechTourism gastronomii zařadil jako součást kampaně
„Zážitková dovolená“. Mezinárodní den kuchařů se slaví dva roky.
K jeho vyhlášení dala podnět myšlenka pana Dr. Billa Gallaghera, Honourary
Life Presidenta of WACS, sdružující kuchaře z šestadevadesáti zemí.
Mezinárodní den kuchařů se slaví ve většině členských států.
Představuje možnost spojit propagaci gastronomie se zapojováním členů
kuchařských asociací a jejich partnerů do iniciativ sociální
zodpovědnosti ve svých zemích. Mezinárodní den kuchařů je
i příležitostí poděkovat rodinám kuchařů, jejichž členové dělají
čest své profesi a zemi. V tento den se také zdůrazňuje problematika
hladovění ve světě, a ve spojení s jídlem se konají charitativní akce.
Rovněž v Praze byly za tímto účelem prodávány gastronomické speciality
a výtěžek z jejich prodeje věnován Nadačnímu fondu manželů Livie a
Václava Klausových.