Eliminovat bezpečnostní rizika na území České republiky
Před hlavní lázeňskou a turistickou sezonou Všudybyl požádal o rozhovor náměstkyni ministryně pro místní rozvoj České republiky pro řízení Sekce regionálního rozvoje Ing. Kláru Dostálovou.
Před hlavní lázeňskou a turistickou sezonou Všudybyl požádal o rozhovor náměstkyni ministryně pro místní rozvoj České republiky pro řízení Sekce regionálního rozvoje Ing. Kláru Dostálovou.
Petr Nešpůrek,
generální ředitel hotel NH Prague, a jeho tým vytvořili skvělé zázemí
pro devátou výroční konferenci Asociace hotelů a restaurací České
republiky. Tu 20. listopadu 2014 zahájila valná hromada, kterou řídil
Josef Krůžela. Tématy konference byly změny ve společnosti a vývoji
technologií, které výrazně ovlivní chování a potřeby budoucího
zákazníka, ale také profil zákazníků v roce 2020, potravinové trendy
odrážející současný životní styl, dopady a následky online distribuce
pro české hotelnictví, specifika řízení hotelů a restaurací v menších
městech nebo vliv hospodářského cyklu na vývoj trhu hotelnictví.
Václav Stárek,
prezident AHR ČR, odstartoval odpolední sérii příspěvků „Žhavé trendy
zítřka“. První od výkonného ředitele konfederace HOTREC Christiana de
Barrina byl nazván „Trend ohrožující podnikání v cestovním ruchu“.
„Příležitosti světových trhů“ byly námětem vystoupení generálního
ředitele CzechTourismu Rostislava Vondrušky, poté následovaly prezentace
dodavatelů. Po přestávce na kávu vystoupil prezident Hospodářské komory
ČR Vladimír Dlouhý s přednáškou „Česká a světová ekonomika v roce
2014“ plnou statistik a grafů. „Hotelnictví versus hospodářský cyklus,
co na to trendy?“ se ptal příspěvek Zdeňka Tůmy z KPMG. Ředitel
Letoviska Studánka Petr Čermák hovořil na téma „Specifika hotelnictví a
gastronomie v menších městech“. Sérii přednášek završil skvělý
rétor Tomáš Máčala, který se zaskvěl příspěvkem „Nejúspěšnější
obchodní taktiky“. Čerstvě zrekonstruovaný Il Giardino Restaurant
v novém designu, přístupný unikátní lanovkou v exekutivní budově
hotelu NH Prague na vrcholu kopce Mrázovka pak byl dlouho do noci místem
báječné GTG Party.
Jan Filip,
několikanásobný hoteliér roku a prezident Národní federace hotelů a
restaurací ČR, druhý den konference 21. listopadu 2014 řídil sérii
vystoupení z okruhu „Marketing a distribuce ve světě nových
technologií“. Profesor berlínského ústavu Institut für Tourismus Roland
Schegg přednesl příspěvek „Evropská studie online distribuce 2014“.
„Informace na dotek – příchod nové komunikace s hostem“ bylo téma
vystoupení ředitele MEWS Richarda Valtra, po němž následovala další
prezentace dodavatelů skvěle moderovaná obchodním sládkem Pivovarů
Staropramen Liborem Vávrou. Po přestávce odbornice na výživu a expertka na
potravinové trendy z Zukunftsinstitutu Hanni Rützler přednesla příspěvek
„Food Trends – trendy v preferencích budoucích zákazníků“ a Harry
Gatterer, CEO téhož institutu, příspěvek „Future Hospitality –
Cestování napříč generacemi – profil hosta po roce 2020“.
„Verbální smog kolem nás“ byl tématem ředitele Akademie ČTK Jiřího
Chrásta.
Pavel Hlinka,
guru českého hotelnictví, po obědě řídil třetí sérii vystoupení na
téma „Vzdělávání – základní předpoklad rozvoje oboru“. Učitel
odborných předmětů na vídeňské Gastgewerbefachschule a člen asociace
rakouských šéfkuchařů Harald Fargel se zaměřil na „Vzdělávací
systém učňovského školství v Rakousku“. Náměstek ministra školství,
mládeže a tělovýchovy České republiky Jaroslav Fidrmuc promluvil na téma
„Změní se učňovské školství?“ Pak následovala jednání v sekcích.
Obchodní ředitel společnosti Hotel Time Filip Kühnel vedl jednání první
sekce „Hotelnictví“ na téma „Efektivní distribuce online“. Druhou
sekci „Gastronomie“, která řešila otázku „Quo Vadis, česká
restaurace?“ řídil vedoucí gastronomického provozu Hotelové školy,
Obchodní akademie a Střední průmyslové školy v Teplicích Milan Nemrava.
Třetí sekci „Vzdělávání“, probírající téma „Jak se budeme
podílet na přípravě budoucích zaměstnanců?“, řídil jednatel
odborných škol Svazu českých a moravských spotřebních družstev Skupiny
COOP Ludvík Vomáčka.
Michal Vevera,
ředitel Francouzské restaurace Art Nouveau v Obecním domě v Praze,
společně s ředitelem Obecního domu Vlastimilem Ježkem 21. listopadu
2014 ve Smetanově síni Obecního domu přivítali hosty a aktéry Galavečera
s udílením výročních cen Asociace hotelů a restaurací České republiky.
Slavnostní menu, za něž se mu v závěru večera dostalo dlouhotrvajícího
potlesku, pro tuto příležitost připravil tým kuchařů Francouzské
restaurace Art Nouveau pod vedením šéfkuchaře Jana Horkého, kapitána
národní reprezentace kuchařů a cukrářů.
Držitelé výročních cen 2014
„Hoteliérkou roku“ je za hotelové řetězce Eva Pašková (Novotel –
IBIS – Praha). „Hoteliérem roku“ za nezávislé hotely Tomáš Blabla
(Hotel Horal, Velké Karlovice). Ocenění „Restauratér roku“ za hotelové
restaurace převzali Klaudie Soukupová s šéfkuchařem Romanem Rendlem
(Zámecká restaurace Konferenčního centra Akademie věd ČR na zámku
Liblice). Za samostatné restaurace Martin Novák (Café Colore Praha).
„Penzionem roku“ byl vyhlášen Penzion Sluníčko v Sepetné. Ocenění
„Top odpovědný hotel / restaurace“ převzal ředitel hotelu Park Inn by
Radisson v Ostravě Petr Frýdl. Ocenění „Nejlepší studentská práce
zaměřená na oblast cestovního ruchu“ získala Nikol Hrbáčová z Vysoké
školy polytechnické v Jihlavě za práci na téma Marketingový výzkum a
potencionální vývoj Dolní oblasti Vítkovic. „Školou roku“ byla
vyhlášeno Střední odborné učiliště a Střední odborná škola SČMSD ve
Znojmě. Ocenění „Mladý manažer roku“ převzala Petra Gutwirtová,
ředitelka hotelu Luxury Wellness Resort Riverside v Karlových Varech,
provozovaného v režimu contract management společností AXXOS hotel &
spa management. „Cenu JUDr. Vladimíra Štětiny“ převzal za celoživotní
přínos pro hotelnictví a gastronomii Ivan Chadima. „Mimořádnou cenu“ za
práci pro mládež a Nadaci Asociace hotelů a restaurací České republiky
obdržela předsedkyně její správní rady Ivana Němcová za dlouholetou
podporu vzdělávání dětí z dětských domovů a přínos pro
hotelnictví.