Eliminovat bezpečnostní rizika na území České republiky

Před hlavní lázeňskou a turistickou sezonou Všudybyl požádal o rozhovor náměstkyni ministryně pro místní rozvoj České republiky pro řízení Sekce regionálního rozvoje Ing. Kláru Dostálovou.


Archiv vydání

2024 | 2023 | 2022 | 2021 | 2020 | 2019 | 2018 | 2017 | 2016 | 2015 | 2014 | 2013 | 2012 | 2011 | 2010 | 2009 | 2008 | 2007 | 2006 | 2005 | 2004 | 2003 | 2002 | 2001










































9. výroční konference Asociace hotelů a restaurací České republiky

Petr Nešpůrek,
generální ředitel hotel NH Prague, a jeho tým vytvořili skvělé zázemí pro devátou výroční konferenci Asociace hotelů a restaurací České republiky. Tu 20. listopadu 2014 zahájila valná hromada, kterou řídil Josef Krůžela. Tématy konference byly změny ve společnosti a vývoji technologií, které výrazně ovlivní chování a potřeby budoucího zákazníka, ale také profil zákazníků v roce 2020, potravinové trendy odrážející současný životní styl, dopady a následky online distribuce pro české hotelnictví, specifika řízení hotelů a restaurací v menších městech nebo vliv hospodářského cyklu na vývoj trhu hotelnictví.

Václav Stárek,
prezident AHR ČR, odstartoval odpolední sérii příspěvků „Žhavé trendy zítřka“. První od výkonného ředitele konfederace HOTREC Christiana de Barrina byl nazván „Trend ohrožující podnikání v cestovním ruchu“. „Příležitosti světových trhů“ byly námětem vystoupení generálního ředitele CzechTourismu Rostislava Vondrušky, poté následovaly prezentace dodavatelů. Po přestávce na kávu vystoupil prezident Hospodářské komory ČR Vladimír Dlouhý s přednáškou „Česká a světová ekonomika v roce 2014“ plnou statistik a grafů. „Hotelnictví versus hospodářský cyklus, co na to trendy?“ se ptal příspěvek Zdeňka Tůmy z KPMG. Ředitel Letoviska Studánka Petr Čermák hovořil na téma „Specifika hotelnictví a gastronomie v menších městech“. Sérii přednášek završil skvělý rétor Tomáš Máčala, který se zaskvěl příspěvkem „Nejúspěšnější obchodní taktiky“. Čerstvě zrekonstruovaný Il Giardino Restaurant v novém designu, přístupný unikátní lanovkou v exekutivní budově hotelu NH Prague na vrcholu kopce Mrázovka pak byl dlouho do noci místem báječné GTG Party.

Jan Filip,
několikanásobný hoteliér roku a prezident Národní federace hotelů a restaurací ČR, druhý den konference 21. listopadu 2014 řídil sérii vystoupení z okruhu „Marketing a distribuce ve světě nových technologií“. Profesor berlínského ústavu Institut für Tourismus Roland Schegg přednesl příspěvek „Evropská studie online distribuce 2014“. „Informace na dotek – příchod nové komunikace s hostem“ bylo téma vystoupení ředitele MEWS Richarda Valtra, po němž následovala další prezentace dodavatelů skvěle moderovaná obchodním sládkem Pivovarů Staropramen Liborem Vávrou. Po přestávce odbornice na výživu a expertka na potravinové trendy z Zukunftsinstitutu Hanni Rützler přednesla příspěvek „Food Trends – trendy v preferencích budoucích zákazníků“ a Harry Gatterer, CEO téhož institutu, příspěvek „Future Hospitality – Cestování napříč generacemi – profil hosta po roce 2020“. „Verbální smog kolem nás“ byl tématem ředitele Akademie ČTK Jiřího Chrásta.

Pavel Hlinka,
guru českého hotelnictví, po obědě řídil třetí sérii vystoupení na téma „Vzdělávání – základní předpoklad rozvoje oboru“. Učitel odborných předmětů na vídeňské Gastgewerbefachschu­le a člen asociace rakouských šéfkuchařů Harald Fargel se zaměřil na „Vzdělávací systém učňovského školství v Rakousku“. Náměstek ministra školství, mládeže a tělovýchovy České republiky Jaroslav Fidrmuc promluvil na téma „Změní se učňovské školství?“ Pak následovala jednání v sekcích. Obchodní ředitel společnosti Hotel Time Filip Kühnel vedl jednání první sekce „Hotelnictví“ na téma „Efektivní distribuce online“. Druhou sekci „Gastronomie“, která řešila otázku „Quo Vadis, česká restaurace?“ řídil vedoucí gastronomického provozu Hotelové školy, Obchodní akademie a Střední průmyslové školy v Teplicích Milan Nemrava. Třetí sekci „Vzdělávání“, probírající téma „Jak se budeme podílet na přípravě budoucích zaměstnanců?“, řídil jednatel odborných škol Svazu českých a moravských spotřebních družstev Skupiny COOP Ludvík Vomáčka.

Michal Vevera,
ředitel Francouzské restaurace Art Nouveau v Obecním domě v Praze, společně s ředitelem Obecního domu Vlastimilem Ježkem 21. listopadu 2014 ve Smetanově síni Obecního domu přivítali hosty a aktéry Galavečera s udílením výročních cen Asociace hotelů a restaurací České republiky. Slavnostní menu, za něž se mu v závěru večera dostalo dlouhotrvajícího potlesku, pro tuto příležitost připravil tým kuchařů Francouzské restaurace Art Nouveau pod vedením šéfkuchaře Jana Horkého, kapitána národní reprezentace kuchařů a cukrářů.

Držitelé výročních cen 2014
„Hoteliérkou roku“ je za hotelové řetězce Eva Pašková (Novotel – IBIS – Praha). „Hoteliérem roku“ za nezávislé hotely Tomáš Blabla (Hotel Horal, Velké Karlovice). Ocenění „Restauratér roku“ za hotelové restaurace převzali Klaudie Soukupová s šéfkuchařem Romanem Rendlem (Zámecká restaurace Konferenčního centra Akademie věd ČR na zámku Liblice). Za samostatné restaurace Martin Novák (Café Colore Praha). „Penzionem roku“ byl vyhlášen Penzion Sluníčko v Sepetné. Ocenění „Top odpovědný hotel / restaurace“ převzal ředitel hotelu Park Inn by Radisson v Ostravě Petr Frýdl. Ocenění „Nejlepší studentská práce zaměřená na oblast cestovního ruchu“ získala Nikol Hrbáčová z Vysoké školy polytechnické v Jihlavě za práci na téma Marketingový výzkum a potencionální vývoj Dolní oblasti Vítkovic. „Školou roku“ byla vyhlášeno Střední odborné učiliště a Střední odborná škola SČMSD ve Znojmě. Ocenění „Mladý manažer roku“ převzala Petra Gutwirtová, ředitelka hotelu Luxury Wellness Resort Riverside v Karlových Varech, provozovaného v režimu contract management společností AXXOS hotel & spa management. „Cenu JUDr. Vladimíra Štětiny“ převzal za celoživotní přínos pro hotelnictví a gastronomii Ivan Chadima. „Mimořádnou cenu“ za práci pro mládež a Nadaci Asociace hotelů a restaurací České republiky obdržela předsedkyně její správní rady Ivana Němcová za dlouholetou podporu vzdělávání dětí z dětských domovů a přínos pro hotelnictví.