
Eliminovat bezpečnostní rizika na území České republiky
Před hlavní lázeňskou a turistickou sezonou Všudybyl požádal o rozhovor náměstkyni ministryně pro místní rozvoj České republiky pro řízení Sekce regionálního rozvoje Ing. Kláru Dostálovou.
Před hlavní lázeňskou a turistickou sezonou Všudybyl požádal o rozhovor náměstkyni ministryně pro místní rozvoj České republiky pro řízení Sekce regionálního rozvoje Ing. Kláru Dostálovou.
Cílem Chaine des Rotisseurs, organizace, jejíž historie začala v roce 1248, je podporovat gastronomii a kulinářské umění v co nejširším smyslu ve všech zemích. V první řadě rozvoj technik grilování a rožnění. La Chaine je otevřen laikům i profesionálům. La Chaine Česká republika má v současné době 65 členů, a to místních i expatriotů, pracujících v Česku.
Vrchol kulinářské sezony, 6. Grand Chapitre Chaine des Rotisseurs
Česká republika, se konal v Praze 5. až 7. října.2007. Česká
pobočka La Chaine je známá tím, že svá Grand Chapitre pořádá
v unikátních prostorách (např. knihovna Strahovského kláštera, jeviště
Státní opery, Národní muzeum) a že kulinářská úroveň je vždy
špičková. Proto se ho účastnilo i mnoho zahraničních hostů. z USA,
Německa, Maďarska aj. První večer, pátek 5. října, se odehrával
v pražské restauraci Cartouche. Byla to typická „amical“ (přátelská)
rotisserie večeře. Servírovaly se takové lahůdky, jako křepelky,
perličky, na grilu připravované nadívané kachny, dančí, hovězí apod.
Přátelskou uvolněnou atmosféru podtrhoval středověký interiér a živá
hudba. Druhý den byl pro zahraniční návštěvníky připraven výlet na
Karlštejn. Ve slunečném počasí mohli obdivovat krásy české krajiny
i samotný hrad. Sobotní gala večer v Obecním domě byl zahájen koktejlem
ve Sladkovského sále. Servírovaly se rybí canapés – tataráček
z mečouna, tuňákové variace, sushi apod. a klasické koktejly, jako
Manhattan, Margarita. Hosté obdivovali celého mečouna, který byl vystaven
společně s ostatními rybami a mořskými plody. Následovala inaugurace
šesti nových členů, která se podle tradice nesla ve středověkém duchu.
Přijímaní museli složit přísahu. Každý člen se totiž zavazuje, že
bude ctít kulinářské umění a gastronomii a že se nezpronevěří
povinnosti bratrství a úcty ke všem ostatním členům. Poté obdrželi svá
insignia (řetěz s plaketou na barevné stuze, barva stuhy je určena pozicí
člena v organizaci). Sedmichodová gala večeře se podávala ve Francouzské
restauraci Obecního domu. Nádherný secesní interiér výrazně umocnil
úžasný kulinářský zážitek. Každý chod byl doprovázen vybraným vínem
české či moravské provenience.