Eliminovat bezpečnostní rizika na území České republiky

Před hlavní lázeňskou a turistickou sezonou Všudybyl požádal o rozhovor náměstkyni ministryně pro místní rozvoj České republiky pro řízení Sekce regionálního rozvoje Ing. Kláru Dostálovou.


Archiv vydání

2024 | 2023 | 2022 | 2021 | 2020 | 2019 | 2018 | 2017 | 2016 | 2015 | 2014 | 2013 | 2012 | 2011 | 2010 | 2009 | 2008 | 2007 | 2006 | 2005 | 2004 | 2003 | 2002 | 2001










































Zlato z Kypru pro Česko, Gastronomia Mediterranean Culinary Challenge 2008

Gastronomia Mediterranean Culinary Challenge 2008

Na tuto událost české kuchařské společenství čekalo řadu desetiletí. 7. až 10. února se v hlavním kyperském městě Nikósii konala mezinárodní soutěž národních družstev Gastronomia Mediterranean Culinary Challenge 2008. Poprvé v historii, v rámci až tak prestižních soutěž,í se Češi, Moravané a Slezané vrací jako absolutní vítězové.

Družstvo vystoupilo ve složení: Jan Michálek – manažer týmu, Jiří Král – kapitán týmu, Jan Horký, Martin Svátek, Ladislav Douša, cukrář Lukáš Skála. Asistenty byly Lenka Sapíková a Iveta Kropáčková. Doprovod Ing. Jindřich Žydek – viceprezident AKC ČR.
Prezentace studené kuchyně byla oceněna zlatou medailí, slavnostní tříchodové menu české kuchyně připravené pro 60 hostů oceněno stříbrem. Největší obdiv sklidil hlavní chod – pečená vepřová panenka s houbovou fáší v uzené strouhance se špenátovou sedlinou, bramborový knedlík s uzeným masem na cibulovém konfetu, vepřový bůček pečený ve vákuu, bramborové purée s krupkami a červenou řepou.
V porotě, kterou vedl předseda evropské sekce Světové federace kuchařských spolků Reinhold Metz, zasedli špičkoví profesionálové z Německa, Švýcarska, Holandska, Slovinska, Izraele a Luxemburku. Kvalitu práce našich kuchařů ocenil i velvyslanec České republiky na Kypru Ing. Jan Bondy.