![](/data/clanek/4109_59354_vtextu.jpg)
Eliminovat bezpečnostní rizika na území České republiky
Před hlavní lázeňskou a turistickou sezonou Všudybyl požádal o rozhovor náměstkyni ministryně pro místní rozvoj České republiky pro řízení Sekce regionálního rozvoje Ing. Kláru Dostálovou.
Před hlavní lázeňskou a turistickou sezonou Všudybyl požádal o rozhovor náměstkyni ministryně pro místní rozvoj České republiky pro řízení Sekce regionálního rozvoje Ing. Kláru Dostálovou.
Takž já žádostivě sobě chodím, na všecko pohlédaje, co a jak se
tu dělá: a vidím, že se jim ne všechněm jednostejně daří. Některý
udělal příliš studený oheň, nedovařilo se mu. Jiný měl příliš
prudký, rozpukly se mu nádoby a cosi vydmýchlo ven: on pravil, že mu azoth1
vyletěl, a plakal. Jiný přelévaje rozlil aneb zle stemperoval2.
Jan Amos Komenský, Labyrint světa a ráj srdce L.P. 1624
1 podle alchymistů duchovní podstata hmoty 2 smíchal
Zhusta
není důležité, co se říká, ale kdo to říká a koho reprezentuje.
Moudrostem bezdomovce málokdo dopřeje sluch. Zato kravinám z úst
papalášů? Těm nejenže naslouchají, ale věří zástupy. Obdobně je tomu
i v gastronomii. Jen odbornost a kuchařský um k prosazení se do obecného
povědomí nestačí. Špičkoví čeští kuchaři a cukráři to mají ve své
vlasti o hodně těžší, než tzv. přední pražští umělci, kteří se
dali na psaní kuchařek. A aby obsadili čelná místa na světových
kláních? Tak to musí být o moc lepší než jejich soupeři – kuchaři a
cukráři z tradičně uznávaných zemí. Čas od času, a to nejen na
mezinárodních gastronomických soutěžích, nám totiž bývá dáváno
najevo, že z Česka nemáme co nastolovat nějaké evropské nebo světové
trendy.
Jaromír Kainc
nakladatel Všudybylu