Eliminovat bezpečnostní rizika na území České republiky

Před hlavní lázeňskou a turistickou sezonou Všudybyl požádal o rozhovor náměstkyni ministryně pro místní rozvoj České republiky pro řízení Sekce regionálního rozvoje Ing. Kláru Dostálovou.


Archiv vydání

2024 | 2023 | 2022 | 2021 | 2020 | 2019 | 2018 | 2017 | 2016 | 2015 | 2014 | 2013 | 2012 | 2011 | 2010 | 2009 | 2008 | 2007 | 2006 | 2005 | 2004 | 2003 | 2002 | 2001










































Wellness Hotel Frymburk
je největším wellness resortem v České republice. Rozkládá se na ploše 6,5 ha na břehu Lipenské přehrady v nadmořské výšce 740 m.

Parkoviště
pro 80 osobních aut a 3 autobusy je hlídané kamerovým systémem.

Ubytování
Hotel má v současné době kapacitu 160 pokojů (v průběhu roku 2008 se rozšíří o dalších 50 a cílový stav je 240 pokojů). Jsou vybaveny sprchovým koutem nebo vanou, WC, TV-sat, telefonem, minibarem a trezorem. Apartmány klimatizací. Z oken je výhled na Lipenskou přehradu a zalesněné vrcholky Šumavy. Hotel je nekuřácký. Pro kuřáky je vyhrazen pouze Bar Club.

Stravování
Hotelová restaurace nabízí domácí, mexickou i mezinárodní kuchyni a pokrmy z čerstvých ryb. Snídaně formou bufetu. Obědy formou menu nebo a la carte. Večeře formou menu, bufetu nebo a la carte. Originální Thajská restaurace & A la carte restaurant. Příprava pokrmů před hosty v otevřené kuchyni.

Kongresové centrum
disponuje sály a salonky a kongresovou technikou. Kapacita největšího sálu je 400 osob. Plocha sálů 20 až 276 m2. Resort má velkorysé zázemí pro pořádání prezentací, kongresů, vzdělávacích kurzů, incentivních a firemních akcí, společenských událostí, rautů, banketů, barbecue apod.

Wellness Paradoxe
je rozlehlé wellness centrum, kde lze absolvovat thajské, sportovní, reflexní, aroma a další masáže, tryskové sprchy, koupele, zábaly, peeling, orientální a solnou lázeň, bylinnou a finskou saunu, sněžnou a solnou jeskyni, solárium, solární louku, infrakabinu aj.

Aquapark Frymburk
se rozkládá na ploše cca 1500 m2. Vnitřní je velký 468 m2 a má dvě pětadvacetimetrové plavecké dráhy. K atrakcím aquaparku patří: divoká řeka, vodní vřídlo, perličková lůžka, hydromasážní trysky, vodní chrliče, tobogan, dětské brouzdaliště s ucpávačkou 40 m2, whirlpool, privátní pára, privátní sauna, odpočinková zóna s lehátky a bazénový bar. Je zde nabízen vodní aerobik a další cvičení v bazénu.

Sport
Wellness Hotel Frymburk je díky velkorysé koncepci ideálním místem pro rekreační pobyty a sportovní soustředění. Nabízí mnoho možností indoor a oudoorových aktivit. Jsou zde squashové a tenisové kurty, bowling a další sportoviště. Připravují se indoorskiing, další tenisové dvorce, hřiště na fotbal, beachvolejbal, golftrenažér aj.

Lipenská přehradní nádrž
Resort má vlastní přístav a písečnou pláž. Šest km od hotelu je golfové hřiště. Okolí přehrady je ideální pro pěší turistiku a cykloturistiku. V zimě pro lyžaře, snowboardisty a milovníky bruslení.

Solní jeskyně
speciální mikroklima, které působí příznivě na respirační onemocnění a některé další obtíže s astmatem, alergiemi nebo lupénkou.

Wellness & Spa Hotel Frymburk

S panem Jaroslavem Fischerem dělám během půl roku druhé interview. Sice opět jako s generálním ředitelem, avšak tentokrát jiného šumavského wellnesového resortu.
Na svém původním místě jsem působil již osm let a považoval jsem za potřebné změnit místo. Následně se vyskytla zajímavá nabídka v podobě Wellness Hotelu Frymburk. V průběhu jednání s majitelem a investorem jsem zjistil, že se jedná o ojedinělý projekt. Věřím, že má na to stát se nejlepším wellness resortem v České republice, a beru to jako velkou výzvu.

Když jsem kdysi dělal interview s předsedou představenstva a generálním ředitelem Lázní Luhačovice, a.s. Ing. Josef Krůželou, CSc. a ptal se ho v souvislosti s rekonstrukcí Jurkovičova domu, proč investovali do čehosi, co svou precizností jakoby souzní s absolutnem, odpověděl, že kvalita se pozná podle do nejmenších detailů dotahovaných věcí. Koncept a dimenze Wellness Hotelu Frymburk jsou skutečně ohromující…
Je, a rád konstatuji, že tento vznikající wellness resort má dobře našlápnuto, aby ohromoval nejen velikostí, množstvím služeb a atraktivit. Je ojedinělým projektem, který nemá v republice obdoby. V současné době vzniká hodně nových wellness projektů, ale to, co už nyní Wellness Hotel Frymburk nabízí ve svém regeneračním sektoru, v rehabilitační i aktivní části, ve vodním světě a sportovních střediscích, se může směle rovnat s evropskou špičkou. Navíc má krásné umístění na břehu Lipenské přehrady. Jsou zde nepřeberné možnosti outdorových aktivit včetně vodních sportů, turistiky a cykloturistiky. Na Šumavě je velké množství cyklotras a jedna ze stěžejních vede přímo naším resortem. Kousek od nás je možnost čím dál populárnějšího raftingu. Šest kilometrů od hotelu je golfové hřiště a stejná vzdálenost naše hosty dělí od lipenského Ski areálu, kam rok od roku přicházejí nové zajímavé investice. V zimě je další naší výhodou i blízkost luxusního rakouského skiareálu Hochficht. I z těchto důvodů jsem přesvědčen, že Wellness Hotel Frymburk bude velice brzy významným hráčem na wellness hotelovém trhu. A vzhledem k tomu, že se nachází na rakousko-české hranici, bude zřejmě výrazně ovlivňovat i rozvoj cestovního ruchu v rakouském příhraničí.

Wellness Hotel Frymburk má dobře našlápnuto být vyhledávaným místem realizací akcí meetings, incentives, congresses & exhibitions industry.
To je další z výhod tohoto resortu. Lipensko má velký nedostatek kongresových kapacit. Díky tomu zatím mělo pouze sedmnáct procent kongresové klientely. Wellness Hotel Frymburk má velký potenciál získávat významné firmy a poskytnout jim luxusní zázemí. Disponuje vlastní pláží i marínou, takže si naši hosté mohou objednat i projížďku parníčkem či zajistit program na jezeře. Wellness je spojen s vodou. A protože garantujeme stoprocentní servis, lipenská Vodní záchranná služba se stará o bezpečnost hostů i v našem rozsáhlém vodním světě. Rád bych podotkl, že v průběhu roku přibudou další právě dostavovaná sportoviště. Mj. víceúčelová krytá hala a indoor skiareál, díky němuž budeme jako jediní v republice umožňovat celoroční sjezdové lyžování. Jedinečných věcí, kterými resort disponuje je díky velkorysosti investora daleko víc. Před námi je tak velká výzva stahovat k nám do Frymburku MICE akce z celé republiky i ze zahraničí.

Zatímco spolu hovoříme, přímo před námi na „wok pánvi“ thajský šéfkuchař se svým pomocníkem připravují jídlo.
To je další z „třešniček na dortu“– originál Thajská restaurace. Víceméně navazuje na regenerační část našeho resortu. Thajská jídla jsou velice zdravá. S umem thajských zaměstnanců se hosté mohou seznámit i ve wellness sektoru, kde provádějí thajské masáže. Mohou si tak u největší vodní nádrže v České republice udělat krásný thajský týden nebo alespoň víkend.