Eliminovat bezpečnostní rizika na území České republiky

Před hlavní lázeňskou a turistickou sezonou Všudybyl požádal o rozhovor náměstkyni ministryně pro místní rozvoj České republiky pro řízení Sekce regionálního rozvoje Ing. Kláru Dostálovou.


Archiv vydání

2024 | 2023 | 2022 | 2021 | 2020 | 2019 | 2018 | 2017 | 2016 | 2015 | 2014 | 2013 | 2012 | 2011 | 2010 | 2009 | 2008 | 2007 | 2006 | 2005 | 2004 | 2003 | 2002 | 2001










































Vysavače Rainbow používají k zadržení špíny a zápachu vodu. Do vnějšího prostředí vracejí jen vyčištěný vzduch. Unikátní vodní filtrační systém Wet Dust Can’t Fly® (mokrý prach nelétá) zadrží 99,9 % domácí špíny. Zbývající mikroskopické částečky zachytí filtrační systém HEPA. Ovládací prvky na ergonomickém držadle umožňují snadné ovládání přídavných zařízení. Rainbow vás následuje. Jezdí na lehce ovladatelném podvozku. LED osvětlení zajišťuje, aby vám neuniklo ani smítko. SuperMop je určen pro čištění dlaždic, linolea a dalších tvrdých podlahových povrchů mokrou cestou. Suchou cestou likviduje nečistoty, chlupy domácích miláčků a drobečky elektrický kartáč. Dosáhne i na těžko dostupné zbytky nečistot podél podlahových lišt. Pogumovaný nárazník chrání stěny a nábytek před poškozením.

Úspěšně proti astmatu a alergiím

V létě 1967 se naše rodina z Baťova Sezimova Ústí přestěhovala do Prahy, do Strašnic na Skalku. Lidé z Teplotechny Praha, u které můj otec pracoval, tam totiž právě dostavěli družstevní bytový dům. V roce 1970 jsem odešel na čtyři roky bydlet na Lobkowiczký zámek do Roudnice nad Labem. Po absolvování vojenské hudební školy jsem byl další čtyři v Olomouci u posádkové hudby. Pak jsem se vrátil do Prahy. Dalších sedm let jsem pracoval v Praze, odkud jsem si na dva roky odskočil do Litvínova. Pak zase Praha, avšak už ne Strašnice. Tam jsem se vrátil až letos, a protože má partnerka trpí astmatem, začal jsem se zajímat, jak a hlavně čím s ním účinně bojovat. Sestra kamarádů z dětství z bytu pod námi a i nyní sousedka, paní Helena Ptáčková, mi to vysvětlila tak, že jsem i já podlehl duhovému kouzlu Rainbow. Traduje se ostatně, že když za několikanásobným hoteliérem roku, prezidentem Národní federace hotelů a restaurací ČR a Asociace hotelů a restaurací ČR Ing. Pavlem Hlinkou v dobách, kdy dělal generálního ředitele hotelu InterContinental, přišel „obchodník s duhou“, ten prý vzal kalkulačku a spočítal si, kolik hotel za pět let utratil za sáčky do klasických vysavačů, a nakoupil bezsáčkové Rainbow, protože to vycházelo lépe i nákladově.
Heleno, jak ty ses dostala k vysavači Rainbow?
Přes manžela. Jako astmatik na něj dostal doporučení od kamaráda, jehož žena, astmatička, si ho nemohla vynachválit. Nejen můj manžel byl astmatik, ale i děti… Řekli jsme si, že to také zkusíme. Máme ho už osmnáct let. S jeho účinností jsem naprosto spokojená. Doma jsme odbourali veškeré alergické potíže. Co ho používáme, práší se v bytě jen minimálně. Zbavili jsme se špíny, která se běžně v bytech drží trvale. Nečistoty, které vysavač zachytí vodou, se i s ní všechny prostě vylejí do záchodu. Výsledek je skutečná čistota. Během osmnácti let žádná technická porucha. Každé dva roky si Rainbow berou na kontrolu. Pokud je vůbec co třeba, automaticky to opraví, a během týdne je přístroj nazpátek. Zkrátka, špičkový servis.

Zdá se mi, že hlavním důvodem, proč lidé kupují Rainbow, není „pouze“ úklid.
Určitě. V případě mého syna to platí stoprocentně! Než jsme si pořídili Rainbow, měl opakované zápaly plic. Hrozné problémy, záněty průdušek… Od té doby, co jsme začali bydlet s Rainbow, se jeho zdravotní stav ani ne během jednoho roku markantně zlepšil. Je zdravý. A to ho kvůli zdravotním potížím nevzali na vojnu. Zrovna nedávno byl na kontrole v nemocnici. Všechno v naprostém pořádku. Co se týče účinnosti Rainbow, je špičková! Vymýtili jsme i alergie na zvířecí chlupy, a tak dnes doma chováme několik koček a psa.

Osmnáct let ten samý Rainbow? Teď sis pořídila další. V čem je jiný?
Je daleko tišší. Má vynikající zdokonalený klepač a snazší ovládání. Můj starší model, který jsem nechala dětem, se mi ale díky svému retro designu líbí víc. Nicméně nový je ještě dokonalejší. Je v něm zabudovaná vysoce účinná čistička vzduchu (už jsem ji odzkoušela). Dávám si do ní dezinfikující eukalyptovou přísadu. Proto to tu tak krásně voní.

Použila jsi slovo klepač. Co to je?
Nástavec na čištění koberců a čalounění s točícími se válečky, které vibrují pod nasávací hubicí. Díky tomu Rainbow tyto povrchy nádherně vyčistí. Na textilní povrchy židlí, křesel, postelí, gaučů, autosedaček apod. se používá malý klepač, na koberce velký. Vynikající věc, která je zbaví roztočů, prachu. Nová verze navíc funguje i na hladké plochy, tedy nejen na koberce a čalouněné povrchy, ale i na holé podlahy. Funkci klepače totiž rozšířili o elektrický smeták, který podlahu vyleští, takže ji není třeba tak často mýt vodou. Ale Rainbow umí i mýt podlahy mokrou cestou a pomocí pěny i vyčistí polstrování.

Heleno, přesto přese všechno, cena vysavače Rainbow je ohromující.
Jsem přesvědčena, že není! Za osmnáct let, co ho mám, se nám to, a nejen na zdravotní kondici dětí, stokrát vrátilo. Když koupíš klasický vysavač, po pěti letech přestává fungovat, takže musíš koupit nový. Neustále dokupuješ sáčky, sada přijde asi tak na dvě stě padesát korun. Po třech vysáváních bys měl sáček nahradit novým, jinak si koleduješ o zdravotní potíže, protože místo vysavače máš rozprašovač choroboplodného prachu plného živých i odumřelých roztočů a jejich trusu. V našem domě jedním vysavačem Rainbow uklízíme tři byty, takže bych na každé luxování klasickým vysavačem potřebovala jeden pytlík. S Rainbow jsme určitě neprodělali. Jiný vysavač už nechci! Doporučuji ho každému, nejen těm, koho trápí astma, alergie a záněty dýchacích cest. Ostatně pořídili jsme si ho na splátky, které pravděpodobně dokáže utáhnout každý. Je to levnější než doplácet na astma. A tím rozhodně nemám na mysli jen peníze, které vydáte, když si připlácíte za lepší aplikátory a účinnější léky.