Eliminovat bezpečnostní rizika na území České republiky

Před hlavní lázeňskou a turistickou sezonou Všudybyl požádal o rozhovor náměstkyni ministryně pro místní rozvoj České republiky pro řízení Sekce regionálního rozvoje Ing. Kláru Dostálovou.


Archiv vydání

2024 | 2023 | 2022 | 2021 | 2020 | 2019 | 2018 | 2017 | 2016 | 2015 | 2014 | 2013 | 2012 | 2011 | 2010 | 2009 | 2008 | 2007 | 2006 | 2005 | 2004 | 2003 | 2002 | 2001










































TOP HOTEL Praha & Congress Centre

TOP HOTEL Praha exceloval v sídle Evropské unie


patří k největším hotelových komplexům v Evropě. Pod jednou střechou zde host najde vše, co může potřebovat během svého pobytu mimo domov. Hotel nabízí ubytování v 1020 4* pokojích, stravování v 5 restauracích a občerstvení ve 3 barech. Konferenční centrum se skládá z 5 sálů a 14 salónků s celkovou kapacitou 5000 míst. Neobvykle široká paleta doprovodných služeb hotelu čítá Wellness centrum s bazénem a posilovnou, Beauty salón, bowlingovou hernu, tenisové kurty, kasino, obchody, japonskou zahradu se zpívající fontánou a další atraktivity.

ALBION hotel
je situován v klidné části Prahy 5 uprostřed vilkové čtvrti a rozsáhlé zeleně. Hosté se během chvilky mohou ocitnout v historickém centru města či v nákupním a zábavním centru Anděl. Cílem ALBION hotelu je uspokojit svojí nabídkou služeb i náročnou klientelu. V hotelu je plánováno 300 pokojů 4* kategorie, 2 restaurace, Lobby bar a konferenční centrum pro 400 delegátů. Počítá se s vybudováním sportovního a relaxačního centra a parkovou úpravou okolí hotelu. Termín otevření nového ALBION hotelu je březen 2006.

Hlavním tématem desátých vydání Všudybylu je gastronomie. Rozhovor s generální ředitelkou TOP HOTELu Praha slečnou Martou Šnoblovou jsem proto začal připomenutím jednoho z ohlasů. Na Czech Horeca Summit 2005 mne oslovil předseda Svazu českých a moravských výrobních družstev pan Jan Wiesner a vyprávěl, jak TOP HOTEL Praha 26. října exceloval v sídle Evropské unie v Bruselu. Na to jsem konstatoval, že den poté, 27. října, také v Berlíně. Zúčastnil jsem se tam totiž recepce, kterou pořádali Jeho Excelence velvyslanec České republiky ve Spolkové republice Německo Dr. Boris Lazar s manželkou.
V Bruselu jsme cateringově zajišťovali první Tematický večer České republiky věnovaný české kultuře. Byl pořádán při příležitosti našeho nadcházejícího státního svátku v Evropském sociálním a hospodářském výboru pod patronací prezidentky a generálního sekretáře tohoto výboru. Zúčastnilo se jej na čtyři sta osobností všech členských zemí Evropské unie. S místem konání jsme se obeznámili s předstihem, takže jsme mj. měli informace, že předešlé tematické večery byly pořádány ve skromných měřítcích. Rozhodli jsme se tedy pojmout akci velkoryse. Byli jsme si totiž vědomi, že v Bruselu reprezentujeme nejen úroveň TOP HOTELu Praha, ale České republiky jako takové. Naši šéfkuchaři – teplé kuchyně, pan Josef Svoboda, a studené kuchyně, pan Petr Vodolán, i ostatní personál odvedli špičkové výkony. Plně zhodnotili naše očekávání, tedy i investice, které TOP HOTEL Praha vkládá do jejich profesního růstu – vzdělávání a účasti v odborných soutěžích. Účastníci se pochvalně vyjadřovali i o úpravě a zdobnosti tabule, což dokládá, že investice TOP HOTELu Praha do lidských zdrojů se vyplácejí. Pokud se totiž naši zaměstnanci zúčastnili některé z takto zaměřených gastronomických soutěží, např. ve vyřezávání melounů, zpravidla obsadili některé z prvních tří míst.

Ani ne za 24 hodin po začátku bruselské recepce jsme se potkali na vámi velkoryse zajištěném rautu na české ambasádě v Berlíně.
Musím přiznat, že to byl logistický oříšek. Někdo přelétával letadlem a část našich lidí přejížděla auty – cca osm set kilometrů. Ihned po rautu po půlnoci z Bruselu vyjížděla auta do Berlína. Zde jsme již tradičně zajišťovali gastronomickou stránku recepce při příležitosti státního svátku České republiky pro zhruba šest set diplomatů. No a samozřejmě také pro vás…

19. října bylo v TOP HOTELu Praha posvícení. Atmosféru středověkého tržiště připomínal muž s ohnivými kousky, kejklíři a cimbálová kapela Šajtar. Hosté měli možnost ochutnat typické posvícenské speciality, jako je husa, zvěřina, uzené selátko, zabijačkové lahůdky či domácí koláčky. K pití se nabízela moravská vína, slivovice i medovina…
Slavnostní ukončení hlavní turistické sezony pořádáme každoročně. Tentokrát jsme je koncipovali v duchu podzimního posvícení. Večerem provázel Aleš Cibulka. Kromě gastronomické části dámy i pánové potleskem ocenili i módní přehlídku podzimní kolekce paní Heleny Bedrnové a ukázky aranžování sušených květin. Během večera jsme vyhlásili tři obchodně nejúspěšnější partnery TOP HOTELu Praha za uplynulou sezonu, cestovní kanceláře Jerome Travel, Kompas Praha a Special Tours Prague. Šanci vyhrát ceny ale díky tombole měli všichni, kdo odevzdali vizitky. Zástupci cestovních agentur a kanceláří uvítali prohlídku nově zrekonstruovaných částí hotelu i možnost odběru nových propagačních materiálů v šesti jazykových mutacích.

2. listopadu jsme se u vás v TOP HOTELu Praha potkali na Czech Horeca Summitu. Měl perfektní atmosféru včetně večerního rautu ve foyer TOP CONGRESS HALL.
Horeca Summit se u nás nekonal poprvé. Letos poprvé se ale jeho ústřední děj odehrával v nové kongresové hale. Již tradičně zde byli vyhlašováni vítězové odborných soutěží, jako např. firmou Bohemia Sekt nejlepší sommeliér. Nově zde proběhla barmanská soutěž a soutěž kuchařů a cukrářů.

A kde jsme se nepotkali, to bylo vyhlášení „Miss Aerobic“.
Letos jsme zde už ale měli vyhlašování několika „miss“. Vyhlášení vítězek soutěže „Miss Aerobic“ bylo v TOP HOTELu Praha poprvé, ačkoliv to byl už desátý ročník. Vzhledem k dobrým ohlasům doufáme, že spolupráce bude pokračovat i v příštích ročnících.

Nejen již zmíněné akce plní lidmi TOP CONGRESS HALL, ale např. i vrcholné boxerské zápasy. A domnívám se, pokud by se Praze podařilo pořádat letní olympijské hry, že by mohla být využívána v rámci menších sportů, jako je vzpírání apod.
Už samu skutečnost, že hl.m. Praha ohlásilo svůj zájem kandidovat na pořádání letní olympiády, vnímám jako správný marketingový tah v rámci zahraničního obchodu cestovního ruchu. Nicméně si myslím, že Praze chybí dostatečná infrastruktura a další zázemí. Ale zpátky k hale. TOP CONGRESS HALL byla koncipována jako multifunkční. Proto jsme rádi, že se ujalo i pořádání sportovních akcí, boxerských zápasů apod. Vedle vyhlašování „TýTý“, různých „miss“ atd. bych ráda vyzdvihla spousty prestižních kongresových akcí, školení a sympozií, které se v TOP CONGRESS HALL uskutečnily. Výrazně nám v tom pomáhá skutečnost, že jsme opět (již čtvrtým rokem) obhájili certifikát jakosti ISO 9001:2000.

TOP HOTEL Praha je místem, kam lidé rádi chodí, a to i za relaxem…
Je pravdou, že nás navštěvuje mnoho lidí z blízkého i vzdáleného okolí. Wellness i sportovní sektor jsou koncipovány tak, aby kdokoliv, kdo k nám přijde, měl co největší soukromí. Co se týče dopravní dostupnosti, od příštího roku plánujeme zavést vlastní shuttle bus mezi hotelem a stanicí metra „Chodov“, jež bude vyplňovat mezery v intervalech městského autobusového spoje č. 115.

Prý budete mít další hotel…
Nebudeme. Už máme! Koupili jsme jej na Praze 5. V současné době v něm probíhají rekonstrukční práce. Chceme jej otevřít v březnu 2006 jako hotel Albion s kapacitou tři sta pokojů. Měly by v něm být standardní pokoje a apartmány, dva konferenční sály, pět salonků, restaurace a centrální recepce propojující oba hotelové objekty. Bude na úrovni čtyř hvězd obdobně jako TOP HOTEL Praha.

V prostoru pod TOP CONGRESS HALL vzniklo moderní velké parkoviště. Co dalšího je či bude v TOP HOTELu Praha nového?
Parkoviště tam bylo už předtím. Nicméně dali jsme mu formu a úroveň odpovídající TOP HOTELu Praha. Disponuje tisícovkou parkovacích míst. Nejen parkoviště, ale celý hotel se mění k lepšímu. Hotelovým provozem vydělané peníze se vrací zpátky, což se odráží na vzhledu a vybavení hotelu. Tj., buď zrekonstruujeme další jeho část, nebo něco přistavíme. V září jsme v zadním (východním) sektoru areálu začali stavět Pivovarskou restauraci. Budou v ní podávány snídaně a polopenze. Zároveň zde budou jídla servírovaná a la carte. Pivovarská restaurace bude mít 400 míst a bude stabilně využívána pouze jako restaurace. Otevřeme ji nejpozději v březnu roku 2006. Hodně děláme i pro bezpečnost hostů a jejich majetku. Během letošního roku proběhlo oplocení celého hotelového areálu. Aplikovali jsme kartové zámky na další dvě budovy komplexu TOP HOTELu Praha. Kartovým systémem bude disponovat i náš druhý pražský hotel Albion.



www.tophotel.cz