Eliminovat bezpečnostní rizika na území České republiky

Před hlavní lázeňskou a turistickou sezonou Všudybyl požádal o rozhovor náměstkyni ministryně pro místní rozvoj České republiky pro řízení Sekce regionálního rozvoje Ing. Kláru Dostálovou.


Archiv vydání

2024 | 2023 | 2022 | 2021 | 2020 | 2019 | 2018 | 2017 | 2016 | 2015 | 2014 | 2013 | 2012 | 2011 | 2010 | 2009 | 2008 | 2007 | 2006 | 2005 | 2004 | 2003 | 2002 | 2001










































I přicházeli ze všech národů poslouchati moudrosti jeho. Tím zveleben byv nadmíru, počal se sám sobě zalibovati: zvláště když Přívětivost a Ulisnost, přitočíce se opatrně, před oblíčejem všech lidí chvály jeho vyvyšovati začaly.

Tím zveleben byv nadmíru, počal se sám sobě zalibovati


Jan Amos Komenský, Labyrint světa a ráj srdce L.P. 1623

Česko je zemí specialistů na všechno. Ti elitní nepůsobí jen v politice, ale jako vděčnou platformu využívají také gastronomii. Čím to, že tak málo známe svou skutečnou elitu? Absencí národního sebevědomí? Nebo se i v české gastronomii razí heslo: „Průměrní a podprůměrní vpřed!“? Ne, v gastronomii špičkové odborníky máme! Ale kdo z Česka zná jejich kuchařské umění a knihy? To spíš sbírku receptů nezřídka opsaných z jiných kuchařek, pod kterou je podepsán medializovaný všeuměl. Příprava profesionální kuchařky je ale svou podstatou o tom samém jako tvorba špičkové politické či jiné manažerské koncepce. Je o vizi, řemesle a lidech, kteří jej vynikajícím způsobem ovládají. Jenomže úspěchy se v Česku nemedializují. Za to nechutností až až! Lze se tedy divit, že je česká populace tak málo informována o úspěších českých kuchařů a cukrářů na domácí a světové scéně? Asi ne. Produkty této elity totiž chutnají.
 

Jaromír Kainc,
nakladatel Všudybylu