Eliminovat bezpečnostní rizika na území České republiky

Před hlavní lázeňskou a turistickou sezonou Všudybyl požádal o rozhovor náměstkyni ministryně pro místní rozvoj České republiky pro řízení Sekce regionálního rozvoje Ing. Kláru Dostálovou.


Archiv vydání

2024 | 2023 | 2022 | 2021 | 2020 | 2019 | 2018 | 2017 | 2016 | 2015 | 2014 | 2013 | 2012 | 2011 | 2010 | 2009 | 2008 | 2007 | 2006 | 2005 | 2004 | 2003 | 2002 | 2001










































Televizní Etiketa v restauracích

Televizní seriál Etiketa si rychle získal širokou diváckou oblibu. Ladislav Špaček každou sobotu na ČT1 v 17.45 v dese­timinutových dílech připomíná pravidla společenského chování. Vzdělání či zkušenosti mnohých z nás v této oblasti značně pokulhávají za kdysi běžnými znalostmi. V posledních čtrnácti letech se navíc zmnohonásobil počet lidí, kteří navštěvují nejrůznější společenské akce. Mnohem víc než dříve se konají vernisáže, party, recepce, rauty, bankety, společenské večírky a samozřejmě obchodní i slavnostní obědy a večeře.

Je tudíž nanejvýš nutné umět se všude orientovat. Od soukromé návštěvy přátel až po večeři u hlavy státu. Od každodenní potřeby až k „výjimečným“ událostem, na které by však měl být každý alespoň trochu připraven. Tvůrci seriálu Etiketa se proto tématům okolo stolování, stravování, nápojů či zasedacího pořádku nemohli vyhnout. Naopak, věnovali jim hned několik dílů. V České republice vzniklo množství hospůdek, barů a restaurací, mezi nimiž už je hodně těch, jejichž úroveň je plně srovnatelná se světem. Natáčelo se mimo jiné v pražském hotelu Holiday Inn, baru Ocean Drive, v restauracích U Vladaře a U Kolowrata. Všudybyl zastihl televizní štáb v restauraci Flambé, jak se chystá předvést televizním divákům dekantaci červeného vína.