Eliminovat bezpečnostní rizika na území České republiky

Před hlavní lázeňskou a turistickou sezonou Všudybyl požádal o rozhovor náměstkyni ministryně pro místní rozvoj České republiky pro řízení Sekce regionálního rozvoje Ing. Kláru Dostálovou.


Archiv vydání

2024 | 2023 | 2022 | 2021 | 2020 | 2019 | 2018 | 2017 | 2016 | 2015 | 2014 | 2013 | 2012 | 2011 | 2010 | 2009 | 2008 | 2007 | 2006 | 2005 | 2004 | 2003 | 2002 | 2001










































Degustační menu

  • 4. prosince 2015*

Tataráček z avokáda, podávaný na plátku marinované červené řepy, doplněný přelivem z japonského křenu a dekorovaný čerstvými výhonky řeřichy
Hibernal pozdní sběr 2013
Sylvánské zelené pozdní sběr 2013

Drůbeží krém podávaný s žemlovými nočky, kuřecími drůbky a restovanou šalotkou s vlašskými ořechy, zdobený čerstvou petrželkou
Ryzlink vlašský pozdní sběr 2013
Ryzlink vlašský výběr z hroznů 2011

Steak z vysokého roštěnce se zkaramelizovanou cibulkou, pepřovou smetanou a pancettou, podávaný s tymiánovými brambůrky
Cabernet Sauvignon pozdní sběr 2011
Cabernet Sauvignon × Merlot výběr z hroznů 2012 barrique

Marinované husí prsíčko připravované metodou sous vide a následně opečené, podávané na teplém čočkovém salátku se zeleninkou
Aurelius pozdní sběr 2013
Rulandské šedé výběr z hroznů 2013

Ananas pečený na medu, podávaný s plátky marinovaného ananasu s chilli papričkami a vanilkovou zmrzlinou
Muškát moravský výběr z bobulí 2013

Svátek zážitkové gastronomie již podesáté v Peci pod Sněžkou

Gastronomické dny
šéfkuchaře hotelu Horizont v Peci pod Sněžkou se staly pevnou součástí podzimního kalendáře milovníků dobrého jídla a pití. Letošní jubilejní 10. ročník se koná o víkendu 4.–6. prosince 2015. Speciality šéfkuchaře Jiřího Švestky a jeho kuchařského týmu letos doplní vybraná vína z vinařství roku Château Valtice – Vinné sklepy Valtice, které je hlavním partnerem desátých Gastronomických dnů šéfkuchaře hotelu Horizont.

Páteční snoubení pokrmů s víny
Vrcholem Gastronomických dnů je páteční večer v HORIZONT café & restaurantu, který je určen všem, kteří chtějí ochutnat hned několik pokrmů a také se o nich něco dozvědět. Více než dvouhodinová degustace sestává z pětichodového menu, doplněného nejen o pečlivě vybraná moravská vína, ale také o zajímavý komentář šéfkuchaře hotelu Horizont Jiřího Švestky a sommeliera vinařství Château Valtice. Kromě dezertu jsou všechny chody pátečního degustačního menu doplněny výběrem ze dvou vín, která se ideálně snoubí s daným pokrmem.

Víkendové menu special
Kdo by páteční degustaci nestihl, může si v HORIZONT café & restaurantu od pátku do neděle užívat nejen pokrmy z degustačního menu, ale i další speciality připravené kuchařským týmem hotelu Horizont exkluzivně pro tento víkend.
„Gastronomické dny zpestřují období před zahájením zimní sezony nejen ubytovaným hostům Horizontu, ale zejména místním a regionálním návštěvníkům. Je to také pro naše kuchaře příležitost vyzkoušet si nové věci a popustit uzdu své kreativitě a fantazii. Myslím, že se nám daří připravovat zážitky, za kterými se naši hosté rádi vracejí, a o to nám jde především,“ říká Karel Rada, ředitel hotelu Horizont.