Eliminovat bezpečnostní rizika na území České republiky

Před hlavní lázeňskou a turistickou sezonou Všudybyl požádal o rozhovor náměstkyni ministryně pro místní rozvoj České republiky pro řízení Sekce regionálního rozvoje Ing. Kláru Dostálovou.


Archiv vydání

2024 | 2023 | 2022 | 2021 | 2020 | 2019 | 2018 | 2017 | 2016 | 2015 | 2014 | 2013 | 2012 | 2011 | 2010 | 2009 | 2008 | 2007 | 2006 | 2005 | 2004 | 2003 | 2002 | 2001










































Stezky dědictví – tradiční česká gastronomie

Máte rádi tradiční česká jídla? Chcete vyzkoušet regionální speciality nebo zajít do stylově zařízené hospůdky nebo restaurace? Cílem projektu „Stezky dědictví“ je poskytnout zážitek z regionální gastronomie. Je do něj zařazeno víc než sedmdesát restaurací na jižní Moravě, Vysočině a v Praze, které mají v nabídce regionální speciality včetně tradičních alkoholických i nealkoholických nápojů z domácí produkce. Jsou prověřovány odborníky, kteří je opakovaně navštěvují. Pokud splňují kritéria, jsou zapsány do „Průvodce dobrými restauracemi“ a dostanou označení „Stezky dědictví“. Kritéria se týkají interiéru podniku, personálu, formy a rozsahu nabídky jídel, použitých surovin a přípravy jídel. Základem je, aby podnik nabízel minimálně čtyři hlavní jídla regionální nebo české kuchyně. Jídla ani přílohy nesmí být připravovány z polotovarů. Musí být ze surovin vyprodukovaných v tuzemsku. Jídla složená ze sezonních surovin nemohou být podávána mimo hlavní dobu produkce těchto surovin. Co se týká alkoholických nápojů, minimálně jeden typ piva musí být regionální nebo tuzemský a čtvrtina vín českého nebo moravského původu. „Stezky dědictví“ realizuje společnost ECEAT ve spolupráci s partnery.
Foto: ECEAT

Redakce Všudybylu děkuje popularizátorům a výrobcům českých tradičních regionálních zvěřinových a rybích jídel, cateringové divizi společnosti Lesy Hluboká nad Vltavou, za souhlas s otištěním ilustračních obrázků.