Eliminovat bezpečnostní rizika na území České republiky

Před hlavní lázeňskou a turistickou sezonou Všudybyl požádal o rozhovor náměstkyni ministryně pro místní rozvoj České republiky pro řízení Sekce regionálního rozvoje Ing. Kláru Dostálovou.


Archiv vydání

2024 | 2023 | 2022 | 2021 | 2020 | 2019 | 2018 | 2017 | 2016 | 2015 | 2014 | 2013 | 2012 | 2011 | 2010 | 2009 | 2008 | 2007 | 2006 | 2005 | 2004 | 2003 | 2002 | 2001










































Příprava na Singapur,
největší světovou kuchařskou soutěž v roce 2006,
v Benešově v hotelu BENICA

Národní tým kuchařů a cukrářů České republiky,
který pracuje pod záštitou Asociace kuchařů a cukrářů České republiky, jež je členem Národní federace hotelů a restaurací České republiky, se na soutěže připravuje průběžně. Svá soustředění pořádá pravidelně jednou týdně. Vždy půl roku před světovou soutěží pak začíná intenzivní příprava, kdy se menu finálně složí a upraví a pak zkouší a vaří a zase zkouší a vaří a ochutnává. Dolaďují se nejenom chuťové vlastnosti jednotlivých pokrmů, ale i celková úprava a vzhled soutěžních chodů. Tyto praktické zkoušky probíhají v restauracích, kde členové národní reprezentace pracují. Díky tomu, že tři členové týmu vaří v Obecním domě v Praze, se zkoušky konají ponejvíce v kuchyni jeho Francouzské restaurace.

České soutěžní menu pro Singapur 2006
bylo vybráno mezinárodní porotou takto:
Opečený ocas z humra na rizotu z divokého česneku, humří omáčka, pěna z husích foie gras v terince s pomerančovým želé, na salátku z klíčků a zázvorová smetana.

Zauzený jehněčí hřbet s bylinkovou fáší, dušené jehněčí kolínko s nočkem kozího sýra, cibulka vařená v červeném víně na pyré z celeru, cuketové a mrkvové kostičky s bramborami a silné jehněčí glace.

Pěna z mléčné čokolády a tvarohu, teplý povidlový šáteček se zakysanou smetanou, višňovým coulis a sorbet z višní a griotky na medové oplatce.

V hotelu BENICA v Benešově
Semináře nejenom pro profesionály a milovníky gastronomie se pořádají před každou prestižní soutěží. Snahou je, aby i česká gastronomie byla obohacena a seznámena s trendy světové gastronomie. Zájem o pořádání seminářů mají restaurace po celé České republice. Březnový se tak konal v Benešově v krásně zrekonstruovaném hotelu BENICA. BENICA splňuje všechny předpoklady pro finální zkoušku národního týmu. Má kvalitní a vyhlášenou kuchyni, skvělé zázemí pro přípravu soutěžního menu i velmi náročnou stálou klientelu. BENICA se nachází v nádherném prostředí Benešovska v blízkosti Konopiště. Takže mimo Prahu a přitom v ideální vzdálenosti a časové dostupnosti.

Kapitánem národního týmu je Jiří Král,
šéfkuchař Francouzské a Plzeňské restaurace v Obecním domě, který je zároveň jedním z nejuznávanějších kuchařů České republiky. Dalšími členy reprezentace jsou Pavel Sapík, Josef Rychtr, Filip Sajler, Lukáš Skála, Radek Pálka, Lukáš Pohl, Mirek Husák, Jan Michálek a dva další zaměstnanci Francouzské a Plzeňské restaurace v Obecním domě – zástupce šéfkuchaře Jan Horký a zástupkyně šéfcukráře Silvie Sulanská.

www.akc.cz
www.benica.cz
www.francouzskarestaurace.cz