Eliminovat bezpečnostní rizika na území České republiky
Před hlavní lázeňskou a turistickou sezonou Všudybyl požádal o rozhovor náměstkyni ministryně pro místní rozvoj České republiky pro řízení Sekce regionálního rozvoje Ing. Kláru Dostálovou.
Před hlavní lázeňskou a turistickou sezonou Všudybyl požádal o rozhovor náměstkyni ministryně pro místní rozvoj České republiky pro řízení Sekce regionálního rozvoje Ing. Kláru Dostálovou.
4.1.2007 a 6.1.2007
Hotel Adria spolu se svým Triton Restaurantem se letos předem
připravil na očekávaný příliv hostů z Ruska a nachystal jim
překvapení – oslavu pravoslavných Vánoc podle dávných ruských tradic.
Nabídka v pražských podnicích neobvyklá, a o to více ze strany ruských
návštěvníků vítaná. Původní dvanáctichodové menu, zdobení stromku,
ruská tradiční hudba, dárky… 6. ledna by tak náhodný host Triton
Restaurantu nepoznal, že se nachází v srdci Prahy. Akce se letos konala
poprvé a setkala se s velikým ohlasem. Oslavit Vánoce dle pravoslavných
tradic přišli nejen rodilí Rusové, ale i hosté jiných národností
včetně Čechů. Měli tak jedinečnou příležitost zjistit, jak dřív
chutnaly Vánoce na východ od nás. Pro samotné hosty bylo menu nachystáno ve
skutečný den pravoslavných Vánoc – na Tři krále. O dva dny dříve se
v hotelu Adria sešli významní obchodní partneři hotelu, aby menu také
ochutnali a vyzkoušeli si starý ruský zvyk (podobný českému) – lití
z vosku a věštění budoucnosti.
„Ovesné vločky, lívance, kaviár – s tak netradičními kombinacemi
surovin běžně v restauraci nepracujeme. O to zajímavější bylo ponořit
se do tajů receptur staré ruské kuchyně“, říká Michal Novák,
šéfkuchař hotelu.
Menu:
Kutja s ovocem a medem
Ruské vejce s uzeným lososem
Ryba v aspiku se salátem Šubej
Grilovaný lilek a hřiby na smetaně
Blinčiky s lososovým kaviárem a zakysanou smetanou
Soljanka se zelím
Pelmeně se skopovým masem
Hovězí svíčková „Stroganoff“ podávaná s tmavým chlebem
Šašlik z kuřete, pečený brambor
Roláda z vepřového masa s červenou řepou
Kisel z borůvek s jablkovým želé
Variace zákusků