Eliminovat bezpečnostní rizika na území České republiky

Před hlavní lázeňskou a turistickou sezonou Všudybyl požádal o rozhovor náměstkyni ministryně pro místní rozvoj České republiky pro řízení Sekce regionálního rozvoje Ing. Kláru Dostálovou.


Archiv vydání

2024 | 2023 | 2022 | 2021 | 2020 | 2019 | 2018 | 2017 | 2016 | 2015 | 2014 | 2013 | 2012 | 2011 | 2010 | 2009 | 2008 | 2007 | 2006 | 2005 | 2004 | 2003 | 2002 | 2001











































4.1.2007 a 6.1.2007

Pravoslavné Vánoce v hotelu Adria

Hotel Adria spolu se svým Triton Restaurantem se letos předem připravil na očekávaný příliv hostů z Ruska a nachystal jim překvapení – oslavu pravoslavných Vánoc podle dávných ruských tradic. Nabídka v pražských podnicích neobvyklá, a o to více ze strany ruských návštěvníků vítaná. Původní dvanáctichodové menu, zdobení stromku, ruská tradiční hudba, dárky… 6. ledna by tak náhodný host Triton Restaurantu nepoznal, že se nachází v srdci Prahy. Akce se letos konala poprvé a setkala se s velikým ohlasem. Oslavit Vánoce dle pravoslavných tradic přišli nejen rodilí Rusové, ale i hosté jiných národností včetně Čechů. Měli tak jedinečnou příležitost zjistit, jak dřív chutnaly Vánoce na východ od nás. Pro samotné hosty bylo menu nachystáno ve skutečný den pravoslavných Vánoc – na Tři krále. O dva dny dříve se v hotelu Adria sešli významní obchodní partneři hotelu, aby menu také ochutnali a vyzkoušeli si starý ruský zvyk (podobný českému) – lití z vosku a věštění budoucnosti.
„Ovesné vločky, lívance, kaviár – s tak netradičními kombinacemi surovin běžně v restauraci nepracujeme. O to zajímavější bylo ponořit se do tajů receptur staré ruské kuchyně“, říká Michal Novák, šéfkuchař hotelu.

Menu:
Kutja s ovocem a medem
Ruské vejce s uzeným lososem
Ryba v aspiku se salátem Šubej
Grilovaný lilek a hřiby na smetaně
Blinčiky s lososovým kaviárem a zakysanou smetanou
Soljanka se zelím
Pelmeně se skopovým masem
Hovězí svíčková „Stroganoff“ podávaná s tmavým chlebem
Šašlik z kuřete, pečený brambor
Roláda z vepřového masa s červenou řepou
Kisel z borůvek s jablkovým želé
Variace zákusků



www.hoteladria.cz