Eliminovat bezpečnostní rizika na území České republiky

Před hlavní lázeňskou a turistickou sezonou Všudybyl požádal o rozhovor náměstkyni ministryně pro místní rozvoj České republiky pro řízení Sekce regionálního rozvoje Ing. Kláru Dostálovou.


Archiv vydání

2024 | 2023 | 2022 | 2021 | 2020 | 2019 | 2018 | 2017 | 2016 | 2015 | 2014 | 2013 | 2012 | 2011 | 2010 | 2009 | 2008 | 2007 | 2006 | 2005 | 2004 | 2003 | 2002 | 2001










































Praha, U Pinkasů 23. října 2003. Právě je čas ohlédnout se a zhodnotit, k čemu dospěli po roce od znovuotevření v historicky první pražské hospodě, v níž se čepovalo (od roku 1843) plzeňské pivo. A jaké byly cíle?

Pět met po roce U Pinkasů

Za 1) mít nejlepší pivo v Praze
Obvyklé vyjádření štamgastů U Pinkasů: „Jste na bedně !“ Přeloženo: „Patříte mezi nejlepší tři!“

Obvyklé vyjádření štamgastů U Pinkasů: „Jste na bedně !“ Přeloženo: „Patříte mezi nejlepší tři!“
I v toto ohledu jsou „pinkasovští“ na bedně v rámci více než tří tisíc gastronomických provozoven nabízejících plzeňské pivo v Praze. Kdyby před rokem, tedy v den ukončení rozsáhlé rekonstrukce a znovuotevření Restaurace U Pinkasů, začali hosté skládat vypité půllitry piva do řady za sebou, pak by 23. října 2003 pokládali sklo na konec řady přibližně v Poděbradech. Jelikož „pinkasovští“ tak velký zájem o pivo ani neočekávali, museli již po několika měsících provozu zvětšovat kapacitu pivní tankovny.

Za 3) pokračovat v tradici české hospody pro Čechy
Ani vysoká návštěvnost nezlákala pinkasovské dominantně se orientovat na zahraniční klientelu. Nadále vytváří nabídku hlavně pro domácí. Ti jsou nejvíce věrni Pinkasovu guláši, dršťkové polévce a specialitám z vlastní udírny.

Za 4) udržet cenu piva pod 1 €
Současná cena za půllitr „plzně“ je 26,80 Kč. U Pinkasů doufají, že s cenou pod 1 € vstoupí i do Evropské unie.

Za 5) nenechat své hosty nikdy žíznit a hladovět
Splněno tak, jak před rokem slíbeno. Pinkasovští zvedli prapor tradice vzniklé za první republiky. Stejně jako kdysi nabízejí již od deváté hodiny ranní vzpruhu v podobě piva a dršťkové polévky či guláše. Vítáni a dobře obslouženi budete U Pinkasů nejen po celý den, ale ještě i ve čtyři hodiny ráno následného dne.



V případě zájmu o další informace kontaktujte pana

Ludvíka Bejvančického, ředitele Restaurace U Pinkasů

tel: 221 111 151, fax: 221 111 153

e-mail: bejvancicky@upinkasu.cz