Eliminovat bezpečnostní rizika na území České republiky

Před hlavní lázeňskou a turistickou sezonou Všudybyl požádal o rozhovor náměstkyni ministryně pro místní rozvoj České republiky pro řízení Sekce regionálního rozvoje Ing. Kláru Dostálovou.


Archiv vydání

2024 | 2023 | 2022 | 2021 | 2020 | 2019 | 2018 | 2017 | 2016 | 2015 | 2014 | 2013 | 2012 | 2011 | 2010 | 2009 | 2008 | 2007 | 2006 | 2005 | 2004 | 2003 | 2002 | 2001










































Národní cena České republiky za jakost
Španělský sál Pražského hradu 12.11. 2007

Značku CZECH MADE
pro Vinné sklepy Valtice, a.s. převzali předseda představenstva Antonín Šťastný a ředitel pro marketing a strategii David Šťastný; pro BARVY TEBAS s.r.o. jednatel a ekonomický ředitel společnosti Milan Šperling; a pro KAPPENBERGER + BRAUN, Elektro-Technik spol. s r.o. jednatel a ředitel firmy Svatopluk Peřina. Předávajícími byli: místopředseda Sdružení pro Cenu ČR za jakost Petr Kunčický, člen Rady ČR pro jakost Zdeněk Vorlíček a předsedkyně Řídícího výboru Programu Česká kvalita a prezidentka Svazu obchodu a cestovního ruchu ČR Helena Pískovská.

Značku Ekologicky šetrný výrobek
Národního programu označování ekologicky šetrných výrobků a služeb pro H – nábytek s. r. o. převzal obchodní manažer Roman Kubík; pro ESSELTE, s.r.o. viceprezident pro východní Evropu Milan Pacák a marketingový ředitel pro východní Evropu Martin Kůla. Předávali: náměstkyně ministra životního prostředí ČR Rut Bízková a ředitel České informační agentury životního prostředí Cenia Jiří Hradec.

Ocenění za Společenskou odpovědnost organizací
pro Městskou část Praha 10 převzal tajemník úřadu Martin Slavík; pro EuroAgentur Hotels & Travel a.s. předseda představenstva a generální ředitel Viliam Sivek; a pro Continental Teves Czech Republic, s.r.o. generální ředitel Ladislav Drážný. Předávali: garant programu Manažer roku Bohuslav Holub, předseda Rady ČR pro jakost Robert Szurman a předseda Sdružení korektního podnikání a předseda Konfederace zaměstnavatelských a podnikatelských svazů ČR Jan Wiesner.

Ocenění Čestný zahraniční člen České společnosti pro jakost
převzal pan Alfons Schmid, který svými aktivitami přispěl ke zvyšování bezpečnosti potravin a ochrany spotřebitele na mezinárodní úrovni. Byl prvním předsedou Global Food Safety Initiative, v jejímž rámci byly formulovány požadavky na výrobu bezpečných potravin pro dodavatele obchodních řetězců. V současnosti je předsedou výboru zaměřeného na potravinovou politiku a ochranu spotřebitele při organizaci EuroCommerce. Cenu předávali: vedoucí certifikačního orgánu České společnosti pro jakost Petr Koten a předseda České společnosti pro jakost Milan Trčka.

Ocenění Manažer kvality roku 2007
převzali finalistka Alice Molnárová z firmy PENAM, a.s. a vítěz, vedoucí oddělení interního auditu a manažer kvality Úřadu městské části Praha 10 Vratislav Osička. Předávajícími byli: výkonná ředitelka České společnosti pro jakost Štěpánka Steinbachová, prezident Asociace inovačního podnikání Karel Šperlink a předseda České společnosti pro jakost Milan Trčka.

Cenu Anežky Žaludové
z rukou výkonné ředitelky České společnosti pro jakost Štěpánky Steinbachové, prezidenta Asociace inovačního podnikání Karla Šperlinka a předsedy České společnosti pro jakost Milana Trčky za výjimečný přínos při zavádění systému managementu kvality převzal Milan Hutyra.

Národní cenu České republiky za jakost – veřejný sektor
v oblasti veřejná správa za zapojení organizace převzali: za Český statistický úřad první místopředseda Českého statistického úřadu Jiří Křovák a ředitelka Kanceláře předsedy Českého statistického úřadu Jana Zdráhalová; za Městský úřad Šumperk druhý místostarosta Petr Suchomel a vedoucí kanceláře tajemníka Marie Dvořáčková a za Městský úřad Jablunkov starosta města Petr Sagitarius.
Za zlepšení výkonnosti organizace za Krajský úřad Hradec Králové ředitelka úřadu Ivana Křečková a vedoucí kanceláře ředitelky Libor Košťál, za Policii České republiky – Správu Středočeského kraje ředitel Policie ČR – správa Středočeského kraje Vladimír Ladovský a zástupce ředitele pro trestní řízení a zmocněnec kvality Václav Kučera a za Úřad městské části Praha 10 tajemník úřadu Martin Slavík. Předávajícími byli: předseda Sdružení pro Cenu ČR za jakost Pavel Ryšánek, náměstek policejního prezidenta ČR Jiří Houba a náměstek ministra vnitra ČR Zdeněk Zajíček
V oblasti vzdělávání za zapojení organizace za Národní ústav odborného vzdělávání ředitel ústavu Miroslav Procházka a náměstkyně ředitele Helena Úlovcová.
Za zlepšení výkonnosti organizace za Fakultu hornicko-geologickou, Vysoké školy báňské – Technické univerzity Ostrava rektor Tomáš Čermák a děkan Fakulty hornicko-geologické Vladimír Slivka. Předávajícími byli: ústřední školní inspektorka Olga Hofmannová, prezident České manažerské asociace Vladislav Macka a náměstek ministra pro místní rozvoj Milan Půček.

Národní cena České republiky za jakost – podnikatelský sektor
za zlepšení výkonnosti organizace byla udělena firmám: Bohuslav Švamberk, převzali majitel a ředitel firmy JUDr. Bohuslav Švamberk a ředitelka marketingu Kateřina Švamberková a COOP Centrum družstvo, převzali předseda představenstva družstva a viceprezident Svazu obchodu a cestovního ruchu Zdeněk Juračka a generální ředitel COOP Centrum družstva Josef Holub. Předávajícími byli: náměstek ministra pro místní rozvoj Milan Půček, viceprezident Hospodářské komory ČR František Holec, generální ředitel Svazu průmyslu a dopravy Zdeněk Liška a ústřední ředitelka České obchodní inspekce Jana Příhodová.

Vítězem Národní ceny České republiky za jakost
byla ve veřejném sektoru vyhlášena Fakulta strojní, Vysoká škola báňská – Technická univerzita Ostrava. Cenu z rukou předsedy Senátu Parlamentu ČR Přemysla Sobotky, reprezentanta hlavního partnera Národní ceny ČR za jakost – generálního ředitele Continental Teves Czech Republic s.r.o. Ladislava Drážného, předsedy Rady ČR pro jakost Roberta Szurmana, ředitele odboru vysokých škol Ministerstva školství, mládeže a tělovýchovy Václava Vinše a náměstka ministra průmyslu a obchodu Luboše Vaňka převzali rektor školy Tomáš Čermák, děkan Fakulty strojní Petr Horyl a proděkan Fakulty strojní Radim Farana.



www.scj-cr.cz