Eliminovat bezpečnostní rizika na území České republiky

Před hlavní lázeňskou a turistickou sezonou Všudybyl požádal o rozhovor náměstkyni ministryně pro místní rozvoj České republiky pro řízení Sekce regionálního rozvoje Ing. Kláru Dostálovou.


Archiv vydání

2024 | 2023 | 2022 | 2021 | 2020 | 2019 | 2018 | 2017 | 2016 | 2015 | 2014 | 2013 | 2012 | 2011 | 2010 | 2009 | 2008 | 2007 | 2006 | 2005 | 2004 | 2003 | 2002 | 2001










































Na 150 milovníků a znalců

Na 150 znalců a milovníků vína se na svátek sv. Barbory (4. prosince) sešlo ve výjimečném prostředí prvního pražského design hotelu Holiday Inn Prague Congress Centre, aby za stylového doprovodu cimbálové muziky ochutnávalo z více než 55 druhů kvalitních moravských vín z mikulovské oblasti a hledalo v nich podle latinského přísloví pravdu. Mezi hosty svatobarborského koštu, který spolupořádala akciová společnost Víno Mikulov zastoupená ředitelem Ing. Jaroslavem Hlaváčem, nechyběli ani prominentní degustátoři z řad politiků a význační čeští sommelieři, pochvalující si vyhlášené lahůdky z hotelového Café & Restaurant Esprit (otevřeno denně 7–23 hod.) z rukou šéfkuchaře Martina Čížka. Generální ředitel hotelu JUDr. Jan Filip, proslulý mezi svými přáteli a blízkými spolupracovníky jako znalec a milovník dobrého jídla i pití, přesto vinařský svátek v jedinečných interiérech současných světových i domácích tvůrců zahajoval velmi skromně: „Ve svém věku a s ohledem na svou profesi bych měl asi patřit mezi znalce a jednotlivá vína rozeznávat podle buketu, barvy, chuti… Bohužel – a také bohudík – jsem velmi rád a svým způsobem jsem i pyšný na to, že rozeznám víno skvělé a dobré od toho špatného. Jeho posuzování však ponechám povolaným odborníkům.“