Eliminovat bezpečnostní rizika na území České republiky

Před hlavní lázeňskou a turistickou sezonou Všudybyl požádal o rozhovor náměstkyni ministryně pro místní rozvoj České republiky pro řízení Sekce regionálního rozvoje Ing. Kláru Dostálovou.


Archiv vydání

2024 | 2023 | 2022 | 2021 | 2020 | 2019 | 2018 | 2017 | 2016 | 2015 | 2014 | 2013 | 2012 | 2011 | 2010 | 2009 | 2008 | 2007 | 2006 | 2005 | 2004 | 2003 | 2002 | 2001










































Muži sobě

„Určitě bych chtěl začít popularizovat špičkovou českou gastronomii,“ prohlásil v našem prvním interview před dvanácti lety dnešní šéfkuchař Aureole Fusion Restaurantu Jiří Král (viz www.e-vsudybyl.cz , článek: „Král kuchařem, kuchař králem?“). „I když se nedá říct, že by média neměla o naší gastronomii vůbec žádný zájem. Při návratu z olympiády jsme pořádali tiskovou konferenci. Novinářů přišlo opravdu hodně, připravený raut zmizel (všem prý moc chutnalo) a informace o úspěších na olympiádě? Zmizely také, ale nevím kam. V tisku se neobjevilo téměř nic.“ Na mé konstatování, že i v gastronomii máme plno vynikajících odborníků,“ Jiří Král odtušil: „Kdo je zná z českého národa? Ten zná spíše paní C. a nějakého dalšího herce, který podepsal nějakou kuchařku. Tu však sestavil kdovíkdo z receptů několika jiných kuchařek. Umělec takovou kuchařku podepíše a půlka národa vaří s paní C. Ta druhá vaří s paní R. Velkoproducent drůbeže dá dohromady knížku, známá hvězda ji podepíše a půlka národa vaří kuřecí speciality. Příprava profesionální kuchařky je ale o něčem jiném. Český člověk na tom stále ještě není tak dobře, aby uznal, že špičkový český kuchař je ve svém oboru velmi pravděpodobně fundovanější než herec nebo zpěvák.“
Za dvanáct let se ale leccos změnilo. Dne 14. května 2013 v zahradě hotelu Kempinski Hybernská Prague proběhla prezentace kuchařky „Muži sobě. Nejoblíbenější recepty pro muže v ní nesestavili herci a zpěváci, ale špičkoví odborníci: šéfkuchař hotelu Radisson Blu Alcron Roman Paulus, šéfkuchař restaurace Essensia hotelu Mandarin Oriental Jiří Štift, šéfkuchař hotelu Kempinski Marek Fichtner, šéfkuchař Buddha-Baru Tomáš Stehlík, šéfkuchař hotelu Corinthia Prague Roman Dolejš, šéfkuchař restaurací Na Kopci a Na Konci Titus Eliáš, šéfkuchař restaurace Midtown Grill hotelu Marriott Jan Wiesner ml., šéfkuchař restaurace Café Imperial Michal Pšenička a šéfkuchař restaurace TriBeCa ve Švýcarsku Ondřej Jíňa. Autorkou a nakladatelkou knihy je Zuzana Humpolcová.