Eliminovat bezpečnostní rizika na území České republiky

Před hlavní lázeňskou a turistickou sezonou Všudybyl požádal o rozhovor náměstkyni ministryně pro místní rozvoj České republiky pro řízení Sekce regionálního rozvoje Ing. Kláru Dostálovou.


Archiv vydání

2024 | 2023 | 2022 | 2021 | 2020 | 2019 | 2018 | 2017 | 2016 | 2015 | 2014 | 2013 | 2012 | 2011 | 2010 | 2009 | 2008 | 2007 | 2006 | 2005 | 2004 | 2003 | 2002 | 2001










































Menu českého národního týmu vyprodáno před zahájením

Kuchařská olympiáda v Erfurtu
Asociace kuchařů a cukrářů České republiky získala na Mezinárodní kuchařské olympiádě IKA 2004, která se konala v rámci veletrhu Inoga 2004 od 16. do 20. října v Erfurtu, pět stříbrných a tři bronzové medaile a dva diplomy. Generálním partnerem seniorského a juniorského národního týmu České republiky je firma ZEPTER International. Olympiáda vázala pozornost celého kuchařského světa a byla zahájena 16. října v 17 hodin ministryní Birgit Dieselovou, zastupující ministerského předsedu německé spolkové země Durynsko.

Na jedenáct set kuchařů
Výkony kuchařů a cukrářů hodnotila porota v čele s viceprezidentem Společenstva kuchařů Německa Axelem Rühmannem. Měla šedesát rozhodčích z osmnácti zemí a poprvé, prostřednictvím Milana Sahánka, v ní byl zastoupen český komisař. Mezi hlavní posuzovaná kritéria patřily příprava na soutěž, souhra týmu, technika práce, dodržování hygienických předpisů, vystupování soutěžících, celková atmosféru, chuť, vůně a vzhled pokrmů. Prestižní gastronomická olympiáda se koná každé čtyři roky a letošní jedenadvacátá přilákala nejvyšší počet účastníků ve své stočtyřleté historii. Přijelo jedenáct set kuchařů z šestatřiceti zemí, z toho dvaatřicet národních družstev, šestnáct juniorských národních týmů, dvanáct týmů ozbrojených složek, devět cukrářských týmů, osm týmů společného stravování, šedesát regionálních družstev a přes tři sta jednotlivců. Absolutním vítězem se stal tým Švédska, který získal zlato ve všech kategoriích. Na druhém místě skončila Kanada a na třetím USA. Zkrátka nepřišli ani návštěvníci (cca 25.000), kteří mohli ochutnat soutěžní menu v několika restauracích: národů, juniorů, veřejného stravování a v armádní. Menu českého Seniorského národního týmu bylo vyprodáno už před zahájením soutěže.

Seniorský národní tým
(lx stříbro, 2× bronz, diplom, celosvětově 18. místo)
Jiří Král (kapitán), šéfkuchař Francouzské a Plzeňské restaurace v Obecním domě v Praze
Jan Michálek (manažer), šéfkuchař Unilever
Silvie Sulanská, šéfcukrářka Francouzské a Plzeňské restaurace v Obecním domě v Praze
Radek David, šéfkuchař Care La Veranda
Pavel Sapík, šéfkuchař Zlatá studna, Sovovy mlýny
Pavel Mareš, šéfkuchař restaurantu Rybí trh Praha
Miroslav Husák, šéfkuchař hotelu International Brno
Martin Slezák, manažer restaurantu Rybí trh Praha
Lukáš Pohl, šéf cukrář restaurantů Ambiente
Robert Nerad (asistent manažera), šéfkuchař restaurace U Kolovrata

Juniorský národní tým
(3× stříbro, celosvětově 8. místo)
Miroslav Kubec (kapitán), vedoucí výroby hotelu InterContinental Praha
Patrik Havlíček (asistent kapitána), kuchař v hotelu InterContinental
Eva Vylítová (manažer), zástupce ředitele Školy hotelnictví v hotelu Crowne Plaza Praha
Josef Rychtr, zástupce šéfkuchaře ve Francouzské restauraci v Obecním domě v Praze
Martina Sýkorová, studentka Středního odborného učiliště U Krbu Praha
Ondřej Koubek, kuchař IHC Praha
Jan Souček, žák kuchařské Školy hotelnictví, Crowne Plaza Praha
Lukáš Otáhal, kuchař restaurace Flambée
Jan Horký, šéfkuchař Restaurace V domečku Praha
Petr Hajný, šéfkuchař Restaurace U závoje

Pražský regionální tým
(lx stříbro, lx bronz, diplom, celosvětově 34. místo)
Filip Sajler (kapitán týmu), Unilever Foodsolutions
Robert Tomanec, Restaurant Rybí Trh
Jan Davídek, Hotel InterContinental Praha
Přemysl Douša, Restaurace Zlatá Praha
Tomáš Kněž, Pivovary Staropramen – Sazka Aréna
Martin Koblížek, Hotel InterContinental Praha
Mirek Kotaška, Restaurant Mercedes Forum Praha
Iveta Kropáčková
Ondřej Krucina, Restaurant Zahrada v Opeře Praha
Radek Příhonský, Restaurant Zahrada v Opeře Praha
Lukáš Skála, Hotel InterContinental Praha
Ondřej Slanina, Restaurant Sahan

Nestlé Culinary Team
(1 x bronz, celosvětově 27. místo)
Tomáš Konopka
Jaroslav Václavek
Milan Kladívko
David Brendl
Norbert Hojda
Rudolf Špaček
Tomáš Hamrák

Ocenění jednotlivci:
Luděk Procházka – zlatá medaile s oceněním za nejlepší výsledek dne
Ondřej Kuracina, Zahrada v Opeře Praha – stříbro
Mirka Slavíková, Praha – stříbro, bronz
Lukáš Ende, Hradec Králové – bronz
Oldřich Pitra, Sport Hotel Pekárna Sušice – bronz
Petr Roubal, hotel Zvíkov – bronz
Martin Svatek, hotel Dvořák Tábor – bronz
Marie Kučerová, mistrová oboru cukrář Středního odborného učiliště Bzenec – bronz.
Vladimír Stuparič, hotel Corinthia Panorama Praha – diplom
Jaromír Cáska, restaurant Atrium Tábor – diplom
Jarmila Karásková, Hotelová škola Bohemia Chrudim – diplom
Milan Burda, Hradec Králové – diplom
Miroslav Brož, Grand Hotel Pupp – diplom





www.akc.cz



www.vkd.com