Eliminovat bezpečnostní rizika na území České republiky

Před hlavní lázeňskou a turistickou sezonou Všudybyl požádal o rozhovor náměstkyni ministryně pro místní rozvoj České republiky pro řízení Sekce regionálního rozvoje Ing. Kláru Dostálovou.


Archiv vydání

2024 | 2023 | 2022 | 2021 | 2020 | 2019 | 2018 | 2017 | 2016 | 2015 | 2014 | 2013 | 2012 | 2011 | 2010 | 2009 | 2008 | 2007 | 2006 | 2005 | 2004 | 2003 | 2002 | 2001










































Lázeňských hotelů ROYAL SPA je opět víc

S generálním ředitelem ROYAL SPA Dr. Antonínem Plachým o lázních

ROYAL SPA je privátní řetězec lázeňských a wellness hotelů na území České republiky s více než desetiletou tradicí v tomto oboru. V součas­nosti ho tvoří pět lázeňských komplexů a jeden wellness hotel ve čtyřech významných lázeňských místech České republiky. V Luhačovicích, Mariánských Lázních, Velkých Losinách a Ostrožské Nové Vsi. Celková kapacita řetězce je téměř tisíc lůžek. Nově byly v loňském roce do řetězce začleněny Termální lázně ve Velkých Losinách. Nyní skupina ROYAL SPA dokončuje luxusní lázeňský hotel – kulturní památku – Vilu Valaška v Luhačovicích. Především o těchto dvou destinacích jsme si povídali s Dr. Antonínem Plachým, který je generálním ředitelem společnosti.

„Za vším je obrovská mravenčí práce, ale nás to prostě baví,“ říká Dr. Plachý. O ROYAL SPA se dá říci, že je rodinnou firmou. Když se Antonína Plachého zeptáte na nejbližší spolupracovníky, jmenuje svou dceru Veroniku a syna Martina. „Syn se podílí na řízení několika našich společností, je viceprezidentem Svazu léčebných lázní ČR a českým zástupcem v Evropském svazu lázní. Dcera Veronika řídí hotely v Luhačovicích.“ Přestože zanedlouho Antonín Plachý oslaví 67 roků a má za sebou náročnou operaci srdce, je stále plný elánu, řeší jak strategické, tak operativní záležitosti společnosti a o všem, co se děje ve firmě, má perfektní přehled.

Hotely ROYAL SPA zajišťují klasickou lázeňskou léčbu a nabízejí i různé druhy relaxačních a wellness pobytů, o které v poslední době roste zájem. „Už neplatí, že by do lázní jezdili jen ti, kteří jsou nemocní a potřebují se léčit nebo rehabilitovat. Obliba českých lázeňských míst stále stoupá. V lázních si kromě klasické lázeňské léčby můžete vybrat také relaxační nebo wellness pobyty. V dnešní uspěchané době, kdy jsme každý den vystaveni stresu, bolí nás záda, hlava a jsme unavení, si lidé začínají uvědomovat, že by měli něco udělat pro své zdraví a odpočinout si. A právě k tomu jsou vhodné relaxační pobyty v lázních, které pomáhají lidem během krátkodobého pobytu zrelaxovat, odpočinout si a načerpat energii.“ říká Antonín Plachý.
„Tito klienti jsou ale daleko náročnější a vyhledávají spíš hotely, které nabízejí komplexní služby pod jednou střechou – procedury ke zlepšení fyzické kondice a krásy, komfortní a příjemné ubytování a kvalitní kuchyni. To nás stále nutí investovat do vybavení hotelů i balneoprovozů a zlepšovat služby,“ říká Dr. Antonín Plachý. „Naše hotely nabízejí pobytové balíčky, jako je třeba antistresový manažerský pobyt, pobyt pro krásu, lázně na ochutnávku, wellness víkendy či prodloužené víkendy. Rostoucí zájem o tyto pobyty nás vedl k rekonstrukci balneoprovozu a dalších provozů v lázeňském hotelu ROYAL v Mariánských Lázních. Celkově jsme do ROYALu za poslední tři roky investovali přes 50 milionů korun. Nabízíme zde např. relaxační masáže bylinorýžovými sáčky, které zlepšují tok energie v těle, nebo třeba masáže bylinnými měšci, kdy dochází vlivem tepla k prokrvení, prohřátí a uvolnění. Ve Wellness hotelu DIANA je obrovský zájem o thajské masáže, které zde provádějí thajské masérky. Ty se tomuto prastarému umění vyučily v celosvětově uznávané škole tradičního léčitelství WAT PHO v Bangkoku. V Luhačovicích máme v lázeňském hotelu MIRAMARE jako jediní na Moravě „Jávský salon“, kde nabízíme indonéské masáže.“

Luxusní lázeňský hotel Vila Valaška
Nově do portfolia lázeňských hotelů ROYAL SPA v Luhačovicích patří kulturní památka Vila Valaška. Ta byla postavena roku 1906 podle projektu významného architekta Dušana Jurkoviče a řadí se mezi nejvýznamnější stavby lázeňského města Luhačovice. Vila posledních dvacet let chátrala a hrozila její totální devastace.
„V červnu 2009 bude otevřena po kompletní a náročné rekonstrukci. Rostoucí požadavky hostů nás vedly k tomu, že jsme ji koncipovali pro nejnáročnější klientelu a nabídne nejluxusnější ubytování v Luhačovicích,“ říká Dr. Plachý.
Valaška skýtá ubytování v devíti luxusních apartmánech s dispozicí a prvky navrženými architektem Dušanem Jurkovičem. Bude tu nadstandardní servis a výjimečná balneoterapie. Jsou tu např. masáže zvukovými vlnami, světelné terapie barevnými LED diodami apod. Kolem hotelu je nádherná zahrada, která hostům poskytne klid a dostatek soukromí. K dispozici bude i sluneční terasa.

Termální lázně Velké Losiny
Termální lázně Velké Losiny patří mezi nejstarší a nejznámější moravské lázně. Jsou unikátní a vyhledávané především díky jedinečným léčebným účinkům termálních sirných minerálních vod, které dosahují teploty 36,8 °C. Tento přírodní léčebný zdroj tvoří podstatu hydroterapie a přispívá k relaxaci svalstva, ohebnosti kloubů, k posilování svalstva formou plavání a pomáhá termoregulaci. Termální lázně Velké Losiny poskytují odbornou rehabilitační léčbu pro děti, dorost a dospělé. Léčí se zde nemoci nervové, pohybové, respirační, oběhové a kožní.
Termální lázně Velké Losiny se staly součástí sítě lázeňských hotelů ROYAL SPA v říjnu 2008. V souvislosti s vysokým standardem společnosti ROYAL SPA čekají i je rozsáhlé změny a postupná rekonstrukce všech objektů. Cílem je modernizace ubytování, která klientům poskytne víc pohodlí a komfortu a zkvalitnění služeb a balneoprovozu. „Tyto lázně jsou unikátní díky termálním pramenům a mají obrovský léčebný potenciál. Přemýšlím nad nimi a je mi jasné, že je to práce na dalších patnáct roků. Tak jako v Ostrožské Nové Vsi,“ říká Dr. Antonín Plachý a dodává: „Jsou pacienti, kteří k nám přijdou o dvou berlích a odcházejí jen s malou hůlčičkou,“ říká s evidentní hrdostí v hlase. A hned upozorňuje, že se Termálním lázním podařilo rozšířit služby v oblasti péče o pohybový aparát o indikaci VII.
Z jeho slov je patrné, že rozšiřování služeb považuje za klíčové pro budoucnost lázní. Přitom mluví o dalším zdokonalování péče o ty pacienty, které byste v lázních nečekali. „Jako jedni z prvních jsme např. v Luhačovicích ve spolupráci s odborníky ve zdravotnictví zahájili léčbu neplodnosti manželských párů. Naše společné výsledky jsou nadějné a už si nás všímají i v zahraničí.“
Většina hotelů ROYAL SPA je držitelem ISO 9001 a hotely MIRAMARE a ROYAL získaly jako jedny z prvních certifikát kvality EUROSPAmed, udělovaný Evropským svazem lázní. MIRAMARE bylo vyhlášeno lázeňskou společností roku 2007.
Hotel ROYAL je výukovým pracovištěm lékařské fakulty Karlovy Univerzity.