Eliminovat bezpečnostní rizika na území České republiky
Před hlavní lázeňskou a turistickou sezonou Všudybyl požádal o rozhovor náměstkyni ministryně pro místní rozvoj České republiky pro řízení Sekce regionálního rozvoje Ing. Kláru Dostálovou.
Před hlavní lázeňskou a turistickou sezonou Všudybyl požádal o rozhovor náměstkyni ministryně pro místní rozvoj České republiky pro řízení Sekce regionálního rozvoje Ing. Kláru Dostálovou.
Hotel Inter.Continental Praha
a Právnická fakulta Univerzity Karlovy byly koncem února dějištěm finále
soutěže Kuchař roku 2003–2004 – Knorr Cup. Organizátorem byla Asociace
kuchařů a cukrářů České republiky pod patronací firmy UNILEVER CZ, sekce
UBF Foodsolutions. Předsedou soutěžních komisí byl šéfkuchař
Francouzské a Plzeňské restaurace Obecního domu v Praze, člen
představenstva AKC ČR a vedoucí soutěžní sekce AKC ČR pan Jiří Král.
Šest juniorů a šest seniorů do finále komise vybírala anonymně.
Z přihlášek s recepturou, popisem technologické přípravy a fotografií
pokrmů aranžovaných na talíři. Zahájili junioři. Přímo v kuchyni je
sledovala technická komise. Hodnotila organizaci práce, dodržování
technologických postupů, hygienu a časový limit. Degustační komise
v mezinárodním složení byla mimo kuchyni. Důraz byl kladen na prezentaci
na talíři, kreativitu, novátorství, chuť, vůni a sladěnost pokrmu.
Ve velkolepém doprovodném programu
na téma moderní česká a světová gastronomie se představili naši
i zahraniční špičkoví šéfkuchaři a známé osobnosti. Průběh
soutěže byl promítán na plátnech v prostorách fakulty i ve stanu před
hotelem Inter.Continental. V saloncích hotelu byly odborné přednášky,
ukázky gastronomického muzea, prezentace gastronomických firem, ochutnávky
nových výrobků, řízená degustace českých a francouzských vín.
Úspěšný byl i pokus o zápis do Guinessovy knihy rekordů vytvořením
obřího francouzského moučníku Croquembouche, na jehož přípravě se
podílel tým osmi cukrářů pod vedením paní Berzsiové a pana Bouchala.
Vyrostl v hale právnické fakulty. 2 m vysoký o průměru 1,5 m s logem
AKC ČR.
V obřím stanu před hotelem
bylo kuchařské klání umělců, módní přehlídka pracovního oblečení
firmy FOMI pro hotelový personál. Za podpory firmy Alkometa probíhala
exhibice barmanů s kreacemi míchaných nápojů z Bacardi . Venku dominovala
naleštěná obří konvice, z níž byl vydáván čaj, a obří hrnec,
z něhož kuchtík vydával porce gulášové polévky. Nelze nejmenovat
bleskovou přípravu grilovaných kuřecích prsou reprezentanty firmy
Hellmann's. Ve stanu bylo možno zastavit u stolu s perníkem. Na volném
prostoru se pak pod rukama pana Milana Sahánka mj. „vylouplo“ z ledu
sousoší dvou delfínů.
Prezentace gastronomických firem
probíhala v prostorách právnické fakulty. Ochutnávaly se kousky
z uruguayských býků, ústřice, vynikající kaviár Imperator z Hluboké
nad Vltavou, smažené sýrové prsty a plísňový sýr, koření firem
Kotányi a GurmEko. Knihkupectví Gill nabízelo odbornou literaturu. Pan
Procházka představil nádherné kreace z ovoce a zeleniny, které vyřezával
přímo před diváky. Víno firmy Znovín Znojmo, káva a čaj firmy Douwe
Egberts provoněly vstupní prostory fakulty, stejně jako opékané dobroty
firmy Mc Cain. Soutěžní klání podpořila i JIVA Jirák, JK GAZA, IFC Food,
Pizza Coloseum, Hotel Horizont, Plzeňský Prazdroj, Včela Předboj, Klimo,
Fiala, Altisima, Bertolli, Albio, Altisima, BGK&T, Zepter, Rösler,
Fr.Buchal, G&B Int.,Káva Frolík, Gelmi, Pivovar Podkováň, České
rybářství, Jatka Kaplice, Burkhof Kaffee, Bushman, Johnson Diversey a
v neposlední řadě Nakladatelství Lidové noviny.
Kdo byl nejlepší mezi seniory
1. místo Jan Pípal – Inter.Continental Praha
2. místo Patrik Havlíček – hotel Inter-Continental Praha
3. místo Ladislav Douša – restaurant Tvrz
Kdo byl nejlepší mezi juniory
1. místo Josef Rychtr – Francouzská restaurace Obecní dům
2. místo Jan Horký – restaurace Červená tabulka
3. místo David Znamenáček – škola SOU Braník, praxe Flambée,
Rybí trh