Eliminovat bezpečnostní rizika na území České republiky

Před hlavní lázeňskou a turistickou sezonou Všudybyl požádal o rozhovor náměstkyni ministryně pro místní rozvoj České republiky pro řízení Sekce regionálního rozvoje Ing. Kláru Dostálovou.


Archiv vydání

2024 | 2023 | 2022 | 2021 | 2020 | 2019 | 2018 | 2017 | 2016 | 2015 | 2014 | 2013 | 2012 | 2011 | 2010 | 2009 | 2008 | 2007 | 2006 | 2005 | 2004 | 2003 | 2002 | 2001










































Jsem tady, a už nejen na ten oběd

S předsedou dozorčí rady připravované akciové společnosti, která bude vlastnit TOP HOTEL Praha a ALBION HOTEL, Ing. Radkem Dohnalem se potkáváme při ukončení hlavní turistické sezony, jehož součástí bylo ocenění nejagilnějších zákazníků a obchodních partnerů těchto dvou hotelů.
Přízně obchodních partnerů si velice vážíme. Tím, že zdařile vytěžují kapacitu našich hotelů, do značné míry rozhodují o podnikatelské úspěšnosti projektů TOP HOTELu Praha a ALBION HOTELu. Jsem proto rád, když na závěr hlavní turistické sezony roku 2006 mohu konstatovat, že rozhodují správně. V současné době, kdy Praha zaznamenává převis nabídky ubytovacích kapacit, je to totiž někdy hodně velký boj. Incomingové a incentivní agentury pochopitelně pro své klienty chtějí co nejlepší ceny a my chceme dosahovat rozumných obchodních podmínek umožňujících našim hotelům nestagnovat. Jak vidno kompromis, který je výslednicí, je prospěšný oběma stranám. Vedle tradiční turistické klientely nás čím dál tím více začíná vyhledávat klientela firemní a obchodní, se kterou už není tak velký boj. Velmi výrazný podíl na našich hospodářských výsledcích pak má kongresová klientela, zájem pořadatelů sportovních a společenských akcí a televizí.

Je to vůbec poprvé, co spolu děláme interview, takže si vás dovolím poprosit o kratičkou rekapitulaci toho, co předcházelo, než jste se zapojil do top managementu vaší hotelové společnosti.
Jasně. Není tajemstvím, že můj otec, pan Vladimír Dohnal, je majitelem obou hotelů – TOP HOTELu Praha i ALBION HOTELu. Takže vzhledem k mému věku, v době kdy s TOP HOTELem Praha začínal, jsem sem čas od času přišel na oběd a občas se zúčastnil některé z akcí. Pak jsem začal studovat vysokou školu a už jsem se tu objevoval častěji a začal mluvit do všech možných a možná i nemožných věcí. Po vysoké škole jsem odjel do Velké Británie, abych se zdokonalil. Ale nejen v angličtině, i v problematice hotelového a gastronomického provozu. Poté, co jsem se vrátil, jsem tady, a už nejen na ten oběd.

Co je podle vás třeba k tomu, aby vaše hotely dobře fungovaly?
Poskytovat širokou škálu služeb a expandovat. Pokračovat v upevňování dobrého jména. K tomu je bezpodmínečně zapotřebí zaměstnávat kvalitní a profesně zdatný personál, což je důvodem, proč tolik investujeme do jeho vzdělávání i do toho, aby se účastnil profesních soutěží. Dále jsou k tomu potřeba kvalitní obchodní vztahy. Úspěšná partnerství tak navazujeme i na půdě Americké obchodní komory v ČR, Česko-německé obchodní a průmyslové komory, Britské a Česko-belgicko-lucemburské smíšené obchodní komory, jejichž jsme členy.

Zhruba před týdnem jsme se potkali na české ambasádě v Berlíně na gastronomicky velkoryse pojaté recepci, kterou pořádala Jeho Excelence velvyslanec České republiky ve Spolkové republice Německo Dr. Boris Lazar s chotí. Catererem zde byly TOP HOTEL Praha a ALBION HOTEL.
Ano, recepce se uskutečnila při příležitosti státního svátku České republiky. Tento raut jsme v Berlíně zajišťovali již popáté. Tyto akce jsou velmi oblíbené. Podle slov účastníků – členů berlínského diplomatického sboru – prý práce našich kuchařů a cukrářů patří k tomu nejlepšímu, s čím se kdy v Berlíně setkali. Samozřejmě, že nás takovéto hodnocení těší.

V rámci TOP HOTELu Praha jste velmi velkoryse investovali do kongresového zázemí, do wellness – římských lázních, japonské zahrady, parkoviště, sportovních, gastronomických středisek atd.
TOP HOTEL Praha přece jen není ve středu Prahy, a proto musíme vytvářet předpoklady, abychom k nám nalákali hosty a udrželi si je tu co nejdéle. Nabídka možností kvalitního trávení volného času je tedy u nás opravdu široká. A to i pokud chce host navštívit restaurant s výhledem na panorama Hradčan. I to u nás může. Z našeho BOHEMIA TOP RESTAURANTu. Pokud není mlha, může se odtud těšit výhledem na Pražský hrad. Za sychravého počasí mu zpříjemní atmosféru plápolající oheň v živém krbu. Sportoviště TOP HOTELu Praha chceme rozšířit i do budoucna. K nynějším tenisovým kurtům, bowlingové dráze a wellness centru přibude ricochet a golfový trenažér. V ALBION HOTELu chceme rovněž vybudovat wellness s bazénem, saunou, masážemi, bowlingem a krášlit zahradu.

TOP HOTEL Praha je takovým fenoménem, že se zdá, že hotel ALBION HOTEL je tak trochu v jeho stínu.
Neřekl bych. Díky své poloze v Praze 5 jej upřednostňuje turistická klientela, protože se zde cítí více v centru Prahy než v TOP HOTELu Praha. A navíc, každý z našich hotelů poskytuje trochu jiné služby. TOP HOTEL Praha se více orientuje na kongresovou klientelu a ALBION HOTEL na turistickou, i když i on disponuje slušným konferenčním zázemím. V ALBION HOTELu chceme postavit novou restauraci a stávající restauraci „Grand Restaurant“ přeměnit na kongresový sál s kapacitou zhruba čtyř set míst s průchodem ven do volné přírody.

www.tophotel.cz