Eliminovat bezpečnostní rizika na území České republiky

Před hlavní lázeňskou a turistickou sezonou Všudybyl požádal o rozhovor náměstkyni ministryně pro místní rozvoj České republiky pro řízení Sekce regionálního rozvoje Ing. Kláru Dostálovou.


Archiv vydání

2024 | 2023 | 2022 | 2021 | 2020 | 2019 | 2018 | 2017 | 2016 | 2015 | 2014 | 2013 | 2012 | 2011 | 2010 | 2009 | 2008 | 2007 | 2006 | 2005 | 2004 | 2003 | 2002 | 2001










































HOTEL STEP

IC Hotels, takže kromě Stepu, Aramis****


se nachází v Praze 9, v blízkosti Sazka Arény, s velmi dobrou dostupností do centra. Disponuje 160 pokoji v kvalitě standard a superior, které svojí kvalitou uspokojí i velmi náročného klienta. Nejen ubytovaným hostům je k dispozici hotelová restaurace a lobby bar s letní terasou.

Konferenční centrum HOTELu STEP nabízí kapacitu až 400 osob, avšak celková kapacita konferenčních prostor včetně 3 salonků je až 520 míst. Všechny tyto prostory jsou vybaveny kongresovou technikou a hotel poskytuje kompletní konferenční servis.

U hotelu se nachází vlastní velkokapacitní parkoviště a je zde i možnost hlídaného parkování pro osobní vozy i autobusy.

Hotel nabízí též velké množství sportovních a relaxačních služeb, jako je například fitness centrum s posilovnou, saunou, whirlpoolem, masážemi a kosmetikou, 3 bowlingové dráhy v příjemném baru se 45 místy. Na své si přijdou i milovníci bílého sportu, protože sportovní hala hotelu má 3 tenisové a 3 plně klimatizované squashové kurty.

HOTEL ARAMIS
se nachází v klidné časti Prahy 3 nedaleko centra. Skýtá ubytování ve 44 pokojích různých velikostí, z toho 3 junior suites a 4 rodinné pokoje, které jsou vzájemně propojitelné. Všechny pokoje mají vlastní sociální zařízení, fén, TV-LCD, SAT, telefon s přímou provolbou, rádio, připojení na internet, sejf a minibar. Příjemně laděná restaurace v rustikálním stylu je pro 52 osob a nabízí českou a mezinárodní kuchyni. 25 míst má útulný lobby bar, který zaujme širokou nabídkou alkoholických i nealkoholických nápojů. HOTEL ARAMIS zajišťuje wi-fi připojení zdarma, směnárenské služby, prodej upomínkových předmětů, internetové, telefonní a faxové spojení, zprostředkování kulturních akcí, transfery po České republice, úschovnu cenných předmětů, praní, žehlení a čtyřiadvaceti­hodinový room servis. Parkování je možné v těsné blízkosti hotelu.

Generální ředitelky akciové společnosti IC HOTELS Ing. Ludmily Koutské jsem se při příležitosti slavnostního otevření HOTELU ARAMIS zeptal, proč zrovna Aramis?
Tak na to se mne ptá téměř každý. Nový název nemá nijakou zvláštní pointu. Jednoduše jsme chtěli něco od písmene „A“ a další podmínkou byla zvučnost takového jména. Pak šlo už jen o nápad a jméno ARAMIS nám přišlo dostatečně důstojné pro hotel tohoto typu.

Když už probíráme jména, u akciové společnosti IC HOTELS to je jak?
Původní akciovou společnost Hotel Step, a.s. jsme přejmenovali na IC HOTELS, a.s., a to z toho důvodu, aby jméno Hotel Step, a.s. nedominovalo jako provozovatel našich dalších hotelů. To by nevypadalo dobře. Rozhodli jsme se totiž mít více hotelů různých kategorií a služeb. Začali jsme právě ARAMISem, což je krásná secesní budova, kterou už naši majitelé vlastnili. Byl to původně činžovní dům, poté přestavěný jako administrativní budova. Ale před více než rokem padl návrh přebudovat ji na čtyřhvězdičkový hotel pro byznys a individuální klientelu. A dnes už je tady – HOTEL ARAMIS, jehož ředitelem je Ing. Petr Ingala. Má zcela jiný charakter než HOTEL STEP, je na Žižkově a má rovněž velice dobrou dostupnost do centra Prahy. Naší strategií je pořídit mu více takových sourozenců. Za rok otevřeme další hotel mimo centrum v Praze 14, ten bude střední třídy – tři hvězdy, a za další rok, no uvidíme…

STEP má pověst pohodového hotelu s pohodovým personálem i managementem. Navíc vnáší pohodu do života klientů, kteří k vám jezdí „jen“ relaxovat a zasportovat si…
Razím názor, že pohodový hotel dělají pohodoví zaměstnanci. Pokud lidé pracují pod tlakem a ve stresu, nikdy to není na sto procent, působí to křečovitě a klient to vycítí. Pohodový zaměstnanec udělá mnohem více práce, a to, co dělá, jej zpravidla těší, šíří pohodu a přenáší spokojenost i na hosty. Tím neříkám, že každý den je úžasný, v klidu a pohodička. Takový bohužel život není. Ale lidé u nás už ví, že pokud je něco v nepořádku, „létají i hromy blesky“, ale pokud se dotyčný nedostatek odstraní či napraví chyba, není důvod aby bylo dusno a stresující atmosféra.

HOTEL STEP je díky svému konferenčnímu a sportovnímu zázemí častým místem konání firemních akcí.
A je to tak dobře. Právě kvůli tomu jsme před rokem otevřeli nový kongresový sál a další sportoviště. Proto, abychom hostům nabídli nejenom to, co mají ve spoustě dalších kvalitních hotelů, ale chceme jim poskytnout cosi víc. Máme jednu z nejkvalitnějších tenisových hal, squash, bowling, stolní tenis, fitcentrum, saunu, masáže, solária a whirlpool. Od května se bude hrát i badminton a tenisté se budou moci na letní sezonu přemístit na nové venkovní kurty. Takže nejenom sport, ale i relax. Díky tomuto zázemí se nám daří kombinovat kongresovou klientelu s touhle formou pohody. Lidé se vrací nejen proto, že byli spokojeni s organizací a zajištěním akce, že jim zde nabízíme sport a relax, ale i pro snadné parkování, které není v Praze vždy samozřejmostí. A také jsme se rozhodli, že příští rok začneme budovat další sportovní část, která nadchne především golfisty, protože takový indoor s trenažéry, který bude největším v České republice, určitě každý z nich rád navštíví. K němu přibude ještě krytý bazén a další restaurace.
Veškeré naše zázemí a služby HOTELu STEP nabízíme nejen zahraničním turistům a obchodní klientele, ale i rodinám s dětmi. Protože pokud přijde rodina s dětmi, určitě se u nás nebude nudit – maminka, tatínek ani děti. Všichni si přijdou na své. Tento trend jsme nastartovali před rokem a docela se ujal, takže i proto jsou pro hotel víkendy obchodně docela zajímavé.



www.hotelstep.cz