Eliminovat bezpečnostní rizika na území České republiky

Před hlavní lázeňskou a turistickou sezonou Všudybyl požádal o rozhovor náměstkyni ministryně pro místní rozvoj České republiky pro řízení Sekce regionálního rozvoje Ing. Kláru Dostálovou.


Archiv vydání

2024 | 2023 | 2022 | 2021 | 2020 | 2019 | 2018 | 2017 | 2016 | 2015 | 2014 | 2013 | 2012 | 2011 | 2010 | 2009 | 2008 | 2007 | 2006 | 2005 | 2004 | 2003 | 2002 | 2001










































Hotel STEP sportovní a kongresový

Čím temnější nebe,
tím světleji vyvstanou hvězdy.
Leonardo da Vinci 1425 –1519 

Hotel STEP***
disponuje bezbariérovým přístupem a celkem 160 pokoji v členění 144 dvoulůžkových pokojů, 8 jednolůžkových pokojů a 8 apartmá. Všechny jsou vybaveny koupelnou s vanou nebo sprchou a WC, satelitní TV a telefonem s přímou volbou. Snídaně (v ceně pokoje) jsou nabízeny formou bufetu v hotelové restauraci, která má 140 míst k sezení. Restaurace je hostům k dispozici i během dne a nabízí široký výběr z jídel české i mezinárodní kuchyně. Hotel disponuje konferenčním zázemím, kongresovou halou, sály a salonky včetně kongresové techniky a banketových služeb. Největší prostor pojme v divadelní úpravě 350 lidí. U hotelu se nachází vlastní parkoviště s možností hlídaného parkování pro osobní vozidla i autobusy. Hotel zajišťuje služby směnárny, čistírny, prádelny, průvodce pro skupiny i individuální klientelu, hotelové taxi, vstupenky do divadel i na jiné kulturní a sportovní akce. Dále nabízí 3 bowlingové dráhy v příjemném bowlingovém baru, který má kapacitu 45 míst. Fitness centrum se saunou, whirpoolem, masážemi a posilovnou. Vstup do posilovny je pro hotelové hosty zdarma. V hotelovém areálu se nachází krytá tenisová a squashová sportoviště. 

Své první interview s Ludmilou Koutskou zveřejněné ve Všudybylu v září 2001 jsem uvedl citátem Leonarda da Vinci: „Čím temnější nebe, tím světleji vyvstanou hvězdy“. A protože mám maturitu z trumpety a slečna Koutská z houslí, sám rozhovor tehdy začal muzikantskou (nejen) anekdotou o tom, že se potkali dva muzikanti a nikoho nepomlouvali. Tehdejší úvodní sentenci jsem ukončil řečnickou parafrází: „Znáte ten vtip: potkají se dva hoteliéři…?“ Minulý Všudybyl pak přinesl krátkou zprávu, že 21. září hotel STEP uvedl do provozu velký kongresový sál a novou moderně vybavenou sportovní halu se třemi tenisovými a třemi plně klimatizovanými squashovými kurty, a že jeho novou ředitelkou je top manažerka a dvojnásobná držitelka prestižního ocenění Lady Pro České republiky Ludmila Koutská, kterou jsem nyní opět požádal o rozhovor.
Paní ředitelko, v letošním roce jste se rozhodla pro změnu a přijala angažmá v hotelu STEP. Nepochybuji o tom, že jste měla řadu nabídek včetně zahraničních. Ostatně kdysi jsme hovořili o Německu. Proč jste zůstala v Česku?

Zvažovala jsem nabídky jak z tuzemska tak i ze zahraničí. Docela mne lákalo vyjet opět ven, ale do Německa ne, tam už bych se nevracela. Mezi zahraničními nabídkami figurova1y i přímořské jižní státy, což jsem velmi zvažovala, protože se mi teplé krajiny líbí a mohla bych spojit příjemné s užitečným. Nakonec jsem se rozhodla zůstat v Čechách a pro hotel STEP. Mimo jiné také proto, že má obrovský růstový potenciál, a to je to, co mne baví. Jsem akční člověk.

V září jste za účasti ministra pro místní rozvoj Jiřího Paroubka společně s jednateli společnosti STEP Ing. Luďkem Ingalou a Ing. Jiřím Čápem v hotelovém komplexu STEP slavnostně zahajovali provoz nového kongresového sálu a nové moderně vybavené sportovní haly.
Jedná se o realizaci nového projektu, kterým chceme oslovit především kongresovou klientelu. Kapacita kongresového sálu je 350 míst. Sál je vybaven špičkovou audiovizuální technikou a je možné jej přepažit na několik menších. Společně s ním jsme otevřeli nová sportoviště, podstatně rozšířili hotelová parkoviště a přidali nová. Znalci říkají, že naše sportovní hala je jednou z nejlepších v Praze. Již záhy po uvedení do provozu je velmi vytížená a také ona nám do hotelu STEP přivádí další a další zájemce o pořádání firemních a kongresových akcí. Firemní i kongresová klientela totiž zpravidla ráda po pracovním programu relaxuje a sportuje. Navíc pozvání obchodních partnerů na squash,tenis či bowling se zázemím fitness a relaxcentra bývá vítanou příležitostí k neformálním setkáním.

Jaká jsou vaše očekávání, co se týče letošní sezony a let příštích?
Hotelový byznys v Praze, a nejen v českém hlavním městě, je na vzestupu. To je věc, kterou zřejmě víme všichni. Příliv obchodní, kongresové, ale i turistické klientely stoupá. Domnívám se, že je to dáno zejména třemi faktory. Kvalitou služeb včetně hotelové infrastruktury, vstupem Česka do Evropské unie a lepšími obchodními podmínkami oproti zahraniční konkurenci. Přistoupením do unie se Česku otevřely nové možnosti. Obchodníci více cestují. Na tyto trendy reaguje i koncepce rozvoje hotelu STEP svou výraznější orientací na kongresovou a obchodní klientelu. Internetové stránky hotelu STEP (www.hotelstep.cz) vedle úředního jazyka přinášejí informace i v čínštině, ruštině, němčině a angličtině.

Nicméně i u zahraničních hostů a budování si jejich přízně platí, že láska prochází žaludkem…
No právě. Takže i to je jedním z důvodů, proč k nám jezdí klientela téměř z celého světa. Co se týká naší gastronomie, je na slušné úrovni. V hotelu STEP pracují šikovní kuchaři. Navíc, na letošní zimu v této oblasti plánujeme realizaci dalších velkých investic nejen do technologií, ale i do rozšíření kuchyňského zázemí také proto, abychom cateringové služby mohli standardně realizovat i mimo hotel.

Jaké jsou priority manažerky roku a dvojnásobné Lady Pro České republiky?
Nejen udržet hotel STEP na špičkové úrovni,ale ještě pozvednout jeho kredit. Ukázat, že na to máme.







www.hotelstep.cz