Eliminovat bezpečnostní rizika na území České republiky

Před hlavní lázeňskou a turistickou sezonou Všudybyl požádal o rozhovor náměstkyni ministryně pro místní rozvoj České republiky pro řízení Sekce regionálního rozvoje Ing. Kláru Dostálovou.


Archiv vydání

2024 | 2023 | 2022 | 2021 | 2020 | 2019 | 2018 | 2017 | 2016 | 2015 | 2014 | 2013 | 2012 | 2011 | 2010 | 2009 | 2008 | 2007 | 2006 | 2005 | 2004 | 2003 | 2002 | 2001










































HOTEL****HORIZONT je dominantou Pece pod Sněžkou. Pokud si dovolenou chcete opravdu užít a starosti nechat na jiných, vyrazte právě sem. Nezáleží přitom, zda sami nebo s dětmi. Hotel je držitelem zlatého certifikátu Baby friendly, který zaručuje, že si pobyt v něm budou užívat jak děti, tak i rodiče. Horizont má 149 moderně vybavených pokojů, z toho 127 dvoulůžkových (některé s možností přistýlky), 5 superior a 3 apartmá. Na přání lze některé pokoje propojit. V sousedství hotelu je ještě 14 rodinných APARTMÁNŮ***FIRN. Hotel je držitelem certifikátu Czech Specials a místní kuchařský um si hosté mohou vychutnat hned ve třech restauracích a dvou barech. Podávají se zde nezvykle pestré bufetové snídaně a večeře, oběd pak lze vybírat z moderního jídelního lístku hotelového café & restaurantu, kde nechybějí ani regionální speciality, dezerty z vlastní cukrárny či pokrmy pro celiaky. Gastronomickou třešničkou na dortu je pak SKY CLUB 18 v nejvyšším patře hotelu. Relaxaci si hosté užívají v hotelovém bazénu, vířivce, sauně i v posilovně, kam mají neomezený vstup. Sport a wellness centrum nabízí také oblíbené masáže, koupele, zábaly, ale i fyzioterapii a za nepříznivého počasí přijdou vhod dva ricochetové kurty, squash, kuželky a stolní tenis. Tým hotelu Horizont je ale rovněž specialistou na firemní akce, zejména pak aktivní teambuildingy. Pro konference lze využít velký sál s kapacitou až 220 osob a čtyři salónky.

HOTEL****PORT je perlou, jediným hotelem přímo na břehu Máchova jezera. Držitel certifikátu Baby friendly má k dispozici 62 moderně vybavených pokojů, z toho 2 apartmá, 1 junior suite a 1 bezbariérový. Některé z pokojů lze propojit, většina má vlastní balkón nebo terasu s krásným výhledem na jezero a ten nepostrádá ani restaurace a kavárna s přilehlou terasou, kde si můžete vychutnat místní kulinářské speciality. Samozřejmostí je nejen certifikace Czech Specials, výběr dietních a bezlepkových jídel, ale opět i důraz na využívání regionálních dodavatelů. Hoteloví hosté mají volný vstup do vnitřního bazénu, vířivky, páry nebo fitness. Moderní sport a wellness centrum nabízí také bowling, stolní tenis, badminton a rozličné masáže. Hotel obklopuje rozsáhlý lesopark s vlastní pláží a přístavním molem. Zahrát si zde můžete plážový volejbal, minigolf, tenis či kuželky. V letních měsících lze plavat nejen v jezeře, ale i ve venkovním vyhřívaném bazénu. Hotelová půjčovna sportovních potřeb disponuje výběrem jízdních kol, lodiček, šlapadel, katamaránů a surfů, v zimě pak bruslí a běžek. Za příznivých klimatických podmínek se totiž jezero v zimních měsících mění na 282 hektarů přírodního kluziště. Port je také velmi oblíbeným místem pro konání firemních akcí. Disponuje velkým multifunkčním sálem KOMODOR s kapacitou až 200 osob a třemi salonky. Pro teambuildingy je pak využíván i vlastní lesopark přímo na břehu jezera či výletní lodě.

Hotel na horách a hotel u vody

Zajímavý koncept dvou vzájemně se doplňujících hotelů provozuje již mnoho let ryze česká společnost Regata Čechy, a. s., vlastnící hotel Horizont v Peci pod Sněžkou a hotel Port u Máchova jezera. Filozofie obou podniků je de facto shodná: zaměření na kvalitu, péči, příjemnou atmosféru a soustředění nejžádanějších služeb ve čtyřhvězdičkové kvalitě. Cílem je, aby se host cítil dobře, věděl, co může očekávat a na co se těšit. Oba hotely oslovují shodnou cílovou skupinu, ale jejich hlavní sezóny jsou odlišné. Zatímco Horizont je horský hotel s těžištěm hlavní sezóny v zimním, lyžařském období, Port je specialistou na letní dovolenou v krásném prostředí Máchova jezera. Není divu, že stejní lidé využívají služeb obou hotelů v různém ročním období. I díky tomu se oba pyšní vysokým podílem loajálních hostů. Individuální klientela, převážně rodiny s dětmi, převládá v hlavních sezónách. Mimosezónu pak pomáhají vykrýt zejména firemní a MICE akce. Nároky na kvalitu se neustále zvyšují a oběma hotelům se daří na ně úspěšně reagovat. Firemní a kongresové akce, rodinné oslavy či svatby zabezpečují klientům přímo na míru. Cílem je, aby každý host odjížděl s pocitem, že za své peníze dostal víc, než očekával.

V rámci otevřené filozofie oba hotely k uspokojování potřeb hostů využívají služeb stálých externích partnerů z nejrůznějších oborů a hlavně synergických efektů vnitrofiremní spolupráce. V případě Horizontu je to třeba Bistro Sněžka, které hotel Horizont provozuje v horní stanici lanovky na nejvyšší horu České republiky. Bistro Sněžka je úspěšně využíváno jako součást programů firemních akcí, zejména teambuildingů. Nelze však opomenout jeden důležitý fakt, a tím je destinace. Sebelepší hotel by totiž málokdo navštívil, pokud bude umístěn v neatraktivní lokalitě. Výhodou Pece pod Sněžkou je nejen krásné místo, ale i pohodová atmosféra, po níž je stále silnější poptávka. Zdejší SkiResort ČERNÁ HORA – PEC každý rok vylepšuje a rozšiřuje služby, a tak i ta letošní zimní sezóna bude v Peci opět o něco zajímavější. A nová lanovka na Sněžku? Ta je velkým lákadlem.

V případě hotelu Port je jedním z klíčových domácích partnerů Regata Máchovo jezero, a. s., majitel a provozovatel lodní dopravy na Máchově jezeře. Místní flotila čítá čtyři výletní lodě. Největší Máj nedávno prošel generální opravou a na vodu byl slavnostně spuštěn na jaře letošního roku. Jeho kapacita je až 250 pasažérů a díky čerstvé rekonstrukci se stal nejžádanějším plavidlem na Máchově jezeře, a to jak turisty, tak při firemních akcích. Samostatnou kapitolou jsou však svatby, na něž je hotel Port specialistou. I při nich jsou místní výletní lodě velmi často využívány. Propojení aktivit v hotelu Port či v jeho atraktivním okolí, jehož součástí je i přístaviště pro lodní dopravu, nabízí koktejl zážitků pro všechny cílové skupiny.

V současné době oba hotely dokončují nový věrnostní program, který by měl procento loajálních a spokojených hostů ještě zvýšit.


 

OBJEVTE SVŮJ HORIZONT…

VÁŠ NOVÝ PŘÍSTAV HOTEL PORT…