Eliminovat bezpečnostní rizika na území České republiky

Před hlavní lázeňskou a turistickou sezonou Všudybyl požádal o rozhovor náměstkyni ministryně pro místní rozvoj České republiky pro řízení Sekce regionálního rozvoje Ing. Kláru Dostálovou.


Archiv vydání

2024 | 2023 | 2022 | 2021 | 2020 | 2019 | 2018 | 2017 | 2016 | 2015 | 2014 | 2013 | 2012 | 2011 | 2010 | 2009 | 2008 | 2007 | 2006 | 2005 | 2004 | 2003 | 2002 | 2001










































Sportcentrum Step
je špičkovým zázemím nejen pro sportovní aktivity, relaxaci a zábavu, ale i pro firemní, společenské a kongresové akce. Disponuje největším a nejlépe vybaveným golf indoorem v Česku; venkovními a vnitřními tenisovými kurty s pevnou klimatizovanou halou; profesionálními squashovými a badmintonovými kurty; bowlingovým centrem se třemi dráhami a barem; curlingem na koberci; stolním tenisem; kulečníkem a stolním fotbálkem. K dispozici je 250 parkovacích mís­t.

Moderní wellness centrum Step,
dvoupatrový vodní a saunový svět, disponuje šesti saunami s komplexem barů a odpočíváren; pětadvacetimetrovým plaveckým bazénem se třemi dráhami a relaxační částí; kojeneckým bazénem; whirlpoolem; parní lázní s vonnými esencemi a letní terasou s vlastním barem. Dalšími, neméně lákavými službami jsou fitness centrum, centrum fyzioterapie a rehabilitace Acantha; masáže a privátní wellness.

Golf Indoor Step
zajišťuje firemní akce se zaměřením na golf včetně golfových akademií. Zabezpečuje golfové turnaje (jejich organizování, zajištění doprovodného programu, pohárů, občerstvení a nápojů), golfové školy, večírky a společenské akce. Nabízí služby profesionálních golfových trenérů a cvičitelů, golfové kurzy. Připravuje a provádí zkoušky způsobilosti ke hře na venkovních hřištích (HCP 54). Umožňuje získat členství v Golf Clubu Step spojené s řadou výhod a slev. Jeho součástí jsou půjčovna golfového vybavení, kvalitně zásobený Fresh bar s nabídkou teplých a studených nápojů a drobného občerstvení.

Golf Indoor Step v hlavní sezoně

Koncem září 2015 jsem navštívil čtyřhvězdičkový WELLNESS HOTEL STEP****. Při té příležitosti jsem se jeho ředitele Lukáše Suchána zeptal, jak se pro hotel vyvíjí letošní rok.
Úspěšně. A nejen kvůli velkému zájmu o ubytovací služby. Zhruba před rokem jsme tu otevřeli kongresové prostory, které byly a stále jsou hojně využívány firemní a další skupinovou klientelou. Obliba wellness hotelu Step a Sportcentra Step výrazně stoupla i u rodin s dětmi, na jejichž pobyty se budováním odpovídajícího zázemí a servisem dlouhodobě zaměřujeme.

Jak rodinné klientele dáváte vědět, že jste pro ni ten pravý hotel?
Propagujeme to na všech portálech, s nimiž spolupracujeme, a také přímo v hotelu. Ve spolupráci se Sportcentrem Step připravujeme nabídky, s nimiž se i díky modernímu vnitřnímu informačnímu systému seznamují účastníci firemních akcí a další hosté. Anoncujeme slevy na vybrané hodiny, zapůjčení sportovního vybavení zdarma a různé další možnosti, aby si tito klienti, když zrovna (třeba kvůli nepřízni počasí) nevyrážejí za krásami Prahy, u nás mohli udělat pohodový atraktivní rodinný program.

Že se hotelu Step daří, ilustrují nejen vnitřní vylepšení, ale i jeho vnější proměna.
Ano, jeho majitelé, Ing. Čáp a Ing. Ingala, dál pokračují v trendu investovat peníze, které hotel Step generuje, zpátky do jeho rozvoje. Během posledního roku tu tak vznikla čtvrtá krásná (steaková) restaurace s terasou a další rekonstruované veřejné prostory. Renovací prošly lobby bar, recepce i toalety určené hostům našich restaurací. Klasické výtahy byly nahrazeny vysokorychlostními. Momentálně probíhá rekonstrukce a zateplení fasády. WELLNESS HOTEL STEP dostává moderní šedobílý kabát zpestřený žlutými nátěry balkonů. Mění se i světelné značení. Pohled zvenku na komplex WELLNESS HOTELU STEP a Sportcentra Step je tak ještě atraktivnější.

Předseda představenstva IC HOTELS, a. s., Ing. Luděk Ingala k tomu podotkl:
Do budoucna máme se Stepem další a další plány. V příštím roce tu máme v úmyslu postavit polyfunkční objekt, v němž budou čtyři podlaží garáží s kapacitou asi 150 stání včetně moderní ruční myčky aut, patro ubytovací a patro administrativní, do něhož přestěhujeme naše kanceláře a na místo nich v hlavní budově hotelu Step vytvoříme executive floor – patro luxusních apartmá a pokojů.

Ředitele Sportcentra Step Tomáše Malce jsem se na úvod zeptal, jak se dostal ke golfu.
V devíti letech mě k němu přivedl táta. Vzal mne na firemní akci na Štiřín, kde jsem si golf vyzkoušel. A tam jsem také začínal. Golfu se věnuji sedmnáct let, nějakou dobu jsem působil i jako profesionál, nyní jsem již více v kanceláři.

S podzimem pro Golf Indoor Step nastává hlavní sezona.
Ano, během letní „mimosezony“ jsme jej opět zvelebili. Došlo k rekonstrukcím a obměnám. Golf Indoor Step je tak nejen největší, ale i nejlépe vybavený golf indoor v Česku. Jeho součástí je dvoupatrový driving range, 250m2 profilovaný putting a devět simulátorů, z nichž jeden, širokoúhlý panoramatický s parabolickým plátnem, je jediným v Evropě. Simulátory jsou schopny vytvořit podmínky hry na některém z třiceti skutečných zahraničních či českých hřišť. Z těch tuzemských třeba Konopiště nebo Kynžvartu. Jsou s to analyzovat švih, let míčku a pohyb hole. Golf Indoor Step je určen všem milovníkům golfu, kteří s příchodem zimy nehodlají odložit své hole, ale naopak se chtějí připravovat na další sezonu. Poskytuje služby návštěvníkům všech věkových i herních kategorií. Na své si zde přijdou i zkušení profesionálové, kteří tu pilují své dovednosti, prodlužují si odpal na dvoupatrovém driving range s 16 odpališti a délkou drivingu 35 m či zdokonalují své puttovací schopnosti na profilovaném putting greenu s 18 jamkami. V Golf Indooru Step trénují přední profesionálové z Challenge v čele s Filipem Mrůzkem, kterému se povedl cut na Evropské golfové tour. Jak už jsem ale zmínil, Golf Indoor Step není pouze pro „profíky“. Zatrénovat si může přijít kdokoli. Osm simulátorů skvělé generace AboutGolf představuje špičku v oboru. Náš zcela jedinečný trojrozměrný širokoúhlý AboutGolf Curve je v Evropě vůbec první simulátor AboutGolf, který pro měření využívá vysokorychlostní kamery. Všechny simulátory jsou situovány v pohodlných salóncích, kde golfisty nebude nikdo rušit. Výjimkou může být snad jen naše obsluha, která jim přímo k simulátoru ráda donese teplé či studené nealkoholické i alkoholické nápoje včetně novinky „fresh drinků“ a samozřejmě i občerstvení z Fresh baru nebo kompletní velké jídlo z restaurace SEZIO.

Ve sportcentru se díky jeho variabilitě odehrává řada firemních akcí.
Ano téměř každý týden. Jsme tu schopni zabezpečit akce jak pro dvacet účastníků, tak i pro několik set osob. Jejich doplňkem či součástí může být golf, tenis, badminton nebo squash. Velkou oblibu si i díky schopnosti vybudit nevšední týmový soutěžní zápal získal kobercový curling, kdy hráči hrací kameny místo po ledové ploše vypouštějí po speciálním koberci, na němž jsou obdobně jako na klasické ledové curlingové dráze vyznačeny hog line (začátek a konec hracího pole) a soustředné kružnice. Oblíbený je i mobilní minigolf, který jsme však ozvláštnili tím, že se hráči netrefují do „nějakých plastových jako jamek“. Stavíme ho totiž přímo na našem puttingu.
Rád bych zmínil, že součástí Spor­tcentra Step je samostatný, klimatizovaný, plně technicky vybavený kongresový sál s kapacitou 120 osob při školním uspořádání. Výborně vybavený čtyřhvězdičkový WELLNESS HOTEL STEP, s nímž jsme propojeni průchozím koridorem, skýtá nejen příjemné ubytování, ale zajišťuje i velmi kvalitní catering pro firemní a kongresové akce. Pro účastníky MICE akcí jsme s to připravit rozmanité doprovodné programy, do nichž umíme zakomponovat různé typy masáží, péči vizážistky, kosmetickou poradnu, kadeřníka apod.

Jste rovněž koordinátorem projektu „Se školou na golf“ České golfové federace.
Posláním tohoto projektu je seznamovat děti ze všech typů škol s tímto sportem. Ať už formou hry, nebo že se přijdou podívat na golfové hřiště. Aby si o něm na základě této bezprostřední konfrontace vytvářely vlastní obrázek. Golf Club Step se do tohoto projektu rovněž zapojil. Ostatně máme tu Golfovou školičku Step, v níž se děti pod odborným pedagogickým vedením učí golfu hrou. Navštěvují nás tak dětské golfové školy golfových klubů. S dětmi sem přicházejí i jejich rodiče, kteří dobu čekání na své děti tráví relaxací, návštěvou sauny nebo bazénu či hovorem s přáteli u kávy v restauraci nebo na Fresh baru. V případě zájmu o jakoukoli akci nás čtenáři Všudybylu mohou kontaktovat na e-mail: director@sportstep.cz nebo na telefony: 775 996 221 nebo 725 551 314.