Eliminovat bezpečnostní rizika na území České republiky
Před hlavní lázeňskou a turistickou sezonou Všudybyl požádal o rozhovor náměstkyni ministryně pro místní rozvoj České republiky pro řízení Sekce regionálního rozvoje Ing. Kláru Dostálovou.
Před hlavní lázeňskou a turistickou sezonou Všudybyl požádal o rozhovor náměstkyni ministryně pro místní rozvoj České republiky pro řízení Sekce regionálního rozvoje Ing. Kláru Dostálovou.
Golem, spol. s r.o.
je jednou z největších a nejsilnějších cateringových společností
v České republice.
Gala večeře a bankety
jsou nejvyšší možnou formou setkání, při kterých se snoubí kulturní a
společenské funkce událostí s gastronomickým uměním mistrů kuchařů,
ať už v historických prostorách, moderních architekturách, sportovních
klubech, firemních areálech apod.
Recepce, koktejly a prezentace
jsou méně formálními způsoby setkání s přáteli, klienty či
obchodními partnery. Golem poskytuje nejvyšší standard kvality pokrmů a
nápojů, profesionální obsluhu a vhodné květinové dekorace.
Full Event Management
Golem vás krok za krokem povede přípravou a realizací události. Nabízí
pronájmy exkluzivních prostor, zdarma návrhy menu a ochutnávku jídel a
nápojů, vhodné formy kulturního či zábavního vystoupení,
dekorace atd.
Sport & Leisure
Golem je organizátorem největších skokových závodů v České republice
zařazených do seriálu CSIO****W. Je generálním partnerem pro gastronomii
největšího golfového resortu v České republice, Golf resortu
Konopiště.
V souvislosti s gastronomickým vydáním Všudybylu jsem navštívil
majitele cateringové společnosti Golem pana Luďka Novotného. Luďku, od
letoška máte nové, elegantně dynamické logo. Jaký byl pro vás průběh
tohoto roku?
Standardní. Golem je pevně ukotven na mezinárodním cateringovém trhu a má
stabilní zákazníky, kteří úspěšně inspirují další, nově příchozí
klienty. V průběhu letošního roku se tak rozšířilo nejen portfolio
nových zákazníků, ale i opakovaných. Kromě loga tak u nás
k převratným změnám nedošlo a i letos jsme realizovali několik vysoce
prestižních záležitostí, z nichž se pravděpodobně vyvinou akce
tradiční. Sázíme na vysoce kvalitní servis a na své nadstandardní vztahy
se zákazníky.
A udělali jste si čas i na koníčky…
Na skutečné koně. Vedle cateringu, jenž vyplývá ze samé podstaty naší
existence na trhu kongresové a incentivní turistiky a při zajišťování
společenských a firemních akcí, jsme svou činnost rozšířili
o poskytování služeb v oblasti sportovních aktivit a volného času řady
našich klientů. Nejen o vámi naznačené koně a parkurové skákání, ale
i o golf v největším českém golfovém resortu na Konopišti, kde
provozujeme kompletní gastronomické služby. V rámci spolupráce se
společností paní Jany Procházkové Hogg Robinson Group se tam podílíme
i na pořádání Svatováclavského turnaje, jehož třetí ročník se letos
konal. Říká se, že je to jeden z nejhezčích a co do cen
nejzajímavějších turnajů české golfové sezony. Vítězové vyhrávají
pobyty na golfových resortech v Portugalsku, Spojených arabských emirátech
i jinde v zahraničí, letenky aj. Turnaj má vysokou sportovní a
společenskou úroveň.
Organizování mezinárodních jezdeckých závodů jsme si přibrali už
v roce 2006. Uskutečnili jsme je v Praze na Císařském ostrově a byli tam
jejich prvními pořadateli po záplavách. Díky této úspěšné realizaci
budeme v příštím roce zajišťovat Mistrovství Evropy pro juniory a mladé
jezdce.
Jezdecká klání bývají vysoce prestižní záležitostí, a to
nejen co se týče diváků, ale i jezdců. Ostatně už jsem psal o tom, do
jakých až sfér vám otevřela dveře skutečnost, že jste obsluhovali
britskou panovnici královnu Alžbětu II. a v minulém Všudybylu zase, že
její dcera, královská výsost princezna Anna, reprezentovala Velkou Británii
v parkurovém skákání na olympiádě v Montrealu (viz www.e-vsudybyl.cz , heslo pro fulltexový
vyhledávač: „Britská princezna“).
Na čtyřdenní závody se sjely význačné osobnosti z řady zemí světa a
velké množství dalších návštěvníků. Už to samo o sobě vyžadovalo
připravit jim odpovídající podmínky. Gastronomie a cateringové služby
hrály významnou roli. Ale nejen zde se Golem výrazně zasazuje o to, aby se
všeobecně zlepšila úroveň gastronomie. Také při dalších akcích, které
jsou zdánlivě nebo fakticky méně prestižní. Zpravidla se jich totiž
účastní spousta lidí, takže u nich výraznou roli hraje hygiena i výběr
gastronomického sortimentu. Často na ně chodí řada našich následných
klientů a nezřídka s povděkem kvitují, že jsme se tam o ně dovedli –
a to třeba i na zelené louce při třicetistupňovém vedru nebo v letní
bouřce – na úrovni postarat.
V jednom z všudybylích interview se spolumajitelem ProMoPro panem
Veselým, jsem zaznamenal vyprávění o motorkáři, který v rámci firemní
akce předváděl adrenalinové kousky, jež vyvrcholily tím, že po
schůdcích vyjel na jeviště, které několikrát zběsile přejel. A poté,
co opětovně vyjel zpoza závěsů, stroj zastavil, přilbu si sundával a
všechny šokoval ctihodný celosvětový šéf firmy. Zajišťujete
i takovéto legrácky?
A jak rádi! Přesto, že svá domovská působiště máme na Novoměstské
radnici v Praze a na Konopišti, jsme firmou, která v rámci cateringových
služeb umí na vysoké úrovni zajistit téměř cokoliv a kdekoliv. Tedy
i navrhnout kompletní aranžmá akce a v rámci kooperací se
specializovanými firmami je zajistit po technické a programové stránce.
Ostatně, mezi naše klienty patří i jedna z nejznámějších firem světa,
společnost Shell, pro niž jsme kdysi v rámci oslav jejího výročí
v duchu filmu „Někdo to rád horké“ vytvořili speciální narozeninový
dort. Firemní akce nás zaměstnávají po celý rok. Naše hlavní těžiště
ale zůstává v kongresové a incentivní turistice a neodolatelnou výzvou
pak pro nás bývá, jsme-li postaveni před nějakou velkou operaci. Např.
Jako např. když jsme zajišťovali galavečeři pro dva tisíce šest set
hostů u kulatých stolů v jednom z pavilonů nádherného brněnského
výstaviště. I program byl úžasný. Zvládnutí takhle obrovité dimenze a
počtu hostů, kde každému jednomu musí být věnována patřičná péče,
nás, lidi z Golemu, naplňuje stavovskou hrdostí. Na takovéto akce pak rádi
vzpomínáme a debatujeme o nich celý rok.