Eliminovat bezpečnostní rizika na území České republiky

Před hlavní lázeňskou a turistickou sezonou Všudybyl požádal o rozhovor náměstkyni ministryně pro místní rozvoj České republiky pro řízení Sekce regionálního rozvoje Ing. Kláru Dostálovou.


Archiv vydání

2024 | 2023 | 2022 | 2021 | 2020 | 2019 | 2018 | 2017 | 2016 | 2015 | 2014 | 2013 | 2012 | 2011 | 2010 | 2009 | 2008 | 2007 | 2006 | 2005 | 2004 | 2003 | 2002 | 2001










































Gastro Junior Brno – Bidvest Cup 2016

V rámci GO a Regiontour se v Brně konal 22. ročník mezinárodního mistrovství Česka mladých kuchařů, cukrářů a číšníků Gastro Junior Brno – Bidvest Cup 2016. Soutěžilo přes osmdesát žáků ze čtyřiceti škol Česka, Itálie a Slovenska. Porota soutěže cukrářů, jíž předsedala viceprezidentka Asociace kuchařů a cukrářů ČR (AKC) pro obor cukrář Pavlína Berziová, udělila první místo Tomáši Horkému ze Soukromé hotelové školy Bukaschool v Mostě, druhé Denise Tomanové ze Střediska praktického vyučování hotelu InterContinental v Praze, třetí Lence Štěpánkové z Odborné školy a Středního odborného učiliště, Polička. Kuchaři pracovali s tajnými surovinami pod dohledem poroty, jíž předsedal viceprezident AKC pro obor kuchař Marek Svoboda. V této kategorii zvítězil Jan Vybíral z mostecké Bukaschool. Na druhém místě skončil Petr Rataj z Hotelové školy, Plzeň, a na třetím Tomáš Stoupa ze Střediska praktického vyučování hotelu InterContinental. V soutěži číšníků a servírek zvítězila Pavla Střílková ze Střední školy Brno, Charbulova. Další příčky obsadily Denisa Svatošova z Integrované střední školy Moravská Třebová a Marie Mašatová z Albrechtovy střední školy v Českém Těšíně. Ocenění jim předal předseda Asociace číšníků Radek Bušina. Marie Mašatová si odvezla i Cenu Jaroslava Flódra „Objev roku“, kterou jí předala předsedkyně brněnské pobočky AKC Eliška Dernerová. V letošním ročníku poprvé došlo k vyhlášení nejúspěšnější školy. Podmínkou udělení ceny bylo splnit úkoly na výbornou a obsadit všechny obory kuchař, cukrář a číšník. Nejlépe si vedla Střední škola Brno, Charbulova, druhá skončila Hotelová škola, Frenštát pod Radhoštěm, a třetí Soukromá hotelová škola Bukaschool. Na závěr, za přítomnosti prezidenta AKC a kontinentálního ředitele Světové asociace kuchařů WACS Miroslava Kubce, byl za ohromného potlesku do „Síně slávy“ uveden zasloužilý gastronom Ing. Jindřich Žydek.
Připravila Eliška Dernerová