Eliminovat bezpečnostní rizika na území České republiky

Před hlavní lázeňskou a turistickou sezonou Všudybyl požádal o rozhovor náměstkyni ministryně pro místní rozvoj České republiky pro řízení Sekce regionálního rozvoje Ing. Kláru Dostálovou.


Archiv vydání

2024 | 2023 | 2022 | 2021 | 2020 | 2019 | 2018 | 2017 | 2016 | 2015 | 2014 | 2013 | 2012 | 2011 | 2010 | 2009 | 2008 | 2007 | 2006 | 2005 | 2004 | 2003 | 2002 | 2001










































Dort republiky

V neděli 28. října 2012 se do Španělského sálu Pražského hradu dostavili zástupci Asociace kuchařů a cukrářů České republiky. Ta k výročí již tradičně připravila dort republiky. Jménem prezidenta AKC ČR Miroslava Kubece tohoto šestipatrového obra prezidentskému páru předala manažerka AKC ČR Zuzana Albrechtová spolu s autorským týmem. Ten tvořilo pět šéfcukrářů – Tomáš Krofta, Vladimír Krofta, František Buchal, Jarmila Buchalová a Zuzana Růžičková – pod vedením šéfkuchaře Jiřího Krále, kteří tento 87 kilogramů vážící „zákusek“ v prostorách restaurace Aureole Group připravovali tři dny. Spotřebovali na něj mimo jiné 70 vajec, 30 kg marcipánu, 12 kg cukru a 10 kg ovoce. Dort zdobilo 120 státních symbolů a 321 lipových větviček a lístků. Manžele Klausovy při předávání doprovázela i jejich vnoučata. Poté, co pan prezident vyslechl blahopřání a symbolicky nakrojil jedno patro dortu, obě děti vychovaně požádaly o malý kousek s marcipánovou ozdobou – lvíčkem.
Dort, s nímž se řada hostů přišla vyfotit, upoutal nejen vzhledem a velikostí. Postupně byla rozkrájena jednotlivá patra: čokoládové, vanilkové, ovocné a mix. Asociace kuchařů a cukrářů ČR za podporu při tvorbě dortu republiky děkuje Karlu Hájkovi, společnostem Fiala – Praha a Almeco, Aureole group a Dekorační ozdoby z cukru, IHI Towers – Corinthia Hotel Prague.
Zuzana Albrechtová, manažerka AKC ČR