Eliminovat bezpečnostní rizika na území České republiky
Před hlavní lázeňskou a turistickou sezonou Všudybyl požádal o rozhovor náměstkyni ministryně pro místní rozvoj České republiky pro řízení Sekce regionálního rozvoje Ing. Kláru Dostálovou.
Před hlavní lázeňskou a turistickou sezonou Všudybyl požádal o rozhovor náměstkyni ministryně pro místní rozvoj České republiky pro řízení Sekce regionálního rozvoje Ing. Kláru Dostálovou.
První prosincový týden roku 2003 se v hotelu Barceló Praha uskutečnily
zajímavé dny španělské gastronomie. Ředitel tohoto hotelu pod
španělským vedením, pan José Ramón Álvarez-Cervela Rodríguez, vyjádřil
naději, že se z těchto v pořadí prvních gastronomických dnů stane
tradice, která pomůže seznamovat českou veřejnost se španělskou kuchyní
v její nepřeberné rozmanitosti. Cílem gastronomických dnů bylo
přiblížit španělskou kuchyni zimního období se zvláštním důrazem na
kastilskou kuchyni. Jejím hlavním protagonistou byl dlouholetý šéfkuchař
segovijské restaurace „Cándido“ pan Tamás Urrialde. Restaurace
Mediterráneo hotelu Barceló Praha tak po dobu několika dní zažívala
gastronomickou přehlídku zahrnující speciality, jako jsou „judiones de la
Granja“, kastilská polévka, pstruh a la Segoviana, marinovaný tuňák nebo
tradiční jídla severního Španělska, jako např. „porrusalda“ nebo
sépie ve vlastní šťávě. Ze všech těchto jídel však bylo největší
specialitou pečené selátko, které pan Tomás Urrialde krájel přímo před
hosty typickým segovijským způsobem pomocí talíře. Nechyběla řada
nejlepších španělských vín, která pro tuto příležitost vybral Philippe
Gandet, ředitel F&B společnosti Barceló Hotels & Resorts. Také při
podávání dezertů španělská kuchyně sehrála důležitou roli:
„smažené mléko“, mléčná rýže, segovijský dort, vanilkový krém
Natillas… Dnů španělské gastronomie se kromě představitelů
španělského konzulátu zúčastnili zástupci tisku, podnikatelských
subjektů cestovního ruchu a dalších institucí.