Eliminovat bezpečnostní rizika na území České republiky

Před hlavní lázeňskou a turistickou sezonou Všudybyl požádal o rozhovor náměstkyni ministryně pro místní rozvoj České republiky pro řízení Sekce regionálního rozvoje Ing. Kláru Dostálovou.


Archiv vydání

2024 | 2023 | 2022 | 2021 | 2020 | 2019 | 2018 | 2017 | 2016 | 2015 | 2014 | 2013 | 2012 | 2011 | 2010 | 2009 | 2008 | 2007 | 2006 | 2005 | 2004 | 2003 | 2002 | 2001










































Den gastronomie i solidarity
1. ročník Mezinárodního dne kuchařů v České republice

K oslavám Mezinárodního dne kuchařů – 20. října se v letošním roce rozhodly připojit Agentura CzechTourism, Asociace hotelů a restaurací České republiky, Asociace kuchařů a cukrářů České republiky, Česká federace potravinových bank, Městská část Praha 1 a řada dalších partnerů. Oslavy, pod záštitou první dámy paní Livie Klausové a pražského primátora MUDr. Pavla Béma, se konaly v Praze na Ovocném trhu. Byly jedinečnou příležitostí ochutnat speciality a seznámit se s mistrovskou prací kuchařů českých hotelů a restaurací. CzechTourism svou propagační činnost v roce 2007 zaměřil především na pět témat, typických pro turistickou destinaci Česká republika: „Bohatství historie“, „Aktivní dovolená“, „Zážitková dovolená“, „České medicínské lázeňství“ a „Kongresový, korporátní a incentivní cestovní ruch“. Regiony Slezska, Moravy a Česka disponují řadou vynikajících gastronomických specialit, skýtajících kulinářské zážitky. Proto CzechTourism gastronomii zařadil jako součást kampaně „Zážitková dovolená“. Mezinárodní den kuchařů se slaví dva roky. K jeho vyhlášení dala podnět myšlenka pana Dr. Billa Gallaghera, Honourary Life Presidenta of WACS, sdružující kuchaře z šestadevadesáti zemí. Mezinárodní den kuchařů se slaví ve většině členských států. Představuje možnost spojit propagaci gastronomie se zapojováním členů kuchařských asociací a jejich partnerů do iniciativ sociální zodpovědnosti ve svých zemích. Mezinárodní den kuchařů je i příležitostí poděkovat rodinám kuchařů, jejichž členové dělají čest své profesi a zemi. V tento den se také zdůrazňuje problematika hladovění ve světě, a ve spojení s jídlem se konají charitativní akce. Rovněž v Praze byly za tímto účelem prodávány gastronomické speciality a výtěžek z jejich prodeje věnován Nadačnímu fondu manželů Livie a Václava Klausových.


www.akc.cz
www.ahrcr.cz
www.czechtourism.cz