
Eliminovat bezpečnostní rizika na území České republiky
Před hlavní lázeňskou a turistickou sezonou Všudybyl požádal o rozhovor náměstkyni ministryně pro místní rozvoj České republiky pro řízení Sekce regionálního rozvoje Ing. Kláru Dostálovou.
Před hlavní lázeňskou a turistickou sezonou Všudybyl požádal o rozhovor náměstkyni ministryně pro místní rozvoj České republiky pro řízení Sekce regionálního rozvoje Ing. Kláru Dostálovou.
V sobotu 6. února 2010 v rámci veletrhu TOP GASTRO odstartovala
prvním kolem největší kulinářská soutěž v Česku Czech Food Cup
2010. Veřejnost přilákala možnost degustace královny české kuchyně
„svíčkové“ a regionálních specialit. Soutěž je součástí projektu
Czech Specials aneb Ochutnejte Českou republiku, na kterém CzechTourism
spolupracuje s Asociací hotelů a restaurací ČR a Asociací kuchařů a
cukrářů ČR. Cílem projektu je zkvalitnit nabídku restaurací o typické
české regionální speciality s akcentem na vysoký standard. V úvodu
prvního kola předvedl šéfkuchař hotelové restaurace Park Holiday Martin
Havel jak správně připravit svíčkovou. V turistickém regionu Praha
zvítězila restaurace Fama – Bar – Restaurant, která kromě povinné
svíčkové oslnila dezertem – Pečenými jablky od tetičky. V regionu
Okolí Prahy Zámecká restaurace, zámek Liblice, která po svíčkové
nabídla dezert – Lívanečky s teplým ovocem a nočkem ze zakysané
smetany. Cenu laické veřejnosti získal Restaurant Café svatého Václava,
který se kromě skvělé svíčkové pochlubil i Pražskou telecí kýtou
s bylinkovou rýží. Oba vítězové postupují do národního finále, které
se uskuteční 1. května v Karlových Varech.