Eliminovat bezpečnostní rizika na území České republiky

Před hlavní lázeňskou a turistickou sezonou Všudybyl požádal o rozhovor náměstkyni ministryně pro místní rozvoj České republiky pro řízení Sekce regionálního rozvoje Ing. Kláru Dostálovou.


Archiv vydání

2024 | 2023 | 2022 | 2021 | 2020 | 2019 | 2018 | 2017 | 2016 | 2015 | 2014 | 2013 | 2012 | 2011 | 2010 | 2009 | 2008 | 2007 | 2006 | 2005 | 2004 | 2003 | 2002 | 2001










































Challenger Hockey,
perspektiva založená na oprávněné důvěře

Člověk není to, v co doufá,

ale to, čeho dosáhl.

turecké přísloví

• Challenger Hockey působí na evropském a americkém trhu 10 let • pracuje se zákazníky z Česka, Kanady, Finska, Ruska, USA, Švédska, Lotyšska, Litvy, Švýcarska, Maďarska, Polska, Slovenska, Německa, Rakouska, Nového Zélandu a dalších zemí • s vysokou profesionalitou, individuálním přístupem a ohledem na pohodlí zákazníka zajišťuje kompletní servis při organizování tréninkových táborů, účastí na turnajích, přátelských utkání a sportovních událostí • jeho servis zahrnuje ubytování, stravování, dopravu, zabezpečení tréninkových prostor, rehabilitaci, speciální tréninky pod dohledem expertů, kulturní a další doprovodný program dle přání zákazníka • dominantně se orientuje na hokej, dále na basketbal, fotbal, golf, volejbal, krasobruslení a sálovou kopanou • 

Zakladatelem a jednatelem firmy Challenger Hockey s.r.o. je pan Miroslav Vojtíšek. Vystudoval Fakultu tělesné výchovy a sportu Univerzity Karlovy v Praze a absolvoval dlouhodobou stáž v USA. Profesní kariéru zasvětil sportu a činnostem s ním spojeným. Patří k průkopníkům baseballu v Československu a byl dlouholetým trenérem československého národního baseballového mužstva. Od roku 1976 do roku 1990 pracoval v Československém svazu ledního hokeje jako mezinárodní sekretář. Mj. měl na starosti výjezdy národních mužstev všech věkových kategorií a příjezdy zahraničních. V roce 1986 se významně podílel na prvním vystoupení hokejistů NHL v Československu. Díky jeho úsilí jsme tak měli možnost v Praze spatřit úchvatný zápas československých hokejistů s tehdy čerstvým vítězem Stanleyova poháru, mužstvem Calgary Flames.
Challenger Hockey, coby organizátor sportovně zaměřených pobytových programů, úspěšně působí na evropském a americkém trhu deset let. Pane Vojtíšku, proč jste se rozhodl pro podnikání v tomto oboru cestovního ruchu?

Hlavním impulsem byla snaha zprostředkovat setkávání sportovců z celého světa, zejména v žákovských a dorosteneckých kategoriích. V roce 1990 jsem na Svazu ledního hokeje řekl, že končím, protože jsem nebyl schopen se s funkcionáři domluvit o některých zásadních věcech ve vztahu k NHL. Obdobně, jako o tom hovoří doktor Šimáně v minulém Všudybylu (str. 6–7), když zdůvodňuje, proč nemůže být politikem. Odstartoval jsem první agenturu. Leč společník si představoval podnikání jinak než já, a tak jsme se rozešli. Na scénu nastoupil Challenger Hockey s.r.o.

Za dobu své existence si Challenger Hockey získal uznání obchodních partnerů i klubů v nejrůznějších zemích světa. Úspěšnost prodeje služeb cestovního ruchu kongresového a incentivního charakteru je dána nejen kvalitou produktu (ta je samozřejmostí), ale zejména důvěrou partnerů na obou stranách. Jak těch, kteří je pro své klienty nakupují, tak těch, kteří je kompletují a garantují. Mnoho českých firem se tvrdě přesvědčilo, že výskyt neseriózních firem není výsadou pouze české kotliny. A soudit se s americkým „partnerem“, který rok i více nemá kdy poslat peníze za čerpané služby, ačkoliv mu již klienti dávno zaplatili, bývá sebevražedné. Takový nešťastník zpravidla na soudních poplatcích a honorářích za americké advokáty finančně vykrvácí dřív, než se dobere do předpokoje soudní síně.
Ano, perspektiva podnikání v této oblasti je založena na oprávněné důvěře, osobních vazbách a vnitřní stabilitě firmy. To, že se na nás naši zahraniční partneři mohou spolehnout, je dáno tím, že se v rámci naší firmy každý můžeme spolehnout na každého. Ať je to můj syn, Miroslav Vojtíšek jr., pan Jaroslav Matějíček nebo paní Klára Bodláková. Challenger Hockey s.r.o. svého postavení a doporučujících mezinárodních referencí dosahuje také proto, že jsme sami kvalitním týmem.
Náš byznys je založen nejen na vzájemné důvěře v rámci firmy, ale i na dlouhodobých osobních vztazích s manažery a trenéry týmů. Pochopitelně, řadu lidí z hokejových svazů jsem znal z dřívějška. Okamžitě po vstupu do podnikání mne ale vyvedli z mylných představ, že je možné těžit z podstaty. Když jsem danou problematiku projednával z pozice funkcionáře svazu, byla to otázka čistě technická – termíny, hotely, autobusy, letadla… Jako podnikatel jsem musel přesvědčit, že to, co nabízím je nejkvalitnější, nejlevnější a že na Challenger Hockey je spolehnutí. Že to stojí za to, koupit to ode mne.

Jací jsou vaši klienti?
Začnu Kanadou a USA. Ty jsou pro nás z hlediska celkového byznysu i našeho nejsilnějšího sportu – hokeje – jedničkou. Sportovní soustředění jsme začali dělat s partnerem, který se sice narodil v Kanadě, ale jeho otec v Evropě (mj. chytal za portugalský fotbalový tým). To nám dost pomohlo, protože o Evropě věděl o hodně víc než většina ostatních Kanaďanů. Na prázdniny s hokejem jezdí z Ameriky celé rodiny. Rodinný zájezd do Evropy je může přijít až na dvacet tisíc dolarů. To nejsou malé peníze. S partnerem jsme se shodli na tom, že jim za ně musíme nabídnout i něco navíc. Tak, aby až přijedou domů, řekli ostatním: „Stálo to za to!“ Poptávka je o referencích. Stačí jeden zpackaný zájezd a můžete si své webové stránky strčit někam. Jen z letošních letních prázdnin se od nás do Severní Ameriky vrátilo osm skupin a bez jediné stížnosti. Když si uvědomíte, z čeho se programy skládají – autobusové transfery, ubytování v hotelích (které už z principu bývají přebukované nejenom v Rakousku či u nás, ale i jinde), průvodci atd., dá se říci, že postupem času jsme naši spolupráci dovedli k značné dokonalosti. Klienty vozíme do atraktivních míst. V Rakousku pro ně např. organizujeme rafting, v Česku stylizované večery s muzikou apod., aby nebyl jenom hokej a aby mohli konstatovat: „Měli jsme párty a byla to paráda.“
Když jede ruský tým na čtrnáctidenní přípravu, chce sehrát čtyři či pět přípravných zápasů. Ať je to mistr Ruské federace, profesionální nebo mládežnický hokej, málokdo s nimi rád hraje. Ruské partnery a klienty jsme proto přesvědčili zejména tím, že pro ně vždycky dokážeme zajistit zápasy. Ruská klientela je velmi náročná. Není možné jí vysvětlovat: „Hele, ono támhleto nevyšlo a tohle je sice jinak, ale…“ Na řeči nejsou zvědaví.
Finy jsme si rovněž získali tím, že to, co jsme řekli, jsme vždy splnili. U nich rovněž není výmluvy ani omluvy.
Excelentní spolupráci máme s Lotyši. Nikdy nelením, sedám do letadla a letím za nimi. Není pro mne problém sednout si s partnery a dokázat jim, že nejenom tady, ale i u nich doma se s nimi rád vidím.
Obdobným způsobem jsme vstoupili do dalších sportů včetně fotbalu i sálové kopané. Děláme basket – univerzitní týmy ve spolupráci s basketbalovými svazy. Už proto, že v této oblasti je v Americe obrovský potenciál. Nikdy ale nenastane situace, že si budeme moci říci: „Hele, už to děláme dost dobře.“ To prostě nejde. Proto se neustále snažíme vymýšlet něco nového.

Pane Vojtíšku, poprvé jsme se potkali v Třeboni v hotelu Zlatá Hvězda…
Třeboň, to je má srdeční záležitost. Všichni z toho hotelu a okolí vědí, jak ji miluji. Stává se mi třeba, že přistanu v New Yorku, zvednu telefon a volám do Třeboně, abych si jen tak popovídal. V Třeboni mám spoustu známých. Mám tam pocit, jako bych přijel domů. Challenger Hockey vozí klienty nejen do Třeboně, ale i do Českého Krumlova. Kanaďané milují České Budějovice, Jindřichův Hradec a řadu dalších míst. Turnaje bývají velmi náročné a únavné. Denně se přejíždí a hraje. Lidé bývají vybuzení a nervózní. Čas od času je třeba z celého toho bince, který zpravidla pětidenní hokejový turnaj provází, na jeden, dva dny vystoupit. Proto je třeba přivezeme do Třeboně, projdeme se s nimi po parku a je to pro ně, jak říkají, super. Na druhou stranu není možné být s nimi v takovémto prostředí dlouho.To pro Kanaďany není. Hodinová prohlídka zámku je pro ně maximum. Ale když jim např. na zámku uděláme raut se vším všudy včetně muziky, bývají naprosto unešení, protože v životě nejenže nic takového nezažili, ale ani si neuměli představit.







Challenger Hockey s.r.o.

Terronská 48

160 00 Praha 6

Česká republika

tel.: 224 318 745

fax: 224 317 571

e-mail:

info@challenger.cz




www.challenger.cz