Eliminovat bezpečnostní rizika na území České republiky

Před hlavní lázeňskou a turistickou sezonou Všudybyl požádal o rozhovor náměstkyni ministryně pro místní rozvoj České republiky pro řízení Sekce regionálního rozvoje Ing. Kláru Dostálovou.


Archiv vydání

2024 | 2023 | 2022 | 2021 | 2020 | 2019 | 2018 | 2017 | 2016 | 2015 | 2014 | 2013 | 2012 | 2011 | 2010 | 2009 | 2008 | 2007 | 2006 | 2005 | 2004 | 2003 | 2002 | 2001










































Český kapr v kuchyni Rožmberků

Petr Vok, poslední ze slavného rodu Rožmberků, zemřel 6. listopadu 1611 v Třeboni. Letošní rok připomínající čtyři sta let od této události byl naplněn řadou akcí připomínajících tento významný jihočeský rod a jeho kulturní dědictví. Proto také organizátoři prestižní celostátní kulinářské soutěže profesionálů připravili téměř přesně na den úmrtí Petra Voka 6. ročník Českého kapra, tentokrát na téma – kapr v kuchyni rožmberské doby. Finále soutěže proběhne v sobotu 12. listopadu 2011 jako součást gastronomického veletrhu Gastrofest na výstavišti v Českých Budějovicích. Návštěvníci zhlédnou soutěžní vystoupení dvanácti kuchařských mistrů ze všech koutů země. V předcházejících pěti ročnících, které vždy proběhly v hotelu Zvíkov ve Zvíkovském Podhradí, měla soutěž velmi vysokou úroveň. Organizátoři soutěže – šumavská pobočka Asociace kuchařů a cukrářů ČR ve spolupráci s Petrem Šímou z Gastrofestu v Českých Budějovicích věří, že i tentokráte přední čeští kuchaři přijdou s neotřelými úpravami třeboňského kapra, které mohou obohatit receptury našich restaurací.
Soutěžící doplní finalista soutěže 5. Mistrovství Evropy v přípravě kapra Tomasz Nowak z Polska. „Kapr vždy neodmyslitelně patřil k české kuchyni. Chceme, aby tato chlouba tuzemské gastronomie opět trvale zakotvila v českých jídelních lístcích, proto i letos budeme podporovat tuto akci v rámci projektu – Ochutnejte Českou republiku“, zdůvodnil ředitel odboru mediální komunikace agentury CzechTourism Pavel Klicpera záštitu této akci.