Eliminovat bezpečnostní rizika na území České republiky

Před hlavní lázeňskou a turistickou sezonou Všudybyl požádal o rozhovor náměstkyni ministryně pro místní rozvoj České republiky pro řízení Sekce regionálního rozvoje Ing. Kláru Dostálovou.


Archiv vydání

2024 | 2023 | 2022 | 2021 | 2020 | 2019 | 2018 | 2017 | 2016 | 2015 | 2014 | 2013 | 2012 | 2011 | 2010 | 2009 | 2008 | 2007 | 2006 | 2005 | 2004 | 2003 | 2002 | 2001










































Česko hostilo Club des Chefs des Chefs

Summit Clubu des Chefs des Chefs
Koncem srpna (26.-30.) Česko hostilo Club des Chefs des Chefs. Jeho členy jsou např. šéfkuchař kanadského předsedy vlády, monackého prince, britské královny, thajského či norského krále a dále amerického prezidenta či německého kancléře. Celkem na čtyřicet šéfkuchařů. Ze zemí střední a východní Evropy bylo zastoupeno pouze Česko, a to panem Jiřím Králem, šéfkuchařem Francouzské a Plzeňské restaurace v Obecním domě, a Jiřím Pávkem, ředitelem KVB Gastro a.s., jehož společnost summit připravila.

U pražského primátora
Účastníci Culinary Summitu absolvovali galavečer v Grand hotelu Pupp, návštěvu skláren Moser a prestižního karlovarského golfového klubu; prohlídku Královského pivovaru Krušovice spojenou s ochutnávkou piva, Plzeňského Prazdroje; návštěvu hradu Křivoklát, pražského židovského hřbitova, plavbu parníkem Pražské paroplavební společnosti; recepci na Pražském hradu, přijetí u pražského primátora MUDr. Pavla Béma, prohlídku Obecního domu aj.

Klub šéfkuchařů prezidentů a předsedů vlád
vznikl v 70. letech minulého století díky iniciativě francouzského výrobce oblečení pro gastronomii pana Gillese Bragarda. Záhy získal velkou prestiž. Klub pořádá každoroční setkání vždy v jiné zemi. V hostitelských zemích jsou jeho účastníci přijímáni čelními politickými představiteli na úrovni oficiální státní návštěvy. Summity vždy zahrnují kulinářskou akci v sídle hlavy státu za účasti vrcholového představitele státu. Přitahují mimořádnou mediální pozornost. Loni setkání proběhlo v USA a fotografie z něj, včetně z přijetí v Bílém domě, se ocitly na první straně Washington Post, reportáže byly na ABC, NBC atd.

Francouzská restaurace 29. srpna 2005
Francouzská restaurace v Obecním domě, jedna z nejnádhernějších secesních restaurací, známá svou kvalitou a originalitou připravovaných pokrmů, patřila mezi vybrané, které se podílely na programu setkání. Zakladatel Clubu Chefs des Chefs, pan Gilles Bragard, řekl: „Klub je jednou z nejpřátelštějších organizací na světě. Stejně jako je hudba mezinárodním jazykem, tak i výborné jídlo potěší úplně každého“. Tak se představila i Francouzská restaurace. Tým kuchařů sestavil menu tak, aby se moderní gastronomie snoubila s prvky staročeské kuchyně. Jako předkrm se podávalo smetanové ragú z kotrče s máslovými haluškami. Hlavním jídlem byl pečený telecí hřbet se slaninovými brambory a jako dezert se podával čokoládový dortík s mraženým perníkovým krémem. Na to, jaké je vařit pro špičkové odborníky, šéfkuchař Francouzské restaurace Jiří Král říká: "Pro šéfkuchaře z tohoto prestižního mezinárodního klubu vaříte s pocitem, že reprezentujete nejenom Francouzskou restauraci, ale zároveň vystupujete jako zástupci celé české gastronomie.






www.frenchrest.obecnidum.cz