Eliminovat bezpečnostní rizika na území České republiky

Před hlavní lázeňskou a turistickou sezonou Všudybyl požádal o rozhovor náměstkyni ministryně pro místní rozvoj České republiky pro řízení Sekce regionálního rozvoje Ing. Kláru Dostálovou.


Archiv vydání

2024 | 2023 | 2022 | 2021 | 2020 | 2019 | 2018 | 2017 | 2016 | 2015 | 2014 | 2013 | 2012 | 2011 | 2010 | 2009 | 2008 | 2007 | 2006 | 2005 | 2004 | 2003 | 2002 | 2001










































KCP – CECEO, Central European Congress and Exhibition Office, bylo založeno dvěma společnostmi – Kongresovým centrem Praha, a.s. a společností Guarant Ltd. Vzniklo proto, aby pro Kongresové centrum vytvářelo obchodní a marketingové činnosti kongresového a výstavnického směru. Od září loňského roku je jeho generálním ředitelem pan Dr. Martin Sekyra. Poté, co vystudoval obor informatika a krátce v něm pracoval, působil v zahraničním obchodě. Od roku 1991 byl pět let finančním ředitelem IBM Česká republika. Potom se opět věnoval obchodu a marketingu, zejména ve firmách Wella Česká republika jako ředitel marketingu a ve Škoda Auto Mladá Boleslav ve funkci ředitele pro reklamu a komunikaci.

Central European Congress and Exhibition Office

aneb V nejvyšší kvalitě

• Kongresové centrum Praha, a.s. a Guarant, Ltd. vytvořily sdružení pro organizaci kongresů a výstav KCP-CECEO • Mezinárodní kongres Skupiny světové Banky a Mezinárodního měnového fondu Praha 2000 nastartoval řadu opakovaných návratů významných osobností • Central European Congress and Exhibition Office zajišťuje komplexně akce na klíč od marketingu přes obchod a realizaci – včetně zajištění technických služeb, gastronomie, dopravy, ubytování, doprovodných programů apod. •

V interview se Stanislavem Grossem v pátém vydání Všudybylu loňského roku (str. 6) nazvaném „S nasazením životů“ společně konstatujeme, že Policie České republiky perfektně zvládla bezpečnostní zajištění Výročního zasedání Mezinárodního měnového fondu a Skupiny Světové banky, a to za velmi složité situace, kdy Česká republika oficiálně vyslala světu poselství, jehož slyšeným obsahem bylo: „Gauneři a pomatenci celého světa, jste u nás vítáni. Přijeďte si k nám zademonstrovat a zařádit – ventilovat svoji brutalitu.“ Kdy navíc drtivá převaha sdělovacích prostředků pseudo nestranně poskytovala neúměrně větší prostor tzv. odpůrcům globalizace, jejichž nachystanými argumenty pro dialog byly odpadkové kontejnery plné dlažebních kostek a operační plány útoků na symboly tzv. globalizace. Přesto Praha, ze všech míst, kde se akce takovéhoto charakteru konaly, dopadla nejlépe. O České policii jsem se již zmiňoval. Co je však také třeba ocenit, vedle schopností organizátorů, jsou značné bezpečnostní dispozice Kongresového centra, mj. i strategické přístupové koridory. Tyto tři faktory způsobily, že Česká republika, Praha a Kongresové centrum Praha získaly velmi dobré renomé – v zahraničí, a to v době, kdy jinde v tzv. vyspělých zemích při takovýchto akcích na obou stranách barikád opravdu umírají lidé. Jenomže… Doma není nikdo prorokem. Přesto byl učiněn významný posun směrem k tomu, že se Praha stává nejen mezinárodně uznávanou bezpečnou kongresovou destinací, ale že také, jako kongresová destinace, začíná být vnímána českou politickou reprezentací. Inu, kde brát „chechtáky“ na realizaci předvolebních slibů? Na státní a komunální zakázky? Lidi kolem Všudybylu tak může jenom hřát u srdce, slýcháme-li již z úst městských zastupitelů i členů vlády opakovat argumenty jednatele společnosti Guarant Ing. Karla Procházky otištěné ve druhém vydání Všudybylu loňského roku (str. 14–15) o tom, že kongresový turista utrácí až 400 dolarů denně.

Leckteří čtenářové Všudybylu už ví, že jsem zprvu utrpěl nehumanitní (vojenské) a následně humanitní vzdělání. Navíc, že vším, čím jsem byl, jsem byl rád. A tak jsem si ve dvou domech kultury vyzkoušel řadu rolí od metodika zájmové umělecké činnosti pro hudební obory, programového pracovníka, přes lektora hudby, šéfa folk & country scény až po zástupce ředitele. Fungování takovýchto institucí, kromě vrchnosti, momentálního personálního obsazení a jeho kreativity vždy výrazně determinuje jeho léty se utvářející pověst. Na povědomí o objektu Kongresového centra se pohříchu notně podepsalo přemnohé. V souvislosti s jeho vnímáním českou veřejností mne napadá naivisticky formulované reformační heslo: „Lepší pastuchova chýška, nežli Tábor, z něhož vládl Žižka.“ (Snad mi to mí modropupkatí táborští spolurodáci odpustí). A to je velká škoda. Nejen morální, ale zejména ekonomická. Pane řediteli, už bylo opravdu na čase, aby se lidé dohodli a začali něco s Kongresovým centrem dělat.
Určitě. Právě tato situace je pro nás velkou výzvou a my chceme dál pokračovat v procesu zviditelňování a pozitivního vnímání Kongresového centra Praha českou i zahraniční klientelou, zahájeného úspěšným průběhem výročního zasedání Mezinárodního měnového fondu a Světové banky v minulém roce. Chceme Kongresové centrum Praha naplňovat nejen akcemi ze sféry kongresů a doprovodných výstav. Prostřednictvím oživení jeho činnosti chceme tomuto velkoryse disponovanému objektu napomoci dostat se do portfolia míst, která se sluší navštěvovat. Chceme z Kongresového centra udělat místo, kde se lidé budou rádi scházet. Kam si rádi – nejen kvůli nádhernému výhledu na panorama Prahy – ale hlavně pro příjemnou atmosféru a kvalitní služby zajdou na večeři. Kde se budou dobře cítit.

Jaký servis budete návštěvníkům či obchodním partnerům nabízet?
S Kongresovým centrem Praha, a.s. máme dohodu jako s hlavním dodavatelem prostor a služeb. Samo Kongresové centrum Praha, a.s. ale bude i nadále organizovat akce, které tam již v současné době patří. Od komorních záležitostí až po velkoryse koncipované muzikály. Pochopitelně, Kongresovým centrem Praha, a.s. bude tento objekt komerčně využíván i po stránce dlouhodobých pronájmů. Cílem sdružení Central European Congress and Exhibition Office jsou realizace zejména větších tuzemských i mezinárodních kongresů a výstav. Zásadní výhodou pro našeho klienta je možnost komunikovat pouze s jedním partnerem, který se postará o realizaci veškerých představ a požadavků zákazníka. Toto na straně klienta významně zjednoduší celou fázi organizační přípravy jeho akce. Již jsem zmínil úspěšné konání kongresu Skupiny světové Banky a Mezinárodního měnového fondu. Jeho účastníci byli okouzleni krásou Prahy i schopností českých bezpečnostních složek zajistit pokojný průběh. Byli překvapeni kulturním bohatostí i krásou České republiky. Mezinárodní kongres Skupiny světové Banky a Mezinárodního měnového fondu Praha 2000 tak nastartoval řadu opakovaných návratů mnoha významných osobností, a to nejen světa velkých financí a nejen proto, aby se zde kochali krásami naší vlasti. To, s čím se chceme na obchodní partnery obracet, co jim budeme nabízet, proto nebude pouze Kongresové centrum, ale Praha a Česká republika vůbec.

Co, pane generální řediteli, vzkážete čtenářům Všudybylu do nového roku?
Jsem rád, že na jeho prahu mohu konstatovat, že i pro ně vznikla naše společnost. Že Central European Congress and Exhibition Office zajistí kvalitní servis i pro ně a jejich klienty. Že zde budou moci komunikovat s jedním partnerem. A že my, coby jejich partner, jsme schopni komplexně zajistit téměř veškeré požadavky v nejvyšší kvalitě na klíč, od marketingových služeb přes obchod až po techniku a úspěšnou realizaci. KCP – CECEO je tak koncipováno.
A samozřejmě bych rád využil této příležitosti a popřál čtenářům Vašeho časopisu vše nejlepší v novém roce, pevné zdraví, mnoho pracovních úspěchů i spokojenosti v soukromí.







www.ceceo.cz