Eliminovat bezpečnostní rizika na území České republiky

Před hlavní lázeňskou a turistickou sezonou Všudybyl požádal o rozhovor náměstkyni ministryně pro místní rozvoj České republiky pro řízení Sekce regionálního rozvoje Ing. Kláru Dostálovou.


Archiv vydání

2024 | 2023 | 2022 | 2021 | 2020 | 2019 | 2018 | 2017 | 2016 | 2015 | 2014 | 2013 | 2012 | 2011 | 2010 | 2009 | 2008 | 2007 | 2006 | 2005 | 2004 | 2003 | 2002 | 2001










































Catering ve čtyřiadvacátém týdnu

České aerolinie ve čtyřiadvacátém týdnu tohoto roku dokončily rekonstrukci provozní budovy cateringu. Cílem bylo zvýšení produkce a rozšíření nabídky cateringových služeb. ČSA tím reagují na rostoucí požadavky spojené s nárůstem cestujících na svých vlastních linkách a na zájem dalších leteckých společností.

„Produkce jídel se zvýšila z patnácti tisíc na osmnáct tisíc denně, což umožní pokrýt naše vlastní rostoucí požadavky, dále uspokojit poptávku cizích společností po špičkových službách v oblasti cateringu na pražském letišti a v neposlední řadě se ucházet o zakázky v segmentu neletecké přepravy,“ říká viceprezident pro pozemní provoz ČSA Ing. Jiří Pos.

Rekonstrukcí budovy na ruzyňském letišti se rozšířila plocha pro kompletování hotových jídel, stoupl počet odbavovacích ramp z pěti na deset a zvýšila se skladová kapacita pro palubní materiál. Celkové investice do rekonstrukce dosáhly 136 milionů Kč. Rozšířená kapacita může přinést zvýšení výnosů ze služeb pro třetí strany až o 25 %.

Novinky pro cestující
Pro cestující připravily ČSA v oblasti cateringu a palubních služeb řadu novinek vycházejících z aktuálních trendů stravování. Od letní sezony jsou v business třídě na dálkových letech servírovány míchané nápoje. V ekonomické třídě je nové menu více přizpůsobené délce letu a denní době. Na zimní sezonu společnost chystá nové business menu na všech linkách včetně nabídky sedmnácti druhů speciálních jídel vyhovujících specifickým požadavkům létající klientely a respektujících například náboženská (košer) či zdravotní omezení (jídla bez lepku, vegetariánská jídla). Jídla a nápoje budou podávány na zcela nových jídelních servisech. Z dalších palubních služeb mohou cestující využít nové dětské programy a vybrat si ze širší nabídky periodik a filmů.

Palubní služby ve spolupráci s DUNI
ČSA budou v oblasti poskytování palubních služeb spolupracovat s renomovanou belgickou společností DUNI. DUNI se bude podílet na vývoji designu a dodávce prvotřídního vybavení používaného na palubách letadel, jako je například palubní nádobí, příbory či ubrousky. ČSA se tak podařilo snížit počet dodavatelů palubních materiálů z původních osmačtyřiceti na osm a během příštích tří let uspořit náklady o 39 milionů Kč. Catering ČSA představuje evropskou špičku. Své služby poskytuje i dalším leteckým společnostem, jako je např. Air France, British Airways, Lufthansa, Korean Air, Scandinavian Airlines, TAP Portugal, Turkish Airlines aj.





www.csa.cz