Eliminovat bezpečnostní rizika na území České republiky

Před hlavní lázeňskou a turistickou sezonou Všudybyl požádal o rozhovor náměstkyni ministryně pro místní rozvoj České republiky pro řízení Sekce regionálního rozvoje Ing. Kláru Dostálovou.


Archiv vydání

2024 | 2023 | 2022 | 2021 | 2020 | 2019 | 2018 | 2017 | 2016 | 2015 | 2014 | 2013 | 2012 | 2011 | 2010 | 2009 | 2008 | 2007 | 2006 | 2005 | 2004 | 2003 | 2002 | 2001










































AUREOLE Fusion Restaurant and Lounge

Jiří Král

Umělecké artefakty trvalého charakteru mohou opakovaně působit na lidské city a po generace předávat odkaz, který do nich vetkl jejich tvůrce. Obdobě tomu může být i u některých forem interpretačního umění, pokud lze uchovat záznam interpretačního výkonu. Ne tak u gastronomie. Ale i špičková gastronomie, navzdory specifice tvorby kuchařů a cukrářů, bývá vrcholem zážitkového umění. Vnímáme ji všemi smysly, neboť zapojujeme i chuť. Díky našemu neotřelému projektu CulinArt se vám naskýtá výjimečná příležitost ochutnat a zhlédnout to nejlepší ze světa umění a gastronomie. Projekt CulinArt nabízí nezapomenutelné expozice světových umělců špičkové gastronomie. CulinArt, to je jedinečná invence moderní gastronomie.

S mnohonásobným vítězem světových kulinářských soutěží, šéfkuchařem panem Jiřím Králem, jsme se potkali 12. ledna 2012 na brněnském výstavišti v pavilonu P, kde byl jedním z aktérů prezentace programu Czech Specials – Ochutnejte Českou republiku, který realizuje státní agentura CzechTourism společně s Asociací hotelů a restaurací České republiky. Domluvili jsme se, že se příště potkáme v sedmadvacátém patře nejvyšší pražské budovy City Towers v AUREOLE Fusion Restaurantu and Lounge, jehož kuchyni šéfuje, což se událo hned v pondělí 16. ledna 2011.
Jirko, v Brně jste prezentovali pražskou kuchyni. Tady, vysoko nad Prahou, ale děláte světovou a zejména asijskou.
Ano, náš projekt Fusion Cuisine kombinuje asijskou a světovou kuchyni. Plno ingrediencí, které používáme, má původ v Japonsku. Ostatně máme tu výborného specialistu na sushi, který řadu let spolupracoval s japonským šéfem sushi pro Evropu. Takže v AUREOLE Fusion Restaurantu nabízíme klasické japonské sushi – skutečnou japonskou kuchyni. Z originálních surovin jsme schopni připravit i kompletní japonské menu. Chválili si jej i lidé z japonské ambasády včetně jejich šéfkuchaře. Že prý děláme jedno z nejlepších japonských sushi v Česku.

No úspěšní jste byli také v Evropském parlamentu v Bruselu.
Tam ale s českou kuchyní. Na tuto gastronomickou akci evropských zemí bylo pozváno na pět set VIP hostů. Prezentovali jsme moderní odlehčené věci. Např. svíčkovou jsme proto nešpikovali slaninou, ale šunkou. Spolu s námi tam bylo osm dalších národních týmů evropských kuchyní. Některé země se pustily do vegetariánských jídel. Avšak největší zájem byl o naše česká. Lidé sice chtějí jíst zdravě, ale ne úplně dietně. My nabízeli zdravé pokrmy a ještě k tomu velice chutné.

Před zhruba rokem jsem se zúčastnil zahájení provozu AUREOLE Fusion Restaurantu and Lounge.
Já při tom byl rovněž. A také se mi to velmi líbilo. Disponujeme kongresovým City Congress, a tak i rauty a společenské akce zabezpečujeme v podobném duchu. Děláme i finger foody – moderní kanapky v asijském duchu. Jsme tak výjimeční nejen atraktivním prostředím nejvyššího patra City Towers s úžasným výhledem na Prahu. Také proto je AUREOLE Fusion Restaurant místem prestižních obchodních jednání a setkání. Pro mítinky komorního charakteru tu máme několik salonků zajišťujících naprosté soukromí. Samozřejmě, že tu zabezpečujeme i tak velké akce, jako bylo tebou zmiňované slavnostní otevření našeho podniku. Už jsme tu měli řadu VIP hostů, diplomatů, ministrů a prezidentů.

Ostatně pro našeho českého a první dámu jste tu v nejvyšším patře rekordně nejvyšší budovy v České republice dělali rekordně nejvyšší Dort republiky…
Ano, k oslavám státního svátku jsme tu loni vytvořili zhruba osmdesátikilový dort, který jsme pak instalovali na Hradě. Ve Španělském sále jsme jej předali panu prezidentu Klausovi a jeho choti Livii. Dort republiky všem chutnal. I dietářům. Mnohé tak inspiroval k návštěvě našeho AUREOLE Fusion Restaurantu v City Tower. Byl v barvách České republiky, modré, bílé a červené, ozdobený marcipánovými státními znaky. Měl několik pater a byl dva a půl metru vysoký. Zcela nahoře byly dvě vlajky. I nejvyšší cukrář našeho týmu, který na něm pracoval, na něj nahoru bez pracovní plošiny nedosáhl.