Eliminovat bezpečnostní rizika na území České republiky

Před hlavní lázeňskou a turistickou sezonou Všudybyl požádal o rozhovor náměstkyni ministryně pro místní rozvoj České republiky pro řízení Sekce regionálního rozvoje Ing. Kláru Dostálovou.


Archiv vydání

2024 | 2023 | 2022 | 2021 | 2020 | 2019 | 2018 | 2017 | 2016 | 2015 | 2014 | 2013 | 2012 | 2011 | 2010 | 2009 | 2008 | 2007 | 2006 | 2005 | 2004 | 2003 | 2002 | 2001










































Cílem Chaine des Rotisseurs, organizace, jejíž historie začala v roce 1248, je podporovat gastronomii a kulinářské umění v co nejširším smyslu ve všech zemích. V první řadě rozvoj technik grilování a rožnění. La Chaine je otevřen laikům i profesionálům. La Chaine Česká republika má v současné době 65 členů, a to místních i expatriotů, pracujících v Česku.

6. Grand Chapitre Chaine des Rotisseurs ve Francouzské restauraci Obecního domu v Praze

Vrchol kulinářské sezony, 6. Grand Chapitre Chaine des Rotisseurs Česká republika, se konal v Praze 5. až 7. října.2007­. Česká pobočka La Chaine je známá tím, že svá Grand Chapitre pořádá v unikátních prostorách (např. knihovna Strahovského kláštera, jeviště Státní opery, Národní muzeum) a že kulinářská úroveň je vždy špičková. Proto se ho účastnilo i mnoho zahraničních hostů. z USA, Německa, Maďarska aj. První večer, pátek 5. října, se odehrával v pražské restauraci Cartouche. Byla to typická „amical“ (přátelská) rotisserie večeře. Servírovaly se takové lahůdky, jako křepelky, perličky, na grilu připravované nadívané kachny, dančí, hovězí apod. Přátelskou uvolněnou atmosféru podtrhoval středověký interiér a živá hudba. Druhý den byl pro zahraniční návštěvníky připraven výlet na Karlštejn. Ve slunečném počasí mohli obdivovat krásy české krajiny i samotný hrad. Sobotní gala večer v Obecním domě byl zahájen koktejlem ve Sladkovského sále. Servírovaly se rybí canapés – tataráček z mečouna, tuňákové variace, sushi apod. a klasické koktejly, jako Manhattan, Margarita. Hosté obdivovali celého mečouna, který byl vystaven společně s ostatními rybami a mořskými plody. Následovala inaugurace šesti nových členů, která se podle tradice nesla ve středověkém duchu. Přijímaní museli složit přísahu. Každý člen se totiž zavazuje, že bude ctít kulinářské umění a gastronomii a že se nezpronevěří povinnosti bratrství a úcty ke všem ostatním členům. Poté obdrželi svá insignia (řetěz s plaketou na barevné stuze, barva stuhy je určena pozicí člena v organizaci). Sedmichodová gala večeře se podávala ve Francouzské restauraci Obecního domu. Nádherný secesní interiér výrazně umocnil úžasný kulinářský zážitek. Každý chod byl doprovázen vybraným vínem české či moravské provenience.



www.chaine.cz
www.francouzskarestaurace.cz