Eliminovat bezpečnostní rizika na území České republiky

Před hlavní lázeňskou a turistickou sezonou Všudybyl požádal o rozhovor náměstkyni ministryně pro místní rozvoj České republiky pro řízení Sekce regionálního rozvoje Ing. Kláru Dostálovou.


Archiv vydání

2024 | 2023 | 2022 | 2021 | 2020 | 2019 | 2018 | 2017 | 2016 | 2015 | 2014 | 2013 | 2012 | 2011 | 2010 | 2009 | 2008 | 2007 | 2006 | 2005 | 2004 | 2003 | 2002 | 2001










































1. ročník soutěže "O pohár Neptuna"

27. ledna e v hotelu Adria v Praze uskutečnila kuchařská soutěž učňovské mládeže „O pohár Neptuna“. Pořadateli byly hotel Adria a Soukromé SOU stravování a cestovního ruchu. Kromě palce držících rodičů a spolužáků, soutěž zhlédla řada šéfkuchařů, členů Asociace kuchařů a cukrářů a dalších osobností. Předsedou technické komise byl pan Radek David, nositel titulu Kuchař roku 2001/2002, předsedou degustační komise pan Jan Pýcha a jedním z členů pan Ladislav Nodl, Mistr kuchař, nestor české gastronomie.

Soutěže se zúčastnilo osm reprezentantů z hotelů Adria, Radisson SAS Alcron, Villa Voyta, Dorint Don Giovanni, Ibis Karlín a z Restaurace U Pinkasů. Při pódiovém vystoupení připravovali „2 porce salátu jako předkrm“. Po tříhodinovém maratonu se výhercem soutěže, a tedy i putovního poháru, prestižní kuchařské blůzy s vyšitým oceněním a dalších věcných cen, stal osmnáctiletý učeň 3. ročníku pan Jakub Urban, který vykonává praxi v hotelu Adria, se soutěžním salátem „Variace trhaných salátů a čekanky v rýžovém košíčku s medovo-koriandrovým dresinkem a řeřichovým olejem“. Na druhém místě se umístil Josef Luzum, na třetím Lenka Haeringová, oba z hotelu Radisson SAS Alcron. Kvalitní výkony i zájem odborné veřejnosti utvrdily pořadatele v rozhodnutí uspořádat nejen další ročník soutěže, ale pokusit se rozšířit soutěž i pro další profese: cukrář, číšník, sommeliér a barman. 






www.hoteladria.cz